SÖT HALLOWEEN CHOKLADBOLL

.

Här kommer ett halloweenpysseltips!

Häromdagen bakade Moje, jag och Bea chokladbollar med halloweentema! Hur enkelt som helst och mycket uppskattat pyssel av barnen. Du (barnen) gör helt enkelt vanlig chokladbollsmet och rullar bollar och sen så klär man dem med färgad marsipan. Moje gjorde svarta spindlar och spöken och jag och Bea fixade små toksöta pumpor som blev s å smarriga. Viktigt att man använder äkta marsipan (Odense från Panduro) tycker jag (sockerpasta blir bara för sött)

.

 

.

CHOKLADBOLLAR

.

Du behöver: 200 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 6 dl havregryn, 2 tsk vaniljsocker4 msk kakao, 4 msk kallt kaffe, gärna espresso

Gör så här: Rör ihop alla ingredienser utom kaffet i en skål. Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet. Forma smeten till bollar och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.

 

.

..

Köp färgad marsipan eller färga själv marsipan i önskad färg med hushållsfärg. Ta lite åt gången, hushållsfärg är ofta väldigt intensiv. Häll ut någon dl florsocker på ditt bakbord och kavla ut marsipanen ovanpå så fastnar den inte (blir marsipan vit så är det bara att ta lite lätt fuktat papper och så försvinner sockret) Ta något runt (tex skål eller en bakform som jag) och tryck ut lagom stora cirklar. Klä sen bollarna med marsipanen och forma som du vill, Bea använde en chopstick till att göra söta pumpor. Ovanpå satt hon stjälkar i svart marsipan.

.

.

.

Så himla gulligt att bjuda på dessa chokladbollar, ett helt lagom avancerat Halloweenbak🧡

,

Ha nu en fin fortsättning på tisdagen!

.

KRAM
.

.

.

 

4 kommentarer till “SÖT HALLOWEEN CHOKLADBOLL

  1. Stort tack för tips! Supergulliga ju!
    Har precis hittat din instagram och får så mycket inspo där med. Vilöe bara säga det.
    Ha fin torsdag!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg