KAN VI PRATA OM MYGGEN?

.

Just nu – Myggträskfeeling hos moi!

.

Alltså jag får nästan paniiiik! Har ni också drabbats av en crazy mygginvasion??? Det är HELT galet här hos oss just nu i Småstaden. När vi kom hem efter söndagens utflykt och jag skulle klippa gräsmattan så blev jag attackerad av typ tusen mygg – det går ju inte att vara ute på gården ens en liten stund! Och in kommer de också de där lömska elaka rackarna och nu vet vi hur ni stackare har det norrut. FY.  Jag är ju överkänslig mot insektsstick och när jag var yngre så fick jag allergisk reaktion bara av det var mycket mygg och efter ett par stick (allmänt dålig med svullna läppar, kliande ögon och nässelutslag ni vet) Nu får jag bara blaffor till myggbett och årets mygg är ju inte bara många och aggressiva utan de där betten kliar ju helt gaaalet mycket. Just nu ligger jag och nästan hyperventilerar pga av kli på ben, fötter, tår och u n d e r fötterna! Värsta stället att få bett på! Fäktar med mitt myggracket för att få vara ifred här (har använt vanligt Myggstift  också så klart).

Har ni samma myggkaos hos er nu? Och kan man skrämma iväg dem på något sätt? Husmorsknep? Såna där stinkande myggsprialer som man tänder eld på (Typ när det är jobbiga mygg i Thailand) kan man ju  kanske inte ha inne heller.

Och finns det något bättre än Salubrin att ha på myggbett??

.

MYGGTIPS mottages tacksamt!

.

KRAM

.

65 kommentarer till “KAN VI PRATA OM MYGGEN?

 1. Usch o fy för dessa rackare🦟🦟🦟
  Vi har många som är jobbiga i vår stuga..
  Rekommenderar xylocain från apoteket ❤️

 2. bor också i västerås och kan bara hålla med om att det är galet mycket mygg. har köpt insektsnät till fönstren men in kommer de ändå via ytterdörren.

 3. Ett tips från en norrlänning (alltså mig själv🤓) är att ta en allergitablett mot kliande myggbett, det brukar hjälpa.👍

 4. Vid Polcirkeln har vi ovanligt lite mygg i år. Jag har en stor myggmaskin som går på gasol och den stängde jag av för en månad sedan. Myggmedel och att klä sig mot myggen är annars mitt tips.

 5. Ja myggkaos här också och jag håller på att bli galen. Avskyr mygg och kommer en mygga in och jag hör dess vidriga ljud får jag panik. Spelar ingen roll om jag typ precis håller på att somna, hör jag mygg ljudet går jag upp. Jag tänder alla lampor och väntar tills jag dödat myggan, spelar ingen roll hur lång tid det tar. Har idag även infört total förbud till att ha öppet fönster kvälls/nattetid 😅

 6. Inga mygg här (Jönköpingstrakten) men det har ju också varit kass väder i två månader så jag har inte varit ute mycket på kvällstid då myggen brukar anfalla.
  Jag rekommenderar allergitablett (Loratadin eller annat receptfritt) och alsolgel om du får stora blaffor till myggbett.

 7. Usch dom är så enerverande. Inget här hos oss : ) men lider med dig. Allergitablett och Salubrin tycker jag att jag kommer långt på. På landet däremot är det nog galet vid det här laget… :O

 8. Har massor av mygg på DAGTID i Stockholmstrakten just nu. Har varit lugnt hela sommaren fram till för nga veckor sedan, går inte att gå ut utan att bli biten. Vansinnigt!

 9. Allergitabletter! Bästa bästa!! Jag blir väldigt biten alltid och detta är så bra.

  1. Mosquito magnet har vi. Kräver gasol för att fungera. Kanske en investering för er?

  1. Jag tar alltid alsolgel på direkt så är myggbettet borta! Obs man får ej klia först. Malmö inga mygg!

 10. Receptfria allergitabletter som Loratadin och Cetirizin och kortisonsalva brukar hjälpa. Omslag med Alsolsprit brukar ta ner svullnaden! Gå till Apoteket de brukar vara duktiga på vad som är bäst!
  Har getingallergi och får myggbett utan dess like och tyvärr har barnen ärvt samma! Man ser inte klok ut av alla bett och det blir som sår pga kliandet! Vi har provat myggsprej och anti-myggsalva och tyckte det blev än värre då! Här i mellersta Skåne är det spyflugor och mygg som invaderar våra hem! Flugfäktaren går varm och det känns liksom ofräscht med huset fullt av stora flugor!
  Krya på er 💝

  1. Fyyy vad jobbigt, Moje och Lolo har ärvt min allergi också! Tack för bra tips😍

 11. Ha ha, din beskrivning är så underhållande, men så klart inte mygginvasionen, Usch!. Eftersom du säger att du vet hur vi har det ’norrut’ – typ 4/5 av landet 😉 Så kan jag upplysa om att vi inte alls har någon mygg varken under sommaren eller nu. Men så bor vi vid havet 🙂

  Ann

 12. Hej, jag lider också enormt av myggbett men sedan många år äter jag allergitablett Kestine som är speciellt bra för myggbett. Det hjälper jätte bra. Ett tips är också att kolla på Thermacell apparater som håller myggorna borta. Jag köpte två typ lyktor som håller 40 kvm myggfritt ute och dom fungerande faktiskt. Kostade 1000 kr – så värt!

 13. Mygg älskar mig, som är allergisk. Vi har myggnät för fönsterna, och det bästa av allt – en Mosquito Magnet. Älskar, älskar, ÄLSKAR. För betten tar jag antihistamin och smörjer med Xylocain.

 14. Der kliar inte om man gör ”ett kryss” på bettet med nageln. Du får ta i lite, ju hårdare du trycker desto bättre!

 15. Hydrokortison salva/kräm är mitt bästa tips för att lindra klådan.
  Finns receptfritt på apotek

 16. Förutom alla tips som redan finns här bland andra kommentarer, så funkar det jättebra att lägga en kylklamp direkt från frysen, inlindad i hushålspapper, mot myggbettet. Det lindrar klådan omedelbart och tar även ned svullnaden och rodnaden. Barnen älskar kylklampar mot myggbett, har de även med sig i sängen när de ska sova. Det finns numera sådana jättesmå som man kan köpa. 🙂

 17. thermacell skrämmer bort myggen. Vi använder den när vi campar eller när vi vill sitta ute i trädgården på kvällen. Funkar super.

 18. Inget knep när de redan bitit men för att ta död på dom inne använd Termacell. Bästa grejen vi använder både i båten och husvagnen. Efter en stund faller alla ner döda i det rum man är i och har apparaten. Du kan köpa sån som man sätter i bältet eller en sån som står på bordet!!

 19. Verkligen vidrigt väder här runt småstaden senaste månaden. Skyfall varje dag, fuktigt, nu kallt och mängder av mygg.

 20. Det låter verkligen inte kul. Du får emigrera till Norrköping. Här är det just inga myggor vad jag märkt av. 🙂

 21. Ja, det finns det. Mygga heter en gele som finns på apoteket, det stillar klådan! Samt så har jag köpt en elektronisk anti-kli-penna som man sätter mot bettet. Det gör jäkligt ont en liten stund för det bränner till, men kliandet går över! Om man inte redan har börjat att klia förstås, då är det tyvärr kört…

  Vilken fantastiskt fin trädgård du har!
  /Gunilla

 22. Samma helvete i Småland! Går knappt ut om jag inte måste. Förutom allergitablett kan du dränka plåster i alsolsprit (inte den klistriga delen) och klistra på myggbettet. Och rumpsalva mot hemorrojder som innehåller kortison och lidokain (typ xyloproct) funkar hyfsat mot klådan 🤣 Hälsningar mygghatande läkare

 23. Hej, jag har samma problem och tar receptfri allergimedicin. Då slipper jag vansinnesklådan. Xylocain på de bett som kliar mest. Gå in på Myggjävlar.se och köp myggdödarmojäng delux som fungerar med gasol 🙈👍

 24. Teatreeolja på myggbett är bäst enligt mig! När jag vill skrämma bort dem brukar jag tända eld på vanligt bryggkaffe i grillfolie i en form. Funkar utmärkt!

 25. Fick höra att de kallas översvämningsmygg. För det är lite sent med mygg nu, brukar vara värst kring midsommar.
  Det finns att sätta i väggkontakten som är emot mot. Vet att de är bra mot mygg men vet inte hur de är mot oss människor.

 26. Får också stora blaffor som kliar, tycker att hydrocortisonkräm/salva (receptfri) är det bästa. Svullnaden går ner och kliandet upphör. Då jämför jag med Kestine & Xylocain.

 27. Köp KERSTINE på apoteket. Bästa, bästa!
  Jag är som du, alla mygg vill åt mitt blod och jag får stora kliande bulor som sitter kvar länge.
  Kerstine funkar för mig, inga stora bulor och ingen klåda. Det är möjligt de sticker ändå🦟men jag märker det inte☺️
  PS tar det även förebyggande när jag märker att det är mygg på G.

 28. Jeg er akkurat som deg, og reagerer veldig på mygg. Tar alltid en allergitablett. Har prøvd svært mange myggspayer, og after-bite kremmer uten at det hjelper😝
  Men, har ett tips, og det er Centaura myggspray ( til hest, hund og menneske) det er den beste jeg har prøvd.

  Lykke til!
  Hilde

 29. Här på blåsbo är det en del mygg så fort det börjar skymma. Lavendelolja funkar utmärkt, ha lite på handlederna, nacken och vid fötterna. Jag har aloeverasalva på myggbett.

 30. Thermacell är bara för utomhusbruk, tänk på det! Men är kanon om man ska sitta ute på altanen, vilket jag är tveksam över om det hjälper nu med alla översvämingsmyggen som hugger direkt :). MyggA deo är bra och har i dag fått tips på myggmedlet Bushman, googla och se var det finns.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg