JULBORDET 2022

.

Julaftonsdukat i matsalen!

.

.

Todelooo mina goa härliga bloggisar!

.

Första av allt vill jag verkligen t a c k a alla er som kikar in här och följer mig år efter år!<3

Jag är verkligen så himla glad över att ni gör det och idag fick jag en hälsning  som verkligen gjorde mig lycklig. Att det jag gör, att kika in här på HofP nästan varje dag och visa lite picsm, inspirera och lämna en hälsning från mitt liv, att detta betyder något för någon annan är fortfarande så overkligt men ändå s å roligt. Och det är därför jag älskar detta  mina vänner och känner att det fortfarande är så roligt! Ja jag ser på statistiken att ni är många som vill läsa  men att sen få en såna hälsningar, ja det är det finaste. Bästa bästa peppen. Mina underbara bloggisar sen anno 2009 (snart:)

.

Och jag har ju mina rutiner här inne ,ungefär som Kalle Anka och Grevinnan och Betjänten på Svt haha, och så klart ska ni får julaftonsdukningen 2022. Mjukt och ljust som jag gillar men kryddat med bla lite nötter och svampar (svampar är verkligen julen 2022 för moi:)

.

.

.

Fjorton pers var vi alltså i förrgår här inne och det var preciiis så att jag 1. Slapp hämta upp utdragsskivan 2. Slapp köpa ny dukfilt plus en ny duk. För det här matsalsbordet från Carl Hansen kan bli nästan 3,50 lång om man vill och då ryms många. Dekorerade enkelt och klassikt med finaste  Skultunaänglarna och nya lyktor med små nissar och svampar från Kähler.

.

.

.

Porslinet är ju inget nytt utan jag dukade stramt och enkelt med mitt vanliga gamla klassiska Royal Copenhagen Hvide Full Blond. Finns inget porslin i världen jag tycker är vackrare och jag är s å glad över att jag valde detta, har ju blivit vårt traditionella julporslin också (Glas Orrefors och bestick Georg Jensen)

.

.

.

Enkelt dukningsknep – ta upp tonen i detaljer i ljusen! Dessa snygga ljus har bara varit de bästa någonsin (brinner i en evighet) och jag har köpt dem på butiken Sinnerlig i Västerås. Tips.

.

.

 

Etta annat tips är att göra sån här panel som vi har i matsalen om ni vill ha en en äldre känsla – jisses vad jag fortfarande är nöjd med denna i vårt 30-talshus . Höjde rummets känsla 300% ungefär (Får rätt ofta frågan om den här panelfärgen så därför berättar jag att det är HoP No Filter från Nordsjö:)

.

.

 

Lite pics från julbordsbuffén i köket! Vi gjorde bla Dragonströmming (mamma gjorde det alltid när jag var liten som jag var typ besatt av, minns att jag stod i kylskåpet och åt detta direkt ur burken:) och Dansk Currysill (svärfar är ”nästandansk” och svärmor har lärt mig göra denna fantastiska sill och även en lika fantastisk apelsin och fänkålssallad) och så H´s magiska köttbullar  mmm. Sen så har vi hoppat griljerad julskinka i några år nu och köper massor med  fint skivad saftig julskinka i delidisken istället, extremt mycket godare faktiskt och äts till frukost, lunch och på kvällsmsmörgås. Efteråt blev det en fryst hemmagjord Saffrans & apelsincheescake som iofs var mycket mumsig men tyvärr fick en stenhård botten och så mina julmåsten: NK mint och NK julthé och Bräutigams marsipangris. Mumsfillibabba.

.

Det är ju så roligt att trots att vi i Sverige kör rätt lika när det julbordet så har vi  våra egna små ”måsten” Jag gör ju mest samma som mina föräldrar gjorde. Vi hade inte ägghalvor med räkor och bruna bönor (uack) eller sill/rödbetssallad på julbordet tex. Däremot rökt hjortfilé och julkorv. Hörde av en bekant från Småland att de alltid har omelett på julbordet vilket jag aldrig hört? Omelett är ju typ helglunch. Har ni någon julmat på julbordet som er  familj m å s te ha en lift tradition, annars blir det inte rätt julfeeling??

.

Idag har vi inte gjort många knop heller hemma. Maurits är fortfarande febrig så vi har varit hemma och byggt Minecraftlego (han är galen i det och fick typ de 8 största kartongerna i julklapp) tillsammans och tittat på Jönssönligan (kan förresten tipsa om norska julfilmen som heter Gladelig Jul (Netflix) som vi såg igår, fick sin lite knasig & go Tomten är far till alla barnen känsla på den. Har även sett norska serien Julstormen  (också på Netflix) som var sentimentalmysig)

.

Ha nu en fin Annandagskväll bästa ni<3

.

KRAM

.

.

 

21 kommentarer till “JULBORDET 2022

 1. Mumsigt…vi har alltid omelett med svampstuvning och hemmagjord sylta med rödbetssallad.Uppvuxen med detta

  1. Den där omeletten är ingen vanlig omelett, den är gjord så att den bara smälter i munnen. Mjölk ska kokas och svalna av. För mig en ny favorit som svärmor introducerat.

 2. Everything is so nice, as always. We have summer here in Australia so it’s a different atmosphere. I believe Christmas is what you put into it.
  My husband is Swedish and I’m German, so we have a lot of traditions that are similar.

 3. Underbara bilder och tack själv för den bästa bloggen. Utan den skulle något saknas 🤍

 4. Mamma blev tyvärr sjuk årets jul men hennes ugnsomelett med svamp var med. Vi har flera vegetarianer i familjen och några som inte gillar Jansson, så då är omeletten ett måste. Det finns flera måsten som inte överensstämmer med varandras i – så det blir supersspretigt 🙂 Så himla skönt att julen är över ! 🙂

 5. Det är en enorm bedrift att inte bara upprätthålla en blogg under så många år, utan att dessutom hålla den intressant, livfull och aktuell. Jag har följt dig i 12-13 år och till skillnad från andra bloggar som visserligen hänger kvar fysiskt, klarar du på ett galant sätt att upprätthålla nyfikenhet och entusiasm från min sida. År, efter år efter år. Tack! Jag hoppas din låga fortsätter brinna starkt och önskar dig en fin fortsättning på det nya året!

  1. Håller med. Man ledsnar inte på Philias blogg. Vad tråkigt det vore utan denna fina och varierande blogg!
   Gott Nytt År Petra!

 6. Så vackert dukat bord!!Jodå,hos oss är ugnsomelett med kantarellstuvning ett måste och hemmagjord Brantevikssill!God fortsättning.

 7. Smakfull dukning verkligen! Vi är inte så många så ofta så ibland får jag skarva med porslinet😀
  Ja nästa år har jag följt HOFP i 14 år (2009)🤍

 8. Kan bara hålla med i ovan kommentarer. En tröttnar inte här hos dig, så lagom, så innerligt, så bara bäst. Vill en ha feelgood så slinker jag in här, år efter år. Älskar din kombo, mat, familj, vardag, mode, flärd – livet helt enkelt.
  Fortsätt så!

  Omelett by the Way – från Småland här och min man vill helst ha det på julbordet, men iår skippade vi det. Har för varje år tagit bort de traditionella (trista) rätterna. Mat med julinspiration blir det!

  God fortsättning! Kram ❤️

 9. Ägghalvor till sillen är ett måste utan det urk. Svenska klassiker som Jansons, köttbullar och prinskorv sedan är det lite olika från år till år.

 10. Hej! kan bara hålla med ovanstående. Älskar din blogg och har följt dig rätt länge nu. Du inspirerar mig massor, både med inredning och mode. Vi brukar också ha omelett med svampstuvning och räkor på vårt julbord. Älskar!!! Din dukning är otroligt vacker och enkel. Jag undrar över ljuslyktorna på julbordet? De vackra bland maten? Vill haaa! Tack för en fin blogg och Gott nytt år. / Lisa

  1. Så underbart fin dukning! Jodå, småländska och är också van vid ugnsomelett med svampstuvning. Dessutom ett måste på julbordet är halländsk långkål, dvs stuvad grönkål.
   God fortsättning på nya året!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg