HALLÅ FRÅN FJÄLLET

.

Hur vackert – snötäckta granar, sol, mjuka pister och Åreskutan högt (ca 1500 m) över havet

’.

Hallåååå snyggingar!

.

Alltså vilka d a g a r vi har, helt galet vad bra vi har det! Ja om man kan bocka av det bästa med fjällen så har vi nog lyckats med de flesta punkter denna gång. Hotellet är helt underbart och ligger perrrfekt. Precis vid skidområdet Björnen som i sig är helt optimalt när man som vi har barn och det ska vara skidskola etc. På hoteller finns skidythyrning (ja vi hyr) och skidbuss utanför dörren, du behöver inte tänka på något. Backarna är jättesköna och vädret och föret är super! Sen är ju byn Åre i sig en pärla, men det får jag ta i ett annat inlägg för annars så blir detta hur  långt som helst och vi kommer aaaldrig iväg till kvällens middag (jag är redan sen här där jag sitter och skriver i lobbyn, hurry hurry:)

.

.

.

Lobbyn och alla dessa mysytor på hotellet är förresten ett kapitel för sig. Här pratar vi s p a c e i många plan, oerhört läckert att ligga där jag ligger ovan efter frukosten och lyssna på soft jazz…

.

.

..

Sen så spaar vi på fjällsemestern! Barntillåtet både på förmiddagen och fetremiddagen. Utomhusbad och två större inomhusabssaänger (måste kolla om det finns någon massagetid imorgon btw)

.

.

.

Här nere vid baren hänger vi en stund efter skidåkning och pustar lite och tar något gott att dricka. Moje var förresten så duktig på skidskolan idag och fick medalj av Valle och blev lycklig, gullungen

.

.

.

Och vi äter massa gottgott! Både här uppe på hotellet (som ovan där jag mumsade råbiff och röding ) och på andra ställen. Tack förresten igen för era finfina Åretips, borde göra en guide av dem och mina kanske:)

.

.

.

Och så somnar vi typ ovaggade sen på rummet på Copperhill. Jättebra liten svit med ett eget rum till barnen, stort badrum med dubbelduschar och så ett litet kök.

.

Nej nu måste jag sätta fart här – byn väntar där nere!

.

Ha en mysig lill-lördagkväll finingar<3

.

KRAM

.

.

.

20 kommentarer till “HALLÅ FRÅN FJÄLLET

 1. Men så mysigt. Och klokt att hyra utrustning då man som ni bor för långt ifrån backar i vanliga fall.

  1. Även om inte åker så ofta (en ggr/år) så lönar det sig att köpa egna pjäxor och skidor. Man tjänar snabbt in pengarna.

    1. Nej, hyran är inte dyr så det tar lång tid innan det lönar sig att köpa istället för att hyra om man bara använder grejerna någon gång per år (och åtminstone hälften växer ut dem). Man kan ju köpa begagnat såklart, men samtidigt kostar förvaring (för min del ca 86000 kr för en kvm här i stan – jag föredrar att använda mina kvm på annat sätt). Nope, för vår familj lönar det sig inte att köpa slalomskidor.

     1. Köper du skidor på Stadium Rex när de kör 25 % på allt så lönar det sig. Köper du begagnat till barn kan du sälja dem för samma peng. 😊

     2. Haha okej, köp gärna dina skidor du men nej, det lönar sig verkligen inte för mig att köpa något som ska stå och samla damm 360 dagar per år, varken ekonomiskt eller miljömässigt, även om det är rea på Stadium. Inte när det är så billigt och enkelt att hyra. 😊

 2. Looks very nice, enjoy your stay.
  My husband and I are both 70 this year, he is going to Whistler in Canada to ski with a friend, that’s his birthday present. I don’t ski anymore, too frightened of broken bones.

  1. Den blivande läraren gjorde samma reflektion? Skolan drog väl ändå igång i måndags/tisdags? Men kompisar till mig som bor i Örebro har extradagar de kan plocka ut till barnen. Högst oklart hur det där fungerar – det borde rimligen vara samma antal skoldagar för alla barn i hela landet men så är det ordnat för dem (de kanske har kortare sommarlov, vad vet jag?).
   Kan ju vara samma för Västerås.

  1. Precis min tanke! Hur fan ska man lära kidsen att inte ha skorna upp i fåtöljer, stolar osv osv om inte ens vuxna kan klara av det?

 3. Jag brukar aldrig skriva här… MEN… skor i soffan, det är ju bara ett så stort ”inte”… i verkliga livet gör man inte så! Men snälla, Petra visar inte verkliga livet utan det vi ”vill” se! Hon är som ett modemagasin. Sluta gnäll eller välj andra mer smakfulla sidor!
  /Helena

  1. Nu var det ju så att 1. Vi var inne på ett hotell och jag hade på mig skor som var helt rena och legat i väska. 2. Detta är en loveseat i en lounge och i skinn. Går ej att sitta i utan att ha fötterna i den och jag gissar att det kanske inte är helt ovanligt att hotellgäster inte tar av sig sina skor och kryper upp i strumplästen utan behåller skor/tofflor/pumps om de är rena och som i mitt fall direkt från resväskan😊

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg