SPAGETTI À LA GIN MED SALSICCIA

.

Gillar ni vodkapasta vänner? Då ska ni testa denna pasta med gin! Strået vassare och mm ni frågar mig så är det det bland de godaste pastarätterna du kan äta. Gjorde själv en rejäl hög av denna delikatess till familjen häromdagen och nästan allt gick åt. Så klaaart ska ni få receptet<3

,

SPAGETTI À LA GIN CON SALSICCIA

 

Du behöver: Olivolja, spagetti till 4 portioner, 2 schalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 1-2 tsk chiliflakes, 100 g Mutti tomatpure, 1 burk Mutti körbsörstomater, 1 dl Gordon’s Gin, 200 g salsiccia, 2 dl grädde, 25 g smör, färsk basilika, 100 g parmesan, salt, peppar.

Gör så här: Riv parmesan och ställ åt sidan. Finhacka all lök. Värm en djup stekpanna på medelvärme med ca 0,5 dl olivolja i. Tills att schalottenlöken och låt den tillagas tills den är genomskinlig utan att ta färg, ca 5 minuter. Ta bort skinnet på salsiccian  och tillsätt färsen och vitlöken och chiliflakes och fräs i ca 2-3 minuter till. Fyll på med olivolja om pannan någon gång känns torr. Tillsätt tomatpuré och låt den brynas tills den blivit klarröd och karamelliserad, ca 5-6 minuter. Den får gärna fastna lite i botten av pannan, men ska inte brännas. Tillsätt gin, rör om och skrapa bort det som fastnat i botten. Låt reducera på låg värme i ca 2 minuter. Tillsätt grädden och körsbärstomaterna och låt puttra på låg värme en stund. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt smörklicken och rör om.

Koka upp pastan enligt anvisningar på förpackningnen. När pastan är al dente: Tillsätt ca 0,5 till 1 dl pastavatten till såsen, häll sedan av pastan och blanda ned all pasta ned i såsen. Rör om. Tillsätt 3/4 av den rivna parmesanen. Rör om ordentligt tills osten smält och såsen är krämig, glansig och täcker pastan. Salta och peppra vid behov.

Servera pastan med resten av den rivna parmesanen, färsk basilika och lite ringlad olivolja.

.

.

M.U.M.S Detta måste ni bara prova! Perfekt middag en mysig sommarkväll.

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “SPAGETTI À LA GIN MED SALSICCIA

 1. Mums va gott! Älskar salsiccia 🙂
  Detta ska lagas när vi kommer hem, är på semester i Kroatien och maten här är absolut god men ska ändå blir skönt att komma hem till egna grytorna 🙂

  Underbara bilder från vackra Gotland, älskar när jag har många inlägg på raken att ta igen här inne, bästa bloggen!

  Kram från lilla mig som har följt dig i evigheters evigheter nu 🙂
  Catta

 2. Det låter spännande, ska absolut testa! Brukar göra vodkapasta som är en pastafavorit men nu blev jag ju nyfiken på detta.
  Ha det fint!

 3. Ser väldigt smarrigt ut! Hade gärna velat ha ditt recept på grillspetten som du serverade för ett par dagar sen också! Dom randiga byxorna och den fina top du hade då skulle jag också vilja veta var man hittar! Är det Lidex? Ha det fortsatt fint på Gotland!

 4. Ska definitivt prova receptet. Ser ljuvligt gott ut och så vackert uppdukat🌸

 5. Ett litet Gotlandstips ett alldeles nyöppnat cafe för fika och lunch i utkanten av Visby. Sök på himmelochhage på Instagram så mysigt!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg