VINTERGLOW

 

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR NORDICFEEL

.

Jag brukar ju titt som tätt berätta om mina rutiner när det gäller huden och just nu är detta min ”arsenal”! För nu är det ju då man oftast har den allra tröttaste huden – det är vinter och torr luft plus att det varit fest och ståhej och man kanske har unnat sig ett och annat som huden eventuellt inte mår superbra av. När jag kollar i arkivet på bilder på mig, och min hud, så syns det helt klart vilken säsong det är. Sköter jag den inte optimalt blir den plufsigare och mattare och även om jag är noga så blir den inte som på sommaren. I vinter har jag dock verkligen bombat huden med fukt, fukt, fukt både utifrån och inifrån och det har också gett riktigt bra resultat..

.

.

.

Glöm inte att köra din rutin även på hals och dekolletage

.

I min ålder, ”runt 50”, så är det ju ganska stor skillnad på hur huden ser ut från person till person. Klart att det är mycket genetiskt med hur mycket linjer och rynkor och sånt man får  men slarvar jag själv med mina rutiner så märks det diirekt. Plitor på hakan och trött rynkig svullen hud runt ögonen kommer verkligen som ett brev på posten. Nej det går inte ”lika bra med selleri” eller med enklaste baskrämen på Ica! Jo kanske på vissa men definitivt inte på mig. Jag vet numera vilka egenskaper och ingredienser jag ska leta efter – saker som hyaluron, syror, retinol etc är godis och yumyum för huden. Den ska bli rejält återfuktad och bli plumpad och få lyster. och jag har en hy som är både tålig och som oftast ger riktigt bra respons på rätt produkter.

.

.

.

Peelingpads har jag slarvat med ett tag och nu när jag börjat med dem igen så är det verkligen w o w för glowet. Har dessutom hittat ett par riktigt potenta peelingpads som är grymt effektiva, de svider till ordentligt när man peelar med dessa och det är det man vill att det ska göra! Perfekt för orenheter, stora porer och yttorr hud (Hade förut Elisabeth Ardens PRO peelpads som absoluta favorit men den slutade de med för några år sedan och de här är minst lika bra) Inte de billigaste men nu nedsatta med 200 kr så passa på . Peelpadsen jag använder är från Kerstin Florian du hittar du här.

..

 

 

Jag är en succer för serum och har måånga hehe – älskar serum! Eftersom jag börjat med en rutin från Akademikliniken igen (haft och varit mycket nöjd med AK  tidigare men jag tror ju verkligen på byta hudvårdsutin lite då och då. Funkar iaf bäst för mig att ”chocka” med något nytt och fräscht när huden vant sig)  Det jag använder nu är:

.

Cure Extra Care Cleanser – en mild oljeliknande rengöringsgel som på ett skonsamt sätt avlägsnar smuts, makeup och överskottstalg. Mycket dryg och torkar inte ut huden. Finns här.

.

Pure Lift Serum – ett djupverkande serum med antiageegenskaper och som boostar hudens kollagen. Funger uppstramande och gör huden fastare, använder även under ögonen. Finns här

.

Pure Hylaronic gel – detta är en högkoncentrerad hyaluronsyragel som snabbt absorberas upp av huden och maximerar dess återfuktning och minimerar yttorrhet. Hylaruon är bara det bästa och jag avgudar konsistensen på den här gelen som verkligen sugs upp av huden och ger en sammetslen känsla. (Kör ena AK-serumet på morgonen och det andra på natten) Finns här 

.

.

.

Close up på min hud idag

.

Sen har vi AK´s absoluta superprodukt – Recoverykrämen. Denna SOS-kräm är nog den bästa du kan ha på vintern. Jag vet att detta är krämen som rekommenderas efter professionella hudbehandlingar/operationer på Akademikliniken. Har haft den flera ggr och återkommer just för att huden blir perfekt boostad med fukt och näring både morgon och kväll. Rekommenderas för: Förtida åldrad hud, Mogen hud, Hormonellt påverkad hud, Sensitiviserad hud, Rodnad, Atopisk, Yttorr, Post-op, Post-peel.  Finns här

.

.

.

Ett helt gäng med hudvård som jag varmt kan rekommendera, anser att jag faktiskt är lite av ett proffs när det gäller hudvård numera! (efter minst 10 år av flitigt användande och testande av det mesta:) Jo jag gör även olika  salongsbehandlingar med jämna mellanrum (kanske vill ni läsa om det också?)

.

.

Jaha det var januaris bästa bästa professionella och lystergivande hudvård mina vänner!

.

Ha nu en finfin fortsättning på tisdagen🤍

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “VINTERGLOW

 1. Jaa, berätta om dina salongsbehandlingar! Vilka gör du och vilka tycker du bäst om? Varför i såfall? Alltid lika roligt att höra dig berätta. Jag gör själv med men bara liiite. Vill gärna få mer kunskap på området:)

 2. Gokväll, jaa berätta om dina behandlingar😍så intresserad av vad du gör för att vara så snygg och fräsch!! Jag har gjort en kur med IPL och trådlyft. Händer så mycket i branschen , så roligt att ta del av tips och råd . Mvh Catarina

  1. Tack för snälla ord😍 Jaa det händer verkligen så mycket hela tiden och det är så spännande och kul att testa nytt! Älskar själv skönhetstips🥰

 3. Hinner du märka någon skillnad/ se resultat när du byter hudvårdsrutin så ofta?
  För ett par veckor sedan gjorde du ju ett inlägg med snarlika produkter från ”Filorga”.

  1. håller med dig L! Huden hinner inte med på alla byten… Men det förstår vi nog alla att det är bara reklam. Roligare med inredning, recept och tips på dukning. Med dagens inflation så får nog även influenser sin beskärda del.

   1. Jodå både huden hinner med och gillar ombyten! Sen använder jag ju ofta produkter med ungefär samma innehåll men från olika märken. Nej det är inte bara reklam med det jag visar, jag skriver bara om sånt jag provat och som jag gillar och fungerar. Jag hoppas att min 50-åriga hud är beviset på det:)

    1. Din 50-åriga hud tror jag inte beror på dina hudkrämer. Kolla hals och dekolletage så ser du ditt sanna jag.
     Önskar även här mer inredning, gärna något utan reklam (ibland i alla fall).

  2. Ja jag visade ett serum från Filorga som också innehöll Hyaluronsyra – min hud älskar den ingrediensen. Nu kör jag med en hel rutin från proffsiga AK och på min hud syns det verkligen direkt om den gillar något. Har du riktigt bra produkter så är det som att gå och göra en facial på salong hemma. Har du gjort en bra sån så så vet du att vilket resultat du kan få bara på 1 timme!

 4. Hej!
  Håller med om att det är betydligt roligare med inredning, dukningar och presenttips. Hade även varit kul att någon gång få svar på frågor man ställer!

  1. Det är svårt att vara alla till lags och får ofta frågor och önskemål om skönhet och tips på behandlingar & produkter. Ledsen om jag missat din fråga, fråga gärna igen så ska jag svara☺️

  2. Tycker det är bra blandning här inne. Skrollar bara förbi om det inte är ngt som intresserar mig, prova!

 5. Äntligen! Jättegärna inlägg om dina behandlingar! Vilka, hur ofta osv. Jag har nyss gjort Fotona smoothe eye laser, och vill testa Radiesse snart. Har annars mest bara gjort Prophilo som är jättebra.

  1. Har du den i ansiktet? Wow, skulle jag ha det så skulle jag få tilltäppta porer, klåda och finnar på studs 😀
   Använt många märken genom åren men just nu The Orinary, som funkar topp för att vara ett lågprismärke. Annars har jag mest använt Excuviance sista åren 🙂

   1. Yes det har jag!
    Efter att ha sett ”Sanningen om hudvård” på SVT play så började med den och min hud har aldrig varit bättre. Jag är dessutom 50+

 6. Sist det kom på tal hade du ingen lust att kommentera vad du gjort med din haka o haklinje. Det kanske du vill svara på nu 💌

  1. Håller med dig Lotta nu är jag lite äldre än Petra och på 80 talet var det big nono med fettig hud

  2. Och jag tycker tvärtom, att det ser fräscht och ungdomligt med ren och bra återfuktad hud! Ett helt naturligt glow (dvs ej ditmålad eller fet) Pudrigt eller matt gör iaf min hud trist och jag tycker man ser äldre ut med linjer etc. Men alla tycker olika😊

   1. Håller helt med dig Petra, man ser mycket ungdomligare ut med lyster i huden. Pudrig hud får inte samma fräschhet, men vet att det var populärt för ca 20år sedan. Jättegärna tips om hur man får tillbaka sin käklinje samt stramare hals som du har. Är 43 och tycker redan det börjar hänga…

 7. Kontrollerar du innehållet i dina krämer m.m. Har börjat tänka på det mer och mer, mycket olika ämnen som är skadliga i hygien artiklar. Ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *