ÅRE – VAD SKA VI INTE MISSA?

 

’.

Fotokälla: SpaWeekendHotell.se

..

Ja överraskningen för barnen var ju att vi åker upp till Åre om ett par dagar! Men h u r mysigt ska inte det bli. Har inte varit i Åre på hela tio år och det ska bli underbart att åka dit igen, det är ju så himla fint där. Riktig ”alpkänsla” med lilla byn och miljön är maagisk. Men vad ska vi inte missa? Gissar att ett och annat har hänt sen sist – var ska man äta, fika, åka skidor, shoppa etc…

Åh, g mig (oss) dina bästa Åretips du som kanske sitter på dem<3

.

KRAM

.

33 kommentarer till “ÅRE – VAD SKA VI INTE MISSA?

 1. Ett toppentips: Middag på APO.
  Och- Werséns är en självklarhet ! Supermysigt & classy samtidigt

 2. Supper och Asian Post Office är också favorit men inte lika bra med mindre barn.

 3. Åh så härligt!
  Åre är ljuvligt! Hoppas ni får fina dagar & skidåkning.
  I min familj gillar vi Broken (nere vid Åre torg – om ni kanske inte är uppe i backarna hela tiden). Bra (familjevänlig meny, REJÄLA portioner), god kall öl..

  Njut!

 4. Åh ÅRE! 😍😍😍
  Var i Östersund i somras och tänkte att vi kan väl lika gärna ta en dagstur till Åre, hade noll koll aldrig varit där och knappt sett bilder, blev heeelt blown away av Åre, jag och sonen bara stirrade. Låter säkert som nån som bott under en sten nu men jag blev helt tagen av miljön, så vackert.

  1. Tala för dig själv, jag tycker det är jättemysigt att gå i butiker och hitta små lokala specialiteter och hantverk. Skönt att många verkar hålla med mig så att de här verksamheterna överlever.

 5. Det viktigaste måste väl ändå vara skidåkningen. Ät hemma och mys tillsammans med familjen. Ägna kvällarna åt tex sällskapsspel, bästa semestern. Alla är aktiva och man är behagligt trött på kvällen. Handla hemma och förbered så mycket det går, blir mindre tid i köket. Shoppa är väl inte precis vad jag förknippar med skidsemester.

  1. Lena det ser ut som att de kommer bo på hotell och alla gillar ju olika 🤗
   Jag älskar att bo i stuga men älskar också att bo på hotell å bara bli serverad och slippa bestyren.
   Shopping kan ju vara lokala producenter av varor, fällar, keramik, mm.
   Det ligger en hel del butiker i Åre..

  2. Haha låter som jag aldrig varit i fjällen! Jag har varit mycket i fjällen (och Alperna) och är bra insatt i hur man aktiviterar sig på såna ställen så det var inte det som efterfrågades😊 Vi bor på hotell så inget stughäng men jag önskade tips på var man äter gott, nya pister, utflykter och ev mysiga affärer gärna med lokala produkter och hantverk. Sånt man gör när man inte är i backen alltså😜

 6. Har varit en del i Åre då brorsan har lägenhet och kompisarna kåk där. Älskar dock att sova och hänga på Copperhill. Helt klart mysigast SPA där. Förutom skidåkning tycker jag att vattenfallen är mäktiga även vintertid. Tännforsen och Ristafallet. Gratis och lätt att ta sig till. Bra tips på matställen ovan.

 7. Jag har lägenhet i Åre och har vistas där en hel del men shoppa??? … åk skidor upptäck Risfallet och Tännforsen. På kvällarna gå i myskläder och ät god mat hemma. som någon sa…sällskapsspel och bara va. Det behöver inte hända något hela tiden.

  1. Jag har full förståelse för att vissa trivs jättebra med att skrota hemma i myskläder, laga mat och spela sällskapsspel på sin semester. Det är dock så jag spenderar min vardag och på semestern vill jag ha något annorlunda. Jag vill ha en härlig och avslappnande semester. Jag vill uppleva omgivningen och nya smaker som någon annan har komponerat ihop. Jag vill inte spendera en minut i köket med att laga samma mat jag kan laga hemma och jag kan inte tänka mig något som skulle förstöra semestern mer än att låsa in mig ”hemma” för att bara va. Jag älskar min vardag, men jag vill inte spendera min semester genom att imitera vardag. Jag skulle dock inte försöka pracka på dig min syn på semester eftersom det uppenbarligen inte är vad du vill ha, och jag tycker det är mycket märkligt att du och några till försöker pracka på Petras familj ert sätt att semestra när hon uttryckligen frågar om tips på middagsställen, fik mm.

 8. Åh va härligt med Åre! Vi är precis hemkomna från vackra Lofsdalen, men jag är sugen på fjällen igen för här i Götet är det dötrist väder!
  Skriver ner alla fina tips för en framtida Åre-tripp 🙂
  Hoppas ni får det lovely Petra, ser fram emot att se dina proffsiga bilder från vinterlandet!
  Kram

 9. Trevligt utflyktsmål är Bergstugan i Fröå så mycket gott där allt är hemlagat.
  Antingen åker ni längdskidor dit från Björnen eller tar bilen.
  Skiner solen är det mysigt att åka längd på Åresjön💛

 10. Åre hemslöjd har ett fint sortiment. Ät på Fjällpuben om ni vill ha vällagad lokal mat. Granen är också mysigt. Och ta en lugn afterski på Hotel Åregården, sätt er i Malmstensrummet 👌🏻 Annars är Copperhill en favioritplats så njut av att bo där! 🤗

 11. Vilka konstiga diskussioner här förs! Var och en gör väl precis som man vill på sin semester?!
  Besök Åre ljusfabrik – superfina kvalitetsljus som tillverkas på stället!
  Åre chokladfabrik är ett annat ”gott” tips.
  Jag har bara besökt Åre sommartid på väg till Norge och vandringar. Så flera tips kan jag inte bidra med.
  TREVLIG SEMESTER! 🎿🚠

 12. om ni blir trötta på skidåkning så tyckte mina barn att jumpyard var det roligaste dem gjort någonsin. Jag älskar Åre men bara varit där på sommaren/hösten hittills.

 13. Har varit i Åre två gånger.
  sista gången med barn och barnbarn samt hund. Åker igen vecka 13 i år. Helt underbart att gå på isen Åresjön med solen.
  om det är fint väder så gört bara.
  Man mår såå bra.
  Önskar dig trevlig helg med familjen 🥰

 14. Det finns massa mysiga butiker i Åre bla Verkstan som även finns i Visby!
  Restauranger som Supper, APO, Creperiet, Vinbaren på Åregården, Wersens, afterski på verandan, fjällgården, Bustamon i banken, afterski med ostron på hotell Granen fanns förut, utbudet är magiskt. Njut av god mat och shopping! Det är semester 🤩

 15. Kom just hem från Åre idag, och har varit där sedan jul, och myst i vårt härliga fjällhus högt upp på fjället och rejält avskilt från alla Det är vi, fjället, snön och tystnaden, en brasa inne eller ute samt bada med mössan på i en varm badtunna under natthimlen. Klart vi åker skidor också 🙂
  Tänker att man gör det man känner för oavsett var man är.
  Men eftersom jag är där väldigt mycket och ofta under vinter säsongen.
  Barnen gillar Holliday Club, med upplevelsebad, Season Sauna, minigolf, bowling, golfsimulator etc. Man kan även få olika spa behandlingar där
  Att uppleva är att ta en topptur upp på berget, åka snöskoter, hundspann, eller isfiske.
  Man kan åka till glashyttan i Duved som har de finaste och godaste glasen att dricka ut. Uppleva naturum i Vålådalen, Titta på den makalöst vackra Tännforsen som är som ett sagoställe av is, så även Ristafallet. Åk upp och ät en sagolik lunch uppe på bergsstugan vid Fröå gruva. Äta frukost på Åre bageri, Beställ bord och ät middag och bada i varm tunna i Bustamon och drick deras eget brännvin i badet (magiskt) och titta ut över Åredalen, Renfjället och Mullfjället. Det bästa är att de hämtar med vessla, fika på Åre kafferosteri.
  Creape & Logi har vi ju på somrarna på Gotland så det skippar jag personligen, men det finns ju förstås Äta spanska tapas på Boqueria. Ät lunch på timmerstugan vid stjärnbacken, Drick drinkar i vinbaren. Låt barnen äta på brooken, alltid en Ren Rydberg på Wersens. våfflor på Lillstugan. Återkom en bättre middag på Cooperhill Mountain Hill men det är väl där ni bor
  Å för guds skull glöm inte att äta gelato på Grädda:-)
  Skulle kunna skriva ännu mer men detta är lite av det mesta
  Shoppingen hoppar jag över för den hittar du:-). Önskar dig o familjen mysiga dagar!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg