GOTT FINT NYTT & VAR FINNS GRANEN

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK/REKLAM NORDIC NEST

.

Lite nytt i och på bokhyllan i vardagsrummet – ett doftljus som både är snyggt och doftar härligt lyxigt och elegant + bredvid en ursnygg ny  hög och smal vas som finns här + där nere bland böckerna ligger Trendenser-Fridas riktigt smarta Handbok i möblering (Tack så mycket Frida🤍)

.

,

.,

Min fina vas i bronsad mässing hittar ni här, & mitt nya doftljus (som doftar så där lite lagom juligt av Hikori, citronzest och kardemumma) finns här 

.

,.

.

SÅ mysigt ju när vintersolen lyser in och skapar magiskt ljus genom våra spröjsade gamla fönster här hemma.

.

.

.

Ett doftljus gör så himla mycket för hela känslan i ett rum. Precis som det kan höja allt så kan det välta allt haha (själv s å känslig för sötsliskiga eller mystikrökelsedofter:)

.

Idag tänkte jag fråga er om någon kanske vet var man hittar den absolut bästa friskaste snyggaste stoltaste och krispigaste julgranarna i  Västerås med omnejd?? Förra året lyckades jag nämligen hitta den mesta sorgsna tristaste och olyckligaste granen någonsin. Som slokade så mycket från första sekund inne att allt pynt höll på att glida av och så ska vi ICKE ha det i år haha.  (Känner att det kan vara läge att hitta någon i tid och inte vara ute på köpcentret så där dan före dan:)

.

KRAM

.

..

 

12 kommentarer till “GOTT FINT NYTT & VAR FINNS GRANEN

 1. Generellt tycker jag Kungsgranar är hopplösa. Grenarna böjer sig snabbt neråt och de ser så ledsna och vissna ut. Nej, en vanlig rödgran är finast! Bäst om man känner någon bonde att fråga om man får hugga en själv, då håller den fint. Har aldrig fått nej när jag har frågat.

 2. Vi hade också en riktigt trött kungsgran förra året. Gick knappt att få pyntet att hänga kvar som den slokade. Vi kommer att satsa på en vanlig rödgran i år. Köps av Lionsgubbar på mitt lokala torg (45 mil från Västerås dock 😜)

  1. Vi har ju plastgranar i alla barnens rum och i tv-rummet i källaren hela december men nä jag måste ha en äkta i vardagsrummet som verkligen är JUL för mig och tradition! Att skruva ihop en hitte-på-gran ger inte alls samma känsla tycker jag, trots att det är galet mycket smidigare:)

 3. Sista åren har vi köpt Kungsgran på JemoFix för typ 200:- som har varit toppen, vet att en bekant brukar köpa på Blomsterlandet.

 4. Vi köpte på Gäddeholms julmarknad förra helgen, en jättefin stor rödgran (de hade kungsgranar också men rödgranar luktar godare 🙂 ). Leverantörerna var ett ungt par i Västmanland som har en egen julgransodling. Den var inte billig men hemleverans ingick 🙂 . Vet dock inte om de säljer granar hela tiden eller bara under julmarknaderna. Annars har vi köpt av en orienteringsklubb som brukar stå vid ICA Gryta, de granarna kommer från Sala tror jag.

 5. Kan varmt rekommendera Gäddeholms trädgård. Vi köpte en kungsgran därifrån förra året och fick den hemlevererad utan extra kostnad. En riktig disneygran som knappt släppte ett barr. Lycka till!

 6. köpte en fantastisk fin kungsgran på byggmax här om dagen för 199kr. super fin och inge ledsen.

 7. Ett tips om du inte provat redan är att först ta in granen i ett utrymme där det inte är lika varmt som inomhus, typ garage, källare, förråd så att man inte chockar granen. Hej ör en snittyta i stammen och addera några sockerbitar i vattnet. Sen efter ett tag (en dag) man ta in granen där den ska vara.

  1. Så gör vi också, dessutom brukar en del kryp ge sig av redan i garaget. Jag köpte en liten yxa så att det är lättare att snitta granen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg