MJUK PEPPARKAKA MED LINGON

REKLAM/ANNONSLÄNK CERVERA

.

Okej julen och december 2022 blir viss året då jag typ bakade non-stop!

Är inne i en riktig sån köksmysfixperiod och vill bara tillaga nya härliga godsaker varje dag. Och har man en familia som älskar det man bakar och glatt slukar i sig kakor och bullar så är det ju extra kul! Tänker att det ska vara så där extra mysigt att komma hem från skolan och det doftar nybakat och juligt och något nytt smarrigt står på köksbänken och väntar när magen kurrar (Så hade jag det när jag var liten, min mamma bakade jätteofta jättegott:)

.

.

,

Idag blev det denna klassiker – en mjuk saftig pepparkaka med lingon. En sån där kaka som typ alla gillar och som alltid är uppskattad på gottebordet till jul!

.

MJUK PEPPARKAKA MED LINGON

.

Du behöver: 150 g smör (smält) 3 ägg, 3 dl socker, 2,5 dl gräddfil, 3,5 tsk kanel, 2 tsk ingefära (mald) 2 tsk kardemumma (mald) 2 tsk nejlika (mald) 4 1/2 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1 dl rårörda lingon, florsocker till garnering.

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175˚C varmluft.Smöra och mjöla en bakform.  Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat skål. Vispa upp ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt gräddfil och rör ner den och kryddorna och lingon. Sikta över mjöl- & bakpulverblandningen och vänd ner försiktigt i smeten. Tillsätt till sist smöret. Häll upp pepparkakssmeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 min.Testa med sticka för att se att kakan är klar. Ta ut kakan och låt den svalna lite i formen.  Pudra över florsocker och servera gärna med vispad grädde.

,

.

Fina formen jag använt till denna kaka är den här som just nu är ordentligt nedsatt. Bakformer kan man ju ha hur många varianter som helst av och flera från proffsiga Nordic Ware (de är superbra då kakan inte fastnar i de mönstret) på rea hittar du här.

.

Måndag idag och ny jobb och skolvecka och den här veckan är stora julkonsertveckan för Bea. Tre dagar i rad har de föreställningar med musikskolan på Konserthuset (både matiné och kväll) och på fredag kväll ska vi gå och jag längtar verkligen för Fryx musikklasser är verkligen heelt fantastiska och det brukar vara hur stämningsfullt som helst! Det är jag faktiskt så tacksam över, att alla barnen går/gått på dessa skolor med musik och dansprofil så att vi har fått se alla dessa dansuppvisningar och höra alla dessa konserter. 100% julmys🤍

.

Ha en fortsatt fin måndag nu raringar!

.

KRAM

.

.

.

 

 

2 kommentarer till “MJUK PEPPARKAKA MED LINGON

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg