MATEN I ÅRE

.

I lilla fjällbyn Åre behöver man verkligen inte gå hungrig eller ens behöva leta bra restauranger! Det finns allt på denna lilla yta – asiatiskt, spanskt, italiensk, fransktt och givetvis svenskt och närodlat. Och allt är sååå gott, iaf där vi åt! Förutom maten uppe på Copperhill som jag nämnt tidigare (och där vi ätit flest ggr – igår blev det en torskrygg med Hollandaise som var gaalen) så har vi besökt flera härliga ställen som jag måste tipsa om.

.

.

.

Som Bouqeria där vi körde after-ski häromdagen i skidkläder! Vi var först på plats vid öppning men snabbt trillade det in fler hungriga skidåkare. Har ätit på Bouqeria i Moodgallerian tidigare och här är det samma med små tapasrätter och man får välja 3-4 stycken. Barnen tog bla Hamburgersas och vi åt vitlöksfrästa Gambas, Tortillas och annat spanskt gottgott. Mysigt, fräscht, kul och gott!

.

.

.

På Åregården tog vi bara ett glas vin och stort plus att bara vara i den klassiska extremt mysiga fjällhotellmiljön. Nästa gång måste vi prova maten också!

.

,

.

Tycker mycket av restaurangerna  i Åre känns som Visby och det är ju kopplingar mellan de turistorterna (både de som säsongar och de som äger krogarna) Finns bla populära Creperie och Logi (Strykjärnet) och Supper. Vet dock inte om Wersens har någon Gotlandskoppling men stämningen är hursomhelst urtrevlig. Uppmärksam personal och maten var PPPPP. H åt en pizza (Herrarnas) som fick två tummar upp och min Bakade röding med Sandefjordsmörsås var ojojoj.

.,

..

Ett annat mysigt tips är att antingen ta skidorna ner eller Bergbanan (som vi gjorde) upp till anrika Fjällgården och äta en lunch mitt i backen (eller gå på after-ski!) Fjällgården har funnits sen 1910 och väldigt charmigt. Jag åt min mumsiga Rentortilla där i en riktigt läcker miljö med utsikt över Åre – inte fel:)

.

.

Så lite restaurangtips blev det idag till er som ska, eller funderar, på en trip till fab Åre!

.

KRAM

.

.

.

Rekommenderade inlägg