SAFFRANSMAZARINER

.

Om ni är så där riktigt sugna på att baka något med saffran nu så m å s t e jag tipsa er om det jag bakade igår nämligen Saffransmazariner! Åh herre så goda de blev faktiskt, saftiga och mjuka och rejält med ljuvlig saffranssmak.  Mazariner är ju alltid gott och ja med julens krydda no 1 blev det snäppet bättre tom:)

 

SAFFRANSMAZARINER

Ca 14 st

Du behöver till mördeg: 200 g vetemjöl, 100 g smör, 1 dl florsocker, 1 pkt saffran, 1 äggula (ev liite vatten)

Mazarinfyllning: 375 g mandelmassa från Odenese, 190 g smör, 3 stora ägg. 2 pkt saffran

Glasyr: 5 dl florsocker, 2-3 msk vatten

Gör så här mördeg:  Skär kylskåpskallt smör  i mindre bitar, och blanda sen med övriga ingredienser för hand så att degen precis går ihop. Platta ut degen och lägg i en plastpåse ställ in i kylen minst 1 timme.

Mazarinmassa: Riv mandelmassan på ett grovt rivjärn. Blanda i rumsvarmt smör lite i taget så att det blandar sig, Fortsätt sen med ägg och saffran så att du får en klumpfri mazarinmassa (vispa inte in luft i massan för då kommer den ”sticka iväg” när mazarinen gräddas)

.

 

Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 2-3 mm. Skär/stansa ut ovaler eller rundlar och fodra mazarinformar med degen. Skär rent kanten med en liten kniv. Fyll formarna nästan upp till kanten, ca 3-5 mm utav kanten skall vara synlig. Grädda mazarinerna, ca 15-20 minuter, de skall vara gyllenbruna. Låt mazarinerna svalna ca 10 minuter innan du tar ut dem ur formen. Låt mazarinerna svalna helt innan du glaserar dem,.

.

.

Perfekt adventsfika att bjuda på!

.

Ha nu en fin tisdag vänner<3

.

KRAM

.

.

14 kommentarer till “SAFFRANSMAZARINER

  1. Väldigt vackra! Hur får du glasyren så vit och fin? Personligen blir det för mycket saffran kring juletid för mig, tycker det mest är gott med någon enstaka lussebulle.

  2. Dem måste jag prova att baka! Min sambo älskar mazariner 😉 och jag älskar saffran, perfekt kombo för oss ju. Tack för tipset!

  3. Ser jättegott ut, vad vore julen utan saffran!
    Måste bara säga det, såååå mycket trevligare det är med en blogg än instagram, känns så mycket mer personligt och inbjudande att kika in på en blogg!

    1. Det håller jag verkligen med om! Instagram och andra sociala medier har jag inte ens men bloggen läser jag troget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg