CROCKPOT MOROCCAN CHICKEN

.

Crock Pot var ju verkligen the-it-shit för några år sedan men är det några av er som fortfarande använder dem?? Det gör jag, fast min är säkert 10 år gammal så är den faktiskt som ny. Trots flitigt användande! Och  den känns ju väldigt rätt tiden just nu eller hur, lågt energikrävande (drar 10 ggr mindre el än spisen) och så kan man göra magi av ganska enkla  råvaror som får stå och puttra hemtrevligt i köket. Stort gilla på det!

Häromdagen gjorde jag tex en saffransdoftande Morocan Chicken efter ett recept jag hittade inne på goop och det blev sååå mumsigt. Lolo blev tom eld och lågor över den här kryddiga rätten (hon har ju varit på surfcamp i Marocko har lite koll på den maten) och sa att detta måste jag laga oftaofta!:)

..

.

Har du ingen Crockpot/Slowcooker och gillar att laga grytor, bolognese och chili etc så rekommenderar jag verkligen att köpa en.  Jag serverade min Morocan Chicken med kokt blomkål (alternativ är att bara köra blomkålsris) och couscous. Både spännande, gott & nyttigt!

.

CROCKPOT MOROCCAN CHICKEN

.

4-6 personer

.

Du behöver: 8 kycklinglårfileér, 1 medelstor gul lök, halverad och sedan tunt skivad, 3 msk olivolja, ca 1 tsk salt, 3 pkt saffran, 1 tsk mald koriander, 1 tsk malen spiskummin, 1 tsk malen paprika, 4 vitlöksklyftor, fint skivade, 1 msk färsk ingefära, skalad och finhackad,  1/2 dl hackade korianderstjälkar, 1 konserverad citron, bara skalet tunt skivat (Jag konserverade själv efter detta recept) 1 dl urkärnade gröna oliver, 2, 5 dl kycklingfond.

.

Gör så här:  Lägg alla ingredienser utom kycklingbuljong i crockpot och använd händerna för att blanda ihop allt, se till att kycklingen är jämnt täckt av salt och kryddor. Tillsätt kycklingbuljongen, ställ in crockpot-grytan på låg inställning för långsam kokning och koka i  ca 5 timmar. Smaka av med ev salt och svartpeppar. Använd 2 gafflar för att strimla kycklingen, strössla över färsk koriander  och servera med ris, couscous eller blomkålscouscous. YUM

.

.

.

Kul att laga mat med saffran i och det passar ju verkligen s å bra så här års. Tror aldrig jag lagat just marockansk mat förut men detta ska jag göra om flera ggr. Vääldigt uppskattat:)

.

.

Idag är jag typ ett vrak pga sovit ca 2 timmar inatt och går mest runt som en zombie som väntar på att det ska bli kväll så jag kan ta ett sleeping pill och kasta mig i sängen. GÄSP. Fattar inte att det blir så här vissa nätter, verkligen total insomnia! Inget hjälper då,  knappt ens mina receptbelagda sömntabletter och de kan ju inte ta hela tiden heller, zzzzz. Någon mer nattvuggla där ute?? Känns som jag blir grymt påverkad av tex månen eller oväder (som inatt) eller det kanske bara är inbillning. Bra jobbigt är det hursomhelst.

.

Nej nu ska jag fixa kaffekopp typ nummer 8 och sen kila ner genom parken och hämta Maurits i skolan. Har kommit ett täcke snö även här i Småstaden och det blir ju så himla vintrigt mysigt på en gång!

Ha en fortsatt fin måndag så syns vi snaart

.

KRAM

.

.

.

 

 

5 kommentarer till “CROCKPOT MOROCCAN CHICKEN

  1. Samma här! Max två timmars sömn. Säkert ovädret. I Stockholm med omnejd är det kaos….

    1. Jag behövde inte komservera för att de skulle hålla utan ville ju bara ha en mjuk saltad citron till grytan och det gick fint enligt receptet

  2. Ser huuur gott ut som helst!
    önskar mig en crockpot 😍
    Nu vill jag minnas att du äter ngt piller mot klimakteriebesvär. Har läst att sömnen kan rubbas rejält av det. Jag tar Attarax i perioder. Men borde kolla upp min hormonbalans.
    stor kram!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg