JULKORT & JULKORG – VAR TOG SÅNT VÄGEN??

 

.

Idag blir det bildregn på Maurits minsann! Att han inte är med på blogg så mycket är inte för att jag inte vill det (ingen influencergloria på mig här inte;) utan för att h a n inte vill bli fotad och det måste jag så klart respektera. Men ibland så är det ok för mamma att ta några snabba bilder och idag var det för att han är precis nyklippt och känner sig nog ganska så nöjd.

De stora barnen är ju inte heller med så ofta och ja det är väl samma sak där, de önskar inte det eller så har de inte tid med vare sig mig eller min kamera. Men ibland är de fortfarande med när de känner att det passar! Jag har ofta frågat dem om det är ok med alla dessa bilder som finns på dem och som är för ja allmän beskådan och faktiskt så är de jätteglada över dem och att de finns dokumenterade via bloggen.  Många många minnen via bilder och texter från deras barndom och de skulle nog verkligen bli jätteledsna om jag skulle radera allt. Ingen. av dem har någonsin klagat över att de har blivit exponerade, vare sig som barn, tonåringar eller ja vuxna, men alla barn är så klart olika med det. Jag tror själv att man måste vara väldigt lyhörd som mamma och dessutom vara den som är vuxen och har omdöme om när det passar att dokumentera stunder (i både text och bild) eller inte. Jag skulle inte lägga ut något kränkande eller för personligt eller där mitt barn är just barn och kanske gör något knasigt, omdömeslöst eller som något som kan tolkas fel av vissa vuxna. Eller om de är ledsna eller ja utsatta.

.

.

.

Alltså tandlösa barnleenden är ju bara de härligaste!

.

.

.

Idag kom jag och tänka på julkort när dessa bilder togs och ja de här får väl vara ”Årets Julkorts bilder” till ni som läser och som är mina nära och kära! För något fysiskt sådant kommer minsann inte i år och har ju inte dimpa ner på många år heller. Jag som var s å himla noga med det förut, känns som man helt tappat julkortgrejen! Det var ju också ett litet härligt julpyssel. Detsamma med att få julkort, hur mysigt var inte det? Nu gapar brevlådan mest tom på dem tråkigt nog. Och inga julkorgar och julblommor levereras eller skickas längre. Kommer ihåg förr i tiden, det var ju drivor med julkort och chokladaskar travade och julkorgar hit och dit. Lite synd att detta försvunnit eller hur??Eller skickar ni kanske fortfarande julkort och julkorgar?

Berätta gärna, så mysigt när ni lämnar hälsningar i kommenterasfärltet och chitchatar lite med mig så jag vet att ni fortfarande finns där ute🤍

.

.

.

Gullungen🤍

..

Igår var vi alltså på julbord på Kajen, ett skaldjursjulbord, och det var s å bra! Jag har inte varit jättesugen på att testa detta tidigare för jag tänkte att man kommer ju sakna själva julen om man bara ska mumsa rökta räkor och hummer, blir ju mer sommar och västkust. Men det här julbordet var ju så himla mycket mer än det. SÅ gott och trevligt. Massa sillar  och lax och Jansson och helt gaalet goda Ostron Rockefeller. MUMS. Slukade säkert 6 stycken av bara de. Ny julbordsfavorit.

.

Sen var vi på Beas skolas julkonsert och det var MAGI som vanligt (Hallå SVT, boka upp Fryx luciatåg  för nästa tv-sända Lucia. Bästa tipset från mig till er:)

.

Idag vaknade jag dock med den där sabla migränen igen och fick ligga hela förmiddagen så det blir en soft lördag för mig. Blir lite prommis nere vid Mälaren och lite wienernougatfix, en krans ska upp på dörren och kanske blir det lite klappinslagning också..

.

Ha nu en fin lördag alla!

.

KRAM

.

.

.

 

19 kommentarer till “JULKORT & JULKORG – VAR TOG SÅNT VÄGEN??

 1. Så rackarns söt han är det lilla sockerpillret!

  Och ja!!:) Här är både team julkort och julkorg! Är ju så mysigt, omtanken som ligger bakom, det skrivna ordet och snigelpost. Hör liksom julen till ❤️

  Fin kväll Petra & krya på dig
  Kram

 2. Inga julkort skickas här och inga julkorgar delas ut. Bakar inget och gör inget julgodis. Gjorde nog mest det när barn bodde hemma för att vara en duktig mamma. Nu njuter vi av julbak på TV och allt annat pynt och fint, julmarknader och stämningsfull belysning✨ Gör så lite som möjligt fram till jul🤎

 3. Julkort med litet uppdatering av året som gått tycker jag är fint att skicka och att få.Det betyder att ngn har gjort det lilla extra. Familjen fick idag ett Julkort,som en anhörig till en 95-årig kvi na hjälpt till att skicka.Betyder mycket.
  Ha fina lugna helger med nära o kära.

 4. Jag har aldrig skickat eller fått någon julkorg men däremot julkort. De var alltid så roligt att både skicka och få. Saknar faktiskt det!
  Tycker att ”lillebror” är så himla söt och så lik sin snygga pappa!🤗
  Skulle gärna veta var din fina rutiga kudde kommer ifrån. Har frågat tidigare så hoppas på svar!
  Ha en fin kväll fina P❣️

  1. Ser ut som att kudden kan vara denna: åhttps://www.boozt.com/se/sv/byon/pillow-pad_30055331 🤗

 5. Började faktiskt skicka julkort efter att vi fick barn 2020. Skickar till närmaste släkten och får från syskon och föräldrar. Tycker att det är en mysig tradition och är glad att vi i närmaste familjen tagit upp den igen!

 6. Så cool och gullig han är! Skulle ha kunnat gissa att mamma är Kajsa Bergqvist. Väldigt lik ju!

 7. Jag var och hämtade ut mina julkort hos fotografen igår skickar några stycken till nära & kära🎄
  Bakade din mjuka pepparkaka häromdagen den blev uppskattad här hemma🌟
  Igår blev det en tur på ”stan” är ni i Stockholm måste ni besöka NK och Newports julshop som att kliva in i en julsaga🤍

 8. Fick mitt först barn nu tidigt i höstas och först nu har jag börjat tänka på att ett julkort till nära och kära vore fint. Funderar även på en julkorg med lokala delikatesser till mina svärföräldrar. Svårt annars kan jag tycka att komma på något bra till svärföräldrarna.

 9. Underbara bilder och klokt resonerat 😊 Jag frågar också alltid barnen (som nu är tonåringar) först om jag får lägga ut bilder på dom på Instagram.
  Blir några julkort skickade men tyvärr färre och färre för varje år. Trist! Ha en fin nästa vecka 🤗

 10. Skickar inte heller julkort längre vilket egentligen är ganska tråkigt. För visst var det både roligt att skicka och få kort.

  Mina tre juveler vill inte heller vara med på bloggen längre. När de väl är med får jag ibland muta dem till och med. Snygg grön färg på tröjan måste jag säga.

  https://kamillaskamera.com/

 11. Jo, men julkort är, och har alltid varit, ett måste i min värld. Sedan jag fick barn har vi julkortsfotografering varje december och skickar sedan egentillverkade julkort. I år är barnet 13 år men kunde hör och häpna fortfarande tänka sig att vara fotomodell åt sin mamma. 🙂

  Man får ju inte så många fysiska julkort längre, men jag skickar runt 20 st varje år. Och lite julgrupper brukar vi också köpa och ge till äldre släktingar och snälla grannarna som brukar vattna åt oss om somrarna när vi är bortresta.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg