CHAMPAGNENS DAG

 

Hej 20 oktober, hej fredag och heej Champagnens dag! Hurra! Älskar verkligen champagne, så gott, och även våra ”temadagar”. Sånt som kan firas ska ju firas eller hur!? Lite extra och kul med dessa datum som dyker upp i kalendern (jag firar ju inte alla men de bästa;) Här har jag preppat inför att H ska komma hem från jobbet med bubbel och snittisar (jättegoda såna smördesgvarianter från franska Picard)

 

.

En favoriter när det gäller champagne – klassiska Dompa! Vet ni att just denna är döpt efter en munk utanför Paris på 1700-talet som var med och utvecklade mousserande viner och champagne och innan dess var vin med bubblor misslyckade viner som kastades! Stilla vin skulle det vara. Förstå hur mycket god champagne som bara hälldes rakt ut:)

.

Firara ni också champagnens dag idag vänner!?

Nu ska jag kila ut en snabbis och gräva upp det sista Dahliaknölarna innan älskling dyker upp (de är enorma i år, vet inte hur jag ska göra med dessa jätteklumpar av knölar!)

.

Ha en härlig fortsättning på fredag alla!

.

KRAM

.

.

17 kommentarer till “CHAMPAGNENS DAG

  1. Champagnens dag är nästa fredag 😅 Men det är aldrig fel att fira med bubbel oavsett dag 😊 🍾🥂

    1. Den internationella dagen är den tredje fredag i oktober så fram med ditt bästa champagne bara🥰

      1. Det är ju lite omdebatterat om vilken fredag i oktober som är den officiella.

        Jayne Powell en australiensisk vinpersonlighet har utsett den tredje fredagen i oktober till Champagne dagen. Hon har även varumärkesregistrerat sitt arbetsnamn ”Champange Jayne”.

        Den fjärde fredagen i oktober har firats sedan 2009. Och är ett samarbete mellan Comité Interprofessionnel du vin de Champange och Chris Oggenfuss.

        Tycker man kan fira båda fredagarna. Ju mer Champange desto festligare.

        Ha en fin fredag!

  2. Nix pix. Detta firas inte. Jag fixar inte att dricka bubbel eller sånt som är kolsyrat. Blir som en ballong 🎈 av det.

  3. Den officiella, eller ”äkta”, champagnedagen (även kallad ”Champagnens Dag – World Champagne Day”) firas den fjärde fredaen i oktober för att uppmärksamma ett av världens mest älskade mousserande viner.

  4. Champagne är tyvärr lika med migrän för mig. Priset för en sådan Dompa ger mig dessutom dubbelmigrän 😀 men gott är det ju absolut.

    1. Många influensers skryter gärna med dyra champagneflaskor med ett glas bubbel bredvid. Dock är oftast korken kvar på champagneflaskan precis som här. 😅

      1. Du menar alltså att det köps en väldigt dyr champagne utan att dricka den? Vilket slöseri och faktiskt inget jag tror på här!

  5. Åh herregud vilket pris!! Hoppas det är en present…men hur kan man ens köpa ett sånt dyrt vin, förstår ej

    1. Och jag kan inte förstå hur man kan lämna bloggen för att kolla upp ett pris, och sedan komma tillbaka bara för att lämna en tråkig kommentar om att den är för dyr.

      Jag håller med Petra, den är jättegod! Idag blir det dock ingen champagne här men däremot nästa helg!

  6. Nej champagnens dag kan jag inte säga att jag firade då jag drack cava haha, men typ same same different name 😉 Gillar cava lite mer dessutom pga något lägre syra än champagne. Hur som så är bubbliga viner lovely 🙂

  7. Hoppas den var god och att ni njöt till sista droppen 🙂
    Jag föredrar cava, eller helst rött vin..blir liksom rapig och sur i magen av vitt vin, champagne eller mousserande..men ngt glas är mumma 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg