NÅGRA DAGAR ATT LANDA

.

I matsalen serverades klassikern Biff Rydberg häromdagen – riktigt sån svensk comfort food om ni frågar mig och alla andra tyckte också det var supergott.

.

Ja det tog några dagar att landa och bearbeta det vi varit med om. Har varit s å trött och samtidigt känt mig stressad! Höga plötsliga ljud har varit jättejobbiga och jag har har haft hjärtklappning flera gånger och har även vaknat mitt i natten med  en hög puls. Klarar verkligen inte av att läsa nyheterna just nu heller; allt negativt och alla artiklar om krig, bränder, korankriser, naturkatastrofer etc ger mig ångest. Har bara velat ha familjen nära och ha det lugnt och mysigt. har lagat god mat och bakat och fixat i trädgården. Inte varit ute på social media heller utan låtit hjärnan vila. Men det är ju en del praktiska saker som man måste ordna efter man flytt och lämnat ett hotel med kläder, väskor och saker (kameran blev kvar bla) Samtal hit och dit och ingen som kan ge svar på just nu och det kan man så klart förstå. Sen är det givetvis barnen och deras jobbiga upplevelse, försöker prata en del om det som hände med Moje. Han är ju bara 7 år och blev så klart väldigt rädd och chokad på Rhodos men sen har han varit väldigt lugn och pratar inte så mycket om det. Kommer någon kommentar ibland och då är fokus på elden och röken och att det är bättre hemma. Bea är bara så väldigt väldigt tacksam över att vi klarade oss och att vi kom iväg så snabbt.

Vi försöker nu kompensera barnen för deras förstörda resa, det är ju så ledsamt att allt det som skulle vara roligt blev ett hemskt minne istället. Bara 2 mysiga solsemesterdagar fick vi som sagt och vad gör man nu hemma för att få dem att tänka på annat? Vi bestämde att vi bokar ett par dagar i skärgården den här helgen (och ska även dit nästa helg) och det ska bli så mysigt att komma iväg och göra lite små utflykter. Svenskt, somrigt, hav och lugnt och vackert – precis vad man behöver just nu.

 

.

Biff Rydberg är världens enklaste att göra – en icke bladad lyxig pyttipanna. Du behöver oxfilé eller ryggbiff i tärningar som du steker medium-rare, kokt färskpotatissom du sen steker i rejält med smör, stekt hackad lök (rejäl klicksmör där med) Lägg upp allt på en tallrik och strössla över bladpersilja och servera med en rå äggula och senap (vi hade även bearnaise – mums) Får bli torsdasgtipset till er.

.

Så måste jag tacka för alla era hälsningar finingar – har fått många kommentarer och DM från er och det är så himla fint att ni bryr er om oss. Stort stort tack alla🖤

.

Nu blir det snart torsdagfilm och popcorn här (ett riktigt bra filmtips från någon kanske?:)

.

KRAM

.

.

9 kommentarer till “NÅGRA DAGAR ATT LANDA

  1. Det blir fint för er att andas in lite skärgårdsluft🥰. Bra att du delade med dig av din upplevelse och hoppas att många tar till sig av den. Resebolag och andra aktörer som lever av turism tar inte sitt ansvar och informerar om riskerna med hettan vid medelhavet.

  2. Jag är ledsen att du fick en sådan upplevelse på din semester, alla reagerar olika och jag tänker på dem som var kvar och tog bussen därifrån, hur de måste ha känt? Det verkar ha gått bra för dem. Jag tror du behöver krishantering iom hur du fortsatt känner efter er upplevelse.
    Inte bra att ha hjärtklappning och kaosnätter med mardrömmar.
    Ta hjälp så det inte blir ärr för livet
    Kram Åsa

    1. Ja det var en väldigt otäck situation och vårt hotel var det första som blev drabbat på Rhodos och ingen var liksom förberedd. Paniken. Vi var den enda svenska familjen på Lindian tror jag, de allra flesta turister var engelsmän i Kiotari och i engelsk press kan man läsa om flykten därifrån och det är väldigt många som blev fruktansvärt rädda eftersom elden kom så fort till oss. Många trodde de inte skulle komma undan. Tror inte man kanske kan föreställa sig stressen men jag behöver inte krishantering, idag har det gått en vecka sen flykten och jag känner mig lugnare och trygg♥️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg