SÖNDAGSBOLOGNESE

.

Jadå sjukstugan fortsätter här hos oss men även om man är sjuk så vill man ju ha god söndagsmat så jag satt igång en riktigt mustig Bolognese som fick puttra på spisen någon timme och huuur god blev inte den. Full av vitlök, Muttitomater och örter, tänker att det måste ju vara det bästa när man är krasslig:)

.

.

.

Finns väl inget som är hemtrevligt och söndagsmatigt som en riktig Spagetti Bolognese? Och det ska INTE vara rivna morötter och grädde i haha (tror vi haft den diskussionen någon gång tidigare kanske:)

..

SPAGETTI BOLOGNESE

,

Du behöver: olivolja, 2 tsk finhackad vitlök, 1 stor finthackad gul lök, en liten bit finhackad rotselleri, 500 g blandfärs, ½ dl torrt rött vin , 2 tsk oxfond, 2 burkar Muttitomater (krossade eller passerade, det är en smaksak) 2 matskedar tomatpuré, 2 tsk Worcestershiresås, 1 stort lagerblad (ta bort innan servering) 1-2 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad basilika, salt och nymald svartpeppar

.

.

.

Gör så här: Börja med att fräsa grönsakerna i 2-3 msk olivolja olivolja i en djup stekpanna/gryta på medelvärme tills löken blir gul och mjuk. Ha i tomatpuren och låt det fräsa med i nån minut  Bryn blandärsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och lägg i grytan. Tillsätt vin och låt det sjuda  i 1 minut. Lägg i tomatkross, oxfond, Worcestershire sås, lagerblad, oregano och basilika. Fortsätt att röra och låt det sjuda igen. Sänk värmen till medel-låg och låt sjuda i minst 40 minuter. Tillsätt vatten efter behov för att såsen inte ska bli för tjock. Smaka av med salt och peppar och ev en nypa socker. Servera med al dentekokt spagetti och ett glas gott rött!

.

.

Idag kom en glad brunbränd Lolo hem efter Mallorca och det var så mysigt! Vi pratade massa och bla kommande studentbal och jag kan inte FATTA att hon faktiskt ska ta studenten i vår? Min lilla Cocos. Annars har det inte hänt så mycket alls denna söndag (det gör ju liksominte det när influensan hälsar på..)

..

Nu ska iaf Maurits nattas här och sen blir det nya Spotifyserien på Netflix! Någon som sett den och är den bra??

.

Njut nu söndagskvällen!

.

KRAM

.

.

.

2 kommentarer till “SÖNDAGSBOLOGNESE

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg