RENSA, KLIPPA OCH VATTNA

.

Oh my oh my vad det har fixats den här helgen! Jag har mest varit ute på gården från frukost till middag och rensat rabatter, klippt buskar och fixat gräskanter. Nu tycker jag ju att trädgårdsarbete mest bara är jättekul och oftast ren avkoppling så jag tycker liksom inte att det är jättetrist att krypa på alla fyra och dra kirskål (fast hur drygt är inte ogräset kirskål som bara kommer igen och igen? För att inte tala om trassliga Åkervindan med sina låånga masklinknande rötter) Eller gå med ogräsupptagren i gräsmattan och kämpa med grobladen! Tror att alla kan få en finfin prunkande trädgård OM man är intresserad. Det är ju inte raketforskning direkt med vattning, gödning och plantor! Och trädgårdsinspo finns i mängder på nätet (Eller på tv – jag gillar att kolla engelska trädgårdsprogram och kollar just nu RHS Chelsea Flower Show på Cmore )

Nu är iaf trädgården redo för studenteri, tält och champagnefrukost!

.

.

.

Klippte ALL buxbom igår! Det var lite mulet och det är bra (så att inte de klippta bladen bränns av solen) så ska man ju klippa den här årstiden. Klippte med elektrisk häcksax och vanlig hushållssax. Fick ju Buxbomssjuka på några plantor i höstas och klippte ned dem rejält och slängde tom en hel rad nyplanterade buxbomshäckplantor och två klot. De som är kvar, peppar peppar, verkar ha klarat sig? Hoppas verkligen att det är så.

.

.

.

Tulpanerna är fortfarande så vackra, trots att de är på sluttampen! Gillar ju de där purpurfärgade fransiga och de med flera blad, som en pion. Och vita liljetulpaner, mmm, såå fina. Har samma färger överallt i olika varianter och så gärna matchat med kaukasisk förgätmigej som blir som ett ljusblått flor

.

 

Sprungit runt och sprutat Roundup! (hur glad blev man inte när den kommer tillbaka för några år sedan, bästa ogräsmedlet) på gruset och sprutat såpavatten på rosorna som fått massa löss igen. Använt min kantskärare för få de där perfekta raka gräskanterna. Och vattnat och vattnat.

.

.

Här är jag iaf nyduschad och har satt på mig myskläder och nu blir det Pizza Hut och film! Blir en perfekt söndagskväll för den här mamman:)

.

KRAM

.

.

 

19 kommentarer till “RENSA, KLIPPA OCH VATTNA

 1. Så underbart att få titta in i din trädgård! Allt är så vackert och ger mig massor av inspiration! Måste nog testa roundup. Ser fram emot fler bilder,är inne flera ggr om dagen för att se om något nytt publicerats (känn ingen stress)!😍🥰🌷

 2. Du har en underbar trädgård! Men var försiktig med roundup, var det inte prat om att den skulle förbjudas pga allvarligt hormonstörande ämnen i den?

 3. Roundup är ett gift medlet kan finnas kvar i marken i flera år. kan också röra sig ned genom en växts rotsystem och nå grundvattnet …läskigt medel inget jag skulle använda i min trädgård där mina barn är ….jag rekommenderar trädgårdättika istället effektivt och betydligt hälsosammare för djur och människor …din trädgård är jättefin.

  1. Hej, hur funkar den där trädgårdsättikan? Kan jag blanda egen eller behöver jag köpa färdig? Vi tänkte prova det nu då vår trädgård fullkomligt äts upp av ogräs för att grannen inte håller efter sin alls 🙁

   1. Det går alldeles säkert att använda vanlig ättika. Ogräsättika är 12% men frågan är vilket som blir billigast. Du får jämföra literpriset.

   2. Granngården, Biltema m fl ställen säljer större förpackningar blanda med vatten enligt dosering

 4. Tråkigt att du använder Roundup som sagt. Det finns en anledning till varför det togs bort bara googla..

  1. Jag tänker att de har åtgärdat produkten iom att den är tillbaka.
   Glyfosatfritt står det på den nu. Glyfosat förbjöds 2021 i privata trädgårdar och liknande.
   Men du kanske tänker på något annat ämne?

 5. Roundup är ett bekämpningsmedel som som absolut inte hör hemma i naturen. Skulle inte använda det i trädgården med tanke på att det finns ätbart, frukt, bär och grönsaker.
  Det är bland annat hormonstörande och finns kvar i naturen i åratal.
  Använd ogräsättika till plattorna istället.
  Förövrigt har du en jättefin trädgård.

 6. Hej Petra! Det slog mig verkligen när jag njöt av att beskåda dessa bilder från din trädgård att du ju har en stark kreativ och konstnärlig ådra som du såklart får utlopp för när du planerar trädgård, komponerar underbara måltider och svänger ihop magiska bakverk! Våra liv ser rätt olika ut då jag är ensamstående i hyreslägenhet med inte så värst mycket pengar men jag älskar också det vackra i livet och tar med mig syrener hem när jag passerar lämplig buske. Haha. Tycker ofta du får tjuvnyp och syrliga kommentarer här. Önskar människor valde att se det fina hos andra istället. För mig är det bara avkoppling och ro i själen att få se dina fina bilder från tex Frankrike och Gotland. Så tack för att du delar med dig. Kram!

 7. Fantastisk trädgård! Börjar dock oroa mig för torkan… Gräsmattan m.m. börjar redan torka ut hos mig i Stockholmsområdet.

 8. En riktig sagoträdgård! Såååå fin. Piggar upp med fina bilder när man sitter och halvdeppar för att Zlatan 💕lägger av – jag som inte ens gillar fotboll!🤣. 🇸🇪⭐️🇸🇪⭐️🇸🇪

 9. Såå fin och välskött trädgård!! Tittar gärna in på din trevliga blogg då och då, heja dig ❤️

 10. Hej, behöver tips om en kantskärare som är lätt att arbeta med. Vilken har du?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg