100% AVKOPPLAD!

 

Gullunge utanför  ett snöigt Åregården i Åre! (Dock var just detta ställe ej öppnat för säsongen än)

.

Halli hallå!

.

Ledsen för låångt höstlovsledigt här på bloggen men det behövde jag! Att bara vara med familjen och knappt tänka jobb, blogg eller sociala media överhuvudtaget. Elle jag har ju uppdaterat lite på Insta iaf så ni vet. Har inte varit uppkopplad nästan alls utan bara njutit av att hänga med nästan alla de jag älskar allra mest (min T & L var ju inte med<3) fjäll, snö, pulkaåkning, bad & spa, lugn och massa massa god mat. Har spelat spel, läst bok och sett på serier. Huur skönt som helst! Och fina lilla Åre var ju som en saga som alltid, även på försäsong…

.

.

Ja som det snöade i Årefjällen när vi var där! Och hur mysigt som helst att få en liten försmak av en vit vinter och lite julstämning.

 

.

På härliga hotell Copperhill blev det många bad på fina spaavdelningen, både inne och ute! Yes Moje ville helst bada i utepoolen och allra helst massera mina axlar med snö! Extremt oskönt (typ tortyr) för en mamma som hatar iskyla men vad gör man inte för att roa sina barn?:) Det som är super med Copperhill och barn är att de får vara i spat många timmar i varje dag (typ 7 timmar, de flesta hotel brukar erbjuda 2-3 barntimmar på sin höjd)

..

.

Köpte superspännande boken Botgöraren av Viveca Sten i hotelshopen som handlar om ett mord i en svit p å själva Copperhill Mountain Lodge där vi alltså befann oss! Men ni förståår ju – Halloweenvecka och så lite extra kuslig läsning och känsla på det. Måste förresten läsa mer, så himla avkopplande det är

.

 

Mysigt snölandskap utanför vår svit på morgonen och Moje ropade att han ville till backen direkt pronto

.

.

Vi var förbi Åre Chokladfabrik och köpte massa mumsig kola och choklad i strutar. Julkolan var ju absolut bäst och måste nog beställa mer på nätet asap.

.

.

Redo för middag nere på hotellets restaurang Niesti! Vi åt flera mumsiga rätter där under våra dagar, bla en galet god grillad kalv med pepparsås som rekommenderas. Fullsatt, supertrevlig personal och jättemysigt.

 

.

Något annat som var mysigt var när vi pulsade genom snö upp till den gamla gården Buustamons! En ski in-restaurang i backen som hade bla jättegod spätta (som jag åt) och våfflor (som de andra åt) på menyn. Barnen kanske inte var jäättenöjda med promenaden dit (i typ snöstorm) men var desto nöjdare efteråt:)

 

 

Så var vi så klart och åt på Werséns! Älskar det stället med fransk brasseriekänsla mitt i Åre by.

.

 

För att plussa på den där läskiga Halloweenkänslan så började vi även kolla på en riktig ruggig serie – Huset Ushers undergång på Netflix. Har ni sett? Inget för kräsmagade och typ en knäpp blandning av corny spökfamiljen Addams (det är spöken och gastar) och dysfunktionella familjen i Succcesion. Men den funkar!

.

Och nu är vi hemma och jag har åkt på en dunderförkylning så nu ska jag kila ner i köket och göra en stor kopp med varmt thé med ingefära och honung!

Hoppas ni också haft ett bra höstlo

v/vecka och ha nu en fortsatt fin måndag alla<3

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “100% AVKOPPLAD!

  1. Såg underbart ut! Och du var mer än väl värd några dagar helt ledigt, även om man kikat in här då och då och hoppats på något nytt! 🙂

  2. Va härligt! Det har ju fladdrat förbi lite fjällbilder med snö i det sociala flödet den senaste veckan. Jag blir alltid så ”drömsk” den här tiden på året, tänk att få äga en egen fjällstuga som man kan fara till när helst man vill. Fast jag blir å andra sidan likadan om jag befinner mig på västkusten på sommaren, brukar säga till min man att jag skulle passa att bo där 🙂 Men jag tror också att jag skulle passa att bo i Frankrike, gå förbi ett boulangerie, köpa lite bröd och vinka till slaktaren på vägen 🙂 Med tanke på allt detta är det kanske bra att jag inte äger något semesterhus någonstans, utan att jag kan åka vart jag vill när jag vill. Era dagar verkar i alla fall ha varit ljuvliga!

    1. Hahhah, tack för skrattet 😀
      Är likadan och tänker ofta,-meeen gud jag har ju bara 1 liv…osv

  3. Det ser helt fantastiskt ut Petra!
    Helt rätt att koppla ner 🙂 hoppas du kryar på dig snabbt!

  4. Men åh, ser verkligen tokmysigt ut! Vi kom hem från NY i fredags och i helgen blev hela familjen förkylda, så trist! Men kunde såklart vara värre.
    Jag har alltid en bok igång, bästa som finns 😍

  5. Ser helt underbart ut!! Så mysigt och härligt😍😍
    Måste få fråga var din snygga svarta blus med glitter kommer ifrån och de gråa jeansen och vita skjortan?

    Krya på dig!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg