PEPPARKAKOR NO 1 MEN STRESSA INTE

.

Nej idag kunde jag inte hålla mig längre så detta var vad som väntade skatterna nere i köket efter skolan! Litet pepparkaksbak som blev årets allra första. Och jag har läst bland kommentarerna att ni är en del som känner en del stress kring julfixet men som ni ser så fuskar jag med färdig fuököpedeg och gör det alltid nä jag bakar pepparkakor. Det är jättebra att ta lite genvägar – huvudsaken att det är det roligt med julen och saker blir av inte sant!  Jo jag kan också känna ordentlig julstress men det är oftast sista veckan innan själva julaftonen och då med alla paket som ska vara fint inslagna och klara (fyra barn pjuh tar alltid mycket längre tid än tänkt) och alla förväntningar  som ska uppfyllas på en dag  (julaftonen hos oss som ska vara lika mysig som alla andra år med härlig julmorgon och gottgott julbord, barndomsmagisk julstämning och känsla)  Pyssel och bakning och sånt ska man bara göra precis så mycket eller lite man vill och hinner, huvudsaken är ju att man själv känner att det är bra nog! Och som sagt. är det bara stressigt så tveka inte för att ta några shortcuts:)

.

.

.

Sen ska man ju faktiskt tycka att det är roligt under tiden! Annars är ju juflixandet bortkastat. Det är ju så att säga vägen fram till jul som är just j u l. Och jag älskar  att fixa och baka och fixa och vara kreativ och att visa er och inspirera. Men det är ju så att säga mitt jobb också, glöm inte det!

.

.

.

Men nu har vi kickat igång julfeelingen och peppen för julen 2022! Sånt mys det är ändå🤍 (Och när det gäller rätta julstämningen kommer man långt med dofter & bra musik, här hemma går jullistan nu och det doftar mumsmums efter pepparkaks baket)

.

.

Nu ska jag åka iväg till Systemet och köpa Årets glögg! (Är den något god förresten??) Så kör vi glögg och pepperakakor ikväll framför en mysig film.  Härligt härligt.

.

Ha nu en finfin fortsättning på lill-lördagen vänner!

.

KRAM

.

.

 

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “PEPPARKAKOR NO 1 MEN STRESSA INTE

 1. Men guuud vilken mysig bild på köket 🙂 kul med en ny vinkel.
  Ja hahha jag vet…man är olika bara. Jag tror att iom att jag åker hemifrån vid 07 och är hemma vid 18 igen, lagar mat , sen är kl 19.30 i bästa fall, och soffan lockar 🙂 de dagar jag jobbar hemma är jag mycket piggare och pyssligare, men då får dygnet fler timmar liksom 🙂 Du är grym på att skapa inspiration och jag har inspirerats mycket av dig genom åren <3

 2. Men sååå mysigt, den där köksbilden är så mycket i ett. Mysig stämning och ett gulligt syskonpar som bakar tillsammans. Det är så mycket värme i bilden och jag skulle vilja få sätta mig där på en stol med lite glögg och julmusik och småprata med er <3

  Jag älskar julen, men nu när jag är 55 och barnen är vuxna och har flyttat och har egna barn så blir julen på ett lite annat sätt. Nu är det barnbarnen som jag bakar pepparkakor med och skapar nya minnen som mormor och farmor med, och det är helt underbart det också.

  Blir så glad av dina inspirerande bilder, men dessa tog nog priset hihi, nu måste jag nog börja preppa inför advent redan i helgen.
  Ha en fin helg och fler gulliga bilder som dessa.
  Kramar från Pernilla

 3. It is so nice in your home. The candles are shimmering. So lovely kids. What a pleasure to see your family. 😍

 4. Vad fint 🤩
  Apropå julstressen, det kan vara så mycket press och stress att allt ska vara så mysigt och pysigt, så när man liksom inte är där mentalt så får man dåligt samvete och blir ännu mer stressad. Man kanske får försöka acceptera att man inte orkar hela tiden och att det är okej.

 5. T a v l an, vart kommer den ifrån?
  Så mysigt att skapa fina minnen tillsammans med de man älskar!
  Hoppas pepparkakorna smakade bra 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *