N I T T O N

.

Hipp hipp hipp hurraaa för min älskade stora tjej som fyller år idag!

Ingrid Lovisa Cecilia som bara var 5 år och pytteliten när jag började blogga, ja ni fattar vad galet? Och nu är hon nitton och ska snart ta studenten i vår och bli stor på riktigt. Börja jobba och resa och hitta på spännande & roliga saker! Och jag får bara finna mig i det som mamma så klart, fast det är svårt att släppa taget om sina stora älsklingar (Ni med stora barn vet ni vet ju hur det är:)

.

.

.

Lolo och jag är verkligen tighta och jag har en speciell mammakärlek till henne<3 Hon var ju så himla liten när vi skildes hennes pappa och jag och jag fick plötsligt ha min lilla lilla 1-åring bara halva tiden. Jag visste inte alls hur hon hade det de veckor hon var ifrån mig (det var en tuff skilsmässa) och jag hade fysiskt ont i kroppen av saknad och av oro. Kändes som hon slets ur min trygga famn och det var hemskt där och då och så klart var det jobbigast för lilla Lolo! Fy för att separeras från sina barn, speciellt när de är så små så de inte kan höra av sig om de längtar eller behöver tröst. Inget jag rekommenderar någon förälder någonsin.

Ja Lolo är mig verkligen SÅ nära och när hon är glad är jag glad och när hon är ledsen så är jag ledsen! Är så stolt över dig och  älskar dig mest i hela världen. Idag startade vi med sång och paket som vanligt och sen mysfrukost i matsalen. Älskar att fira den 16:e mars för då är det alltid ljust ute när jag dukar fram födelsedagsfrulle med tårta och det är bara såå himla härligt. Och solen skiner faktiskt alltid denna dag! Precis som den gjorde när vi åkte hem från BB år 2004 och jag hade fått ett liten ljuvlig brunögd trollunge till dotter med hår på ryggen och var lyckligast i hela världen<3

.

(Och du kom ut till  Love´s Divine i förlossningssalen och därför lyssnar jag på den idag! Tänk att man kan bli så påverkad av vissa låtar när det gäller minnen. Jag blir både lycklig och gråtig varje gång när jag hör den, tänker på dig och allt vi behövde gå igenom du och jag min skatt)

.

Ha en underbar dag nu vänner!

.

KRAM

.

 

.

 

62 kommentarer till “N I T T O N

  1. Oj, Sally, du måste ha skrivit fel?
   ”Vilken fin dotter, stort grattis på födelsedagen!” menade du säkert. Lätt att slinta på tangenterna ibland.

   Grattis!

  2. Beklämmande Sally….

   🌺🌺🌺🌺 🌺 🌺🌺🌺🌺
   🌺Stort grattis till Lolo🌺
   🌺🌺🌺🌺 🌺 🌺🌺🌺🌺

  3. Hennes fötter växer väl inte längre så hon kan ha dem länge eller vad tror du Sally aka avundsjuk

 1. Grattis På din 19-års dag Lollo!
  Blir lite ledsen över en sådan onödig kommentar. Har två döttrar som jobbat extra på kvällar efter skolan och helger för att kunna köpa sig det där extra. Bättre och glädjas istället.

 2. Oroa dig inte Sally! Dessa dyra väskor och kläder är ofta fejk och speciellt skor som dessa. Ses för övrigt ofta bäras av invandrare.

  1. Oroa dig ej heller. Äkta skor från någon som tycker hon är värd dem😊

  2. Vad bitter man måste vara för att skriva en så väldigt otrevlig (och rasistisk) kommentar.

  3. Men hallå! Vad har det med saken att göra. Vilken otroligt konstig och onödig kommentar.

 3. Så lik sin mamma, grattis till er båda! Vet hur det är det där med att man har samma känslor som sitt barn, min (snart 22-åriga) dotter befinner sig i Melbourne för en termins utlandsstudier. Så nu har jag ju inte koll på mitt eget känsloregister 🙂 Fast hon själv har varit oerhört glad så fort jag pratar med henne så då är jag det också.

  1. Tack snälla!🥰 Oj så tufft att vara så långt ifrån varandra men man får ju liksom bara gilla läget som mami! Inte lätt♥️

   1. Så är det, det är ändå fantastiskt härligt att få se dom växa och bli självständiga ❤️

  1. Många säger det!😍(hon kan faktiskt öppna min iphone med face-id. Stackars barn haha😝)

   1. Så är det, det är ändå fantastiskt härligt att få se dom växa och bli självständiga ❤️

 4. Vilken vacker dotter du har!
  Varmt grattis till henne på födelsedagen!🌸

 5. Så tråkigt att man förknippar fina kläder med invandare. De är väl också värda eller?

  1. Grattis till din vackra dotter! Samma födelsedag som vår son Henrik som fyller 37 år. Armbandet ser jag är från Hermes.

 6. Such a lovely post you wrote today. So full of love for your beautiful daughter and at the same time thinking about the times you were seperated. Happy for you it all turned out very well. Much love!

 7. Happy birthday 🎂 to your beautiful daughter, she is very much like you.

 8. Du skriver så fint och känslosamt om din dotter så jag fick gåshud när jag läste det. En eloge till dig och ett varmt grattis till Lolo! 🍀🌷🍀

 9. Så fint skrivet. Jag har inte läst din blogg längre än ca 2 år så det är fint att få läsa lite bakgrund och man förstår att du inte haft det så lätt alla gånger men du verkar vara en positiv person, det gillar jag. Trodde först det var du på bilderna😉 Grattis till er båda!

 10. Grattis Lollo! Jag kan till viss del hålla med Sally att när man är van att få allt och dyrt så sätter man inte värde på saker och ting till sist…vad blir det här näst..en porsche …..Jag har alltid haft råd att köpa märkeskläder mm åt mina barn men dom har fått jobba och spara ihop till det dom vill ha och då har det också blivit roligare att köpa för då har man jobbat ihop till det själv…När dom blev 20 så värdesätter dom annat än märkeskläder och skor…Dom har mognat och tycker annat är viktigare. Dom fick också andra värderingar när deras pappa gick hastigt bort. Jag är så stolt över dom att dom kan stå på egna ben och att dom har så fina värderingar… Dom går inte längre på influencers reklam och dom går sin egna väg… och med den värld vi lever i nu så kommer inte mina barn att få sån stor chock som jag tror många kommer att få…än har vi inte sett vad som komma skall ….

  1. Men vad är detta? Är det verkligen jättesvårt att skriva något positivt under ett kärleksfullt inlägg tillägnat Petras dotter som fyller år?

   Du antar så otroligt mycket i den här korta texten som du inte har en aning om, och du sätter dig själv och dina barn på en väldigt hög och svajig piedestal.

  2. Först måste jag fråga, är det något bort från dig själv om någon annan har något fint som också är dyrt? Är det svårt att glädja sig över andra? Fint att du har råd att köpa märkeskläder åt dina barn, om du sen gör det eller inte är ditt val. Även min snart 17-åriga dotter har jobbat på sidan om studier i över 1 år, hon älskar de faktum att hon förtjänar egna pengar och köper dröser av märkeskläder/smink/skor etc åt sig själv. Inte för att det ens varit på tapeten om vi skulle betala för det eller inte. Själv älskar jag att ge presenter som mottagaren kanske inte skulle unna sig själv. Oavsett pris. Att se glädjen i mottagarens ögon är den finaste gåvan man kan få själv.

   Att man får märkesprylar betyder inte att man inte uppskattar dem, förstår värdet av dem osv. Att utgå från det säger mer om de som skriver här och inte familjen det handlar om. Lev och låt leva. Även om vi höll på att förlora mannen i cancer, betyder inte det att man ändå inte kan unna sig vardagslyx. Det gör vi ännu mera nu, för livet kan vara förbaskat kort, vi lever här och nu och då ska man njuta av varje liten sak.

   Nu har jag sagt mitt och tänker fortsätta leva mitt liv, precis som jag vill. Och glädjas över andra människor.

   Grattis i efterskott Lollo och mamma Petra!

 11. Men hjalp! du vet val inte hur Lollo ar eller vad hon jobbar ihop till sjalv eller inte. Man kan val vardesatta saker och ha markesklader samtidigt? Sa markligt du skriver. Snalla lasa igenom din text igen och fundera pa om du later som en ganska trist och bitter person. Och till Vicky, fy vilken kommentar du skrev. Sa otroligt stort beteende att lasa nagons blogg och kommentera elakt och stora sig pa personen, det livet hen lever etc.

 12. Stort grattis till Lolo dagen efter! Ni är så himla lika ni två:)
  Hoppas firandet blev succé och dagen underbar.
  Stor kram

 13. Man borde vara luttrad i denna digitala värld men en del kommentarer häpnar man över. Ofattbart med så tråkiga attityder och uttalande. Ni som står för dessa, gillar ni den missunnsamma inställningen hos er själv? Och om ni nu är så ogina i ert sätt att vara och uttrycka er kommer här ett tips. Börja skriva dagbok om alla avundsjuka känslor. ”Skriv av er” och vem vet det kanske hjälper er. Här blir ni bara pinsamma och patetiska. Men det kan ju vara ett sätt att utöva självdestruktivitet.

  Tack Petra för ett fint inlägg om din förtjusande dotter.

 14. Hipp hipp hurra och stort grattis vackra Lolo! Helt galet att hon hunnit bli vuxen sen jag började följa dig, time really flies! Började följa 2010 tror jag.. galet längesen ju!

  Helt övertygad om att hon har lika fina värderingar som sin mor, oavsett skor.. ❤

 15. Jo, alla gör vi som vi vill. Sedan kan jag tycka att vi alla har ett personligt ansvar i denna värld vi lever i… Personligen så tycker jag då att det gäller att sätta stopp på överkonsumtion och att inte påverka till köp. Det är så sorgligt att läsa din kommentar ang skorna Petra ”hon har fått dem av någon som tycker hon var värd dem”
  I denna värld är det då vi visar våra ungdomar uppskattning…
  Titta hur din dotter ser ut… vad hon vill leva upp till… Se snygg ut (är hon, vem bestämmer det) Ha dyra kläder (varför egentligen…)
  Du är ju en stor del i det, tyvärr!
  Väx upp Petra! Du och Bianca har samma naiva ideal, jag som medelåldersmamma med mycket bra utbildning, inkomst och liv blir provocerad av att mogna kvinnor som du i dagens läge inte kan stå upp för annat än yta!

  1. Varför läser du då hennes blogg? För att sitta och skriva elaka kommentarer till henne och hennes dotter? Är svårt att förstå att du har en mycket bra utbildning för bildad verkar du inte vara. Petra skriver en text om sin dotter som fyller år och du måste skriva som du gör? Du med andra kommentarer är så självgoda. Jag är helt paff att vuxna kvinnor beter sig så här??!! Snälla kan du med andra som kommenterar elakt svara varför ni läser hennes blogg? Varför ni tycker att ni kan skriva som ni gör? Ta sen en tankeställare om varför ni skriver så. Varför ni bara utgår från att Lollo är en ytlig tjej som är bortskämd. Vi vet ingenting om hon jobbar extra, är en super duktig student, hjälper till hemma med sina småsyskon. Tänk om jag skulle skriva till dig att jag utgår från din kommentar att du nog är en kvinna som är uttråkad av din vardag, har dåligt i din relation, säkert har barn som tycker du är ganska trist förälder som ringer och hälsar på för att dom måste. Att du önskar att du var lite mer piffig och rolig men du förstår inte hur du ska göra. Att du egentligen är en ganska ensam person och därför skriver så här. Tänk dig hur det skulle kännas

  2. Men herregud.. Hur många män sitter du och skriver sånt här till, med tanke på att män generellt är betydligt större miljöbovar än kvinnor?
   Inte för att jag tycker den debatten hör till detta inlägg överhuvudtaget, tycker det är hemskt att du uttrycker dig som du gör. Undrar också varför du läser hennes blogg? Sitter du laddar för att kunna knäppa folk på näsan?
   Finns säkert hundratals sätt du kan jobba för en bättre värld, men din kommentar här ger inget annat än dålig stämning.

  3. Ullis”Gullis”; jag är så oerhört glad över att du inte är min mamma. Jag hade skämts något fruktansvärt om min mamma betedde sig som du gör. Jag hoppas dock innerligt att du är en tonåring vars hjärna inte utvecklats klart än, men sådan tur tror jag inte att vi har i det här fallet.

  4. UllisGullis…
   Jag älskar ytlighet och att känna mig snygg! Men jag är en varm och omtänksam och högkänslig människa ändå.
   Fast jag älskar smink, hårfärger, lackade naglar, snygga skor mm.
   Jag fattar inte riktigt hur du menar här? Jag gillar att känna så för mig själv inte för att behaga någon annan.
   Jag tycker DU ska växa upp UllisGullis, för du verkar ha fastnat i ett gammalt mobbningsläge.
   Kan du inte dela med dig av ditt Instakonto, om du har något, så vi får se vem denna v ä l bildade och lyckade människa är?

 16. Grattis fina Lollo! Men visst är Lollo och Truls väldigt lika även sin pappa? Har sett honom skymta förbi någon gång för länge sedan, och tänkte att de är väldigt lika!

 17. Gick också isär för några år sedan med en 1,5 åring, mardröm! Kram

 18. Jag reagerar varken på dyra skor eller utseende men blir lite beklämd av texten ” speciell mammakärlek till henne”. Vad jag har läst har du väl fyra barn.

 19. Å glömde skriva att det var så vacker text om din fina dotter. Å ja, lite avis blir jag på kläderna o skorna. Sååå snyggt😍 kram från Göteborg

 20. Jag måste få tillägga – hur är det ens möjligt att få så många elaka och okänsliga kommentarer på ett inlägg som är en mammas hyllning till en älskad dotter? Så otroligt sårande att jag häpnar.
  Bakom kommentarerna kan dock finnas djupt olyckliga människor lika väl som besserwissrar och avundsjuka personer.. Det vet man inget om.
  Världen är så mycket hårdare nu än när jag var ung. Och visst handlar mycket om yta nu för tiden. Jag är glad för min barndom och den tid jag växte upp i.
  I min yrkeskarriär fick jag en gång ett brev från någon jag hjälpt -en mamma som mist sin tonårsdotter. . Det inleddes med ”Tack du underbara medmänniska”. Det finaste omdöme jag någonsin fått. Att ha varit en ”medmänniska” för någon. Det omdömet har tröstat mig många gånger när jag känt mig nere och otillräcklig.
  Vänlighet föder vänlighet.

 21. Jo… det är precis det… Vad Petra och andra influensers skapar, brist på medmänsklighet! Och vad det gör mot våra ungdomar idag. Ideal och hets som alla mår dåligt över. Du förminskar världen Petra, men fortsätt!
  Och nej, jag är inte bitter, ful och fattig, bara provocerad!
  /J

  1. Jag skriver här ett personligt inlägg om min älskade dotter och hennes födelsedag och du anklagar mig då för att jag skapar brist på medmänsklighet och förminskar världen?
   Och jag är den som provocerar..

 22. Kan man inte bara vara normal och önska grattis utan att klanka ner och dra långa haranger.
  Stort Grattis i efterskott till din vackra dotter, hoppas att hon hade en fin födelsedag 🙂

 23. En del av er skriver om yta. Om Lollos skor. Om Petras influenser jobb. Ni tycker inte själva att ni är ytliga? Ni ser ju inte flickan på bilden, ni ser bara prislappen på ett par skor. Vilka är ni att döma? Vad vet ni om denna flicka? Hon är en person , en människa som säkert kämpar med olika saker som vi alla andra. Hon har någon i sitt liv som gett henne ett par skor som denna person tycker hon är värd. Vet ni varför? Jag blir både arg och ledsen när jag många gånger läser kommentarer i denna blogg. De är rena påhoppen. Men värst är nog ändå detta när Petra skriver så fint och vill hylla sin dotter. Och bara för att hon har en speciell mammakärlek till Lollo så betyder det ju inte att hon favoritiserar någon. Petra har säkert en annan speciell och specifik kärlek till alla sina barn just för att alla är olika individer och med olika bakgrundshistorier. Jag ber er som inte kan vara snälla här inne att sluta att följa denna blogg eller att sluta att kommentera, det är ledsamt för oss andra som vill skapa glädje att läsa detta. Det finns så mycket sorgligt och orättvisor i världen att vi alla kan vara snälla mot varandra. Vi kan börja här inne.
  Grattis i efterskott Lollo och hoppas att du hade en underbar och fantastisk dag.

 24. Stort Grattis fina Lolo 🤗🌹🎁🎂 Så otroligt vacker, du strålar ända ftån insidan och ut! Förstår att du är stolt Petra 💖 Värker i en att läsa om hur det var för er då, så liten 💔 Stor Kram till er båda 🤗 Hälsningar Mary

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg