KALVSCHNITZEL MED SHERRYVINÄGERSKY, PARMESAN, CITONMAJONÄS & KLYFTPOTATIS

.

Ibland mina älskade bloggisar så lagar jag, faktiskt, rätt galet god mat! Så man blir förvånad själv haha. Och det händer ganska ofta att jag inte delar med mig här av dessa rätter eftersom jag antingen inte fotar det hela då eller att bilderna inte blev tillräckligt bra (oftast ljuset som saknas) I fredags blev bilderna inte särskilt bra nej (de ni ser här) jag var för hungrig och hade för bråttom tror jag haha men jag kan inte låta bli att dela med mig av dem och så framförallt receptet på det jag lagade för detta var helt ärligt siinnessjukt gott!  Så där så man gott så man aldrig kommer glömma att man ätit detta..

.

Jag hade ju inget färdigt recept på det jag lagade. Har bara ätit just den här mumsiga rätten på Bistro Bruket i Skultuna och tänkte att hur svårt kan detta egentligen vara att få till hemma. Inte alls särskilt svårt visade det sig. Mmm. En kalvschnitzel med tillbehör  som gifter sig perfekt ihop…

.

.

Yes det är något med den vinägersyrliga lite mustiga skyn tillsammans med  krämiga majjon och fluffiga parmesanen till den krispiga panerade kalvschnitzeln som får smaklökarna att sjunga!

.

.

.

En perfekt höstig middagsrätt att bjuda på skulle jag påstå, ni MÅSTE prova

 

KALVSCHNITZEL MED SHERRYVINÄGERSKY, PARMESAN, CITONMAJONÄS & KLYFTPOTATIS

.

4 personer

.

Schnitzel

 

Du behöver: 450 g kalvinnanlår i skivor, smör och matolja till stekning (jag kör 50/50 i stekpannan)  ströbröd, vetemjölsalt, svartpeppar, 1 ägg.

.

Gör så här: Banka ut dina kalvskivor. Det gör du tex med en kavel som du trär en plastpåse över. De ska bli ganska tunna och stora. Vänd dem sen i vetemjöl blandat med salt och peppar och efter det i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Låt köttskivorna ligga en stund så att paneringen stelnar. Låt smöret/oljan bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna 3-4 min på varje sida på ganska svag värme så att paneringen inte bränns. Lägg upp skivorna på varmt fat.

.

Sherryvinägersky:

.

Du behöver: 4 dl vatten, 2 msk kalvfond, ca 2 tsk Maizena redning, 2 tsk muscavadosocker, ca 3 msk sherryvinäger (smaka dig fram med vinägern, jag gjorde såsen själv på känn) salt, peppar, 2 msk smör.

.

Gör så här: Koka upp fonden och tillsätt sherryvinäger och muscavadosocker Lått sjuda så att såsen blir ca 3/4. Red av med Maizena och tillsätt smöret under omrörning. Smaka av med salt och till slut lite nymald svartpeppar.

.

Citonmajonäs:

.

Jag rörde helt enkelt ihop 2 dl Hellmans majonäs med saften från 1 pressad citron.

.

Servering / en portion: Bred ut sherryvinägerskyn som en spegel på ett fat, lägg på friterad klyftpotatis, en schnitzel, några rucolablad och sist fluffigt riven parmesan. Klick en klick ctronmajonäs bredvid.

.

.

Idag har vi tisdag och jag vaknade tidigt med både dum jobbig migrän och konstig yrsel och har mest bara vilat men nu äntligen börjar det släppa så nu ska jag ta en lunchprommis ute i solen. Man mår ju alltid bättre efter att man gått en sväng nere efter Mälaren

.

Ha nu en fin dag alla så ses vi snart igen!

.

KRAM

.

.

.

 

11 kommentarer till “KALVSCHNITZEL MED SHERRYVINÄGERSKY, PARMESAN, CITONMAJONÄS & KLYFTPOTATIS

  1. Det låter väldigt gott! Tyvärr är det lite svårt att få tag i kalvkött här där jag bor. Om jag hittar brukar jag göra Saltimbocca men nästa gång ska jag testa detta. Tack för receptet!

  2. En favoriträtt här hemma men jag lagar med rödvinssås eller hemlagad bea. Skall testa ditt recept nästa gång.

    1. Så lite kött? Ser väl ut som en väl tilltagen portion? Herregud… varför ens kommentera så?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg