AMARYLLIS JA TACK MEN JULGRAN NEHEJ DU

 

Hur går det med julandes hemma hos er!? Här är det faktiskt ”rätt så lugnt” haha – absolut ingen gran än iaf. Men har folk gått helt julbananas i år eller??? Jag menar det är mitten av november och jag ser granar preciiis överalt i SoMe. Alla gör ju så klart som de vill men varför är det så otroligt tidigt i år? Här blir det minsann ngen gran än på någon månad iaf. Jag brukar ju vilja slänga ut julen redan på Annandagen (man blir ju så trött så snabbt efter julaftonbonanzan:) och tänk om man ska ha en barrande gran såå länge. Nä tradition här hemma för 100% julmys är äkta ståtlig gran mitt i vardagsrummet och så har det alltid varit hos oss (I tvloungen och i barnens rum är det dock ”fuskgranar” som gäller och de kommer upp tidigare) Inte har vi börjat kolla julfilmer heller för det är ju också sånt man ska mysa med veckorna innan, annars är man ju julfilmsmätt lagom till första advent. När jag fortsätter med mitt julbakande, det kan man inte får nog av. Finns ju så många goda recept man måste prova! Kolor och kakor och bullar och bröd, mmmums. Så julblommor så klart, nu är det krav på att det alltid ska finnas hemma (reminder – åka och köpa lökar på trädgårdshabdeln) och idag köpte H ett fång färska amaryllisar på torget i sån fin rost-rosa nyans. Så ska nog julsingor komma upp ute i äppeltråäden imorgon (det är så mörkt på gården annars) och så blir stjärnor och ljusstakar nästa helg.

 

.

Har ni också släpat i granen vänner redan eller är det något som bara sker i media kanske!? Håller ni förresten på gamla traditioner (kanske tom benhårt?) eller blir det lite som det kommer från år till år? Berätta gärna, alltid såå kul att läsa era hälsningar. Som tjejen som skrev om kylan hos henne upp på Polcirkeln häromdagen – huuu så kallt men så roligt att läsa såna hälsningar från er<3

.

Ha nu en härlig lördag godingar – här ska jag åka och köpa det som är årets julklapp nämligen… sällskapsspel! Superjulklapp om ni frågar mig, det är ju så himla mysigt att spela spel ( och det är även så kul att retas och tävla hehe;)

.

KRAM

.

.

24 kommentarer till “AMARYLLIS JA TACK MEN JULGRAN NEHEJ DU

  1. Granen kommer upp I slutet av november, gift med en engelsman som vill det och det blir fint. Engelsk julmat men presenter efter Kalle Anka. Vi blandar traditionerna vilt

  2. Vill ju längta efter julen så inget före första advent (jo slingor i träden ute imorgon) stjärnor o lite pynt till första advent,tomtarna får komma in till Lucia och granen köps och tas in den 18:e december. Julen dansas traditionsenligt ut på Tjugondag Knut ❤️
    Den första advent får man börja äta saffransbullar – mums 🤗

  3. Jag tycker det har blivit lite löjligt med den här julhetsen. Det urholkar istället för att tillföra tycker jag. Varför denna stress att plocka fram julen så tidigt? Vi ser ju inte påskharar och påskägg i början av februari och inga midsommarstänger i april 🥱 Visst får folk göra som de vill, men här väntar vi också med granen. Ljusslingor utomhus däremot ska upp imorgon och grönt och amaryllis pryder inomhus även här. Julgranen åker ut på nyårsdagen tillsammans med annat typiskt julpynt som nötknäppare och tomtar.

    1. Håller med dig fullständigt! Tycker det är så tråkigt med allt hets och inte låta var sak ha sin tid…

  4. Håller fullständigt med dig. Ingen julgran eller pynt här innan första advent. Varför ta ut högtiden i förskott? Varför så bråttom? Att längta och se framemot något är också härligt. Ha en härlig helg och tack för allt du delar med dig i din blogg. Hälsningar Pernilla

  5. Nej, julen är ju inte i november så granen hos oss kommer in strax före jul. Snart så reser dem väl upp midsommarstången i april och påskäggen kommer fram i februari 😊😊

  6. Håller helt med😘såna tokerier o ta fram gran nu, fattar inte, kan man inte få längta efter något☺️jag gillar traditioner så slingor ute nu o några fina amaryllis men granen kommer upp precis innan julafton. Stjärnor o stakar t advent🌟🌟🌟🌟🕯️🕯️🕯️🕯️♥️

  7. Att inte kunna vänta hör väl tyvärr samtiden till. Vi är vana att få allt serverat direkt, se bara hur det är med många barns(inte allas) julklappslistor. De har svårt att komma på saker att önska sig då de redan löpande under året får det de önskar sig. Jag försöker hålla emot med julen och satsar på första advent. Tycker att en tidig jul tar bort det magiska skimret och man ”orkar” inte hålla uppe julkänslan under så lång tid. Käns som en ”trend” för i år. Vi får se hur vindarna blåser nästa november:-)

  8. Nej ingen gran här heller. den kommer in någon vecka före jul. Men jag är sugen på att sätta upp stjärnan å adventsstakarna nu. Vet inte varför faktiskt, men har köpt så fina sjärnor å stilrena stakar så det känns mest roligt å vackert. Tror det är mörkret som gör det.
    Vi provade glöggen m lite lussekatter, pepparkakor och Saint Agyr på em framför kakelugnen 🥰
    slingor har kommit upp också 😇

  9. Allt julpynt inklusive granen kommer fram nästa helg. Allt åker ut direkt efter jul. Uteslingor är uppe, lyser upp när man kommer hem från jobbet.

  10. När jag var liten hade granen en central roll. Tradition att gå ut i morfars skog och hugga en gran, och klä den tillsammans och äta skinkmacka på skogaholmslimpa, dansa kring den, lägga klapparna under den och sen julgransplundring med fiskdamm osv.
    I dag har jag egen barrskog men hugger sällan ner en gran eftersom vi reser bort en månad vid jul och nyår.
    Slutet på november och december myser jag i bastu och bubbelpool, pyjamasbyxor och raggsockor framför brasa o kamin. Stressar inte omkring på glöggmingel, lucia, adventsfika, grötfrukostar, janssonluncher, julmiddagar, julluncher, julshower, konserter, fester, marknader och annat.
    I går satte vi upp lite belysning i stora granen på tomten och tände brasa på stranden , drack lite glögg och började på en grankrans till dörren.
    Redan trött på allt julrazzel i SoMe.
    Julfrid! 🙂

  11. Jag väntar med allt till första advent men jultiden njuter vi av granen och allt annat minst till trettondagen eller till och med till tjugonde knut.

  12. Det handlar inte bara om granen utan all julhets! Jag undrar bara vad traditionen jul tagit vägen, vad lär vi våra barn. Jag arbetar på förskola, vi har julgransplundring tillsammans med barn och föräldrar när ”julen dansas ut” , men då har ju de flesta tagit bort julen för länge sen. Traditioner är inte samma längre 🫤

  13. Har också funderat på det här med den ”tidiga” julen i år. Min egen teori är dock att människor längtar efter värme och trygghet, sådant som ger en skön känsla, mitt i allt som har hänt och som sker nu i världen. Lite skön feeling, efter Covid, krig, höjda priser och räntor etc.

  14. Kan man inte bara göra som man vill? Bara för att man vill njuta jul och julmys tidigt innebär ju inte att man stressar fram julen tidigt. Kan ju vara att man älskar julen och vill att den skall vara längre. Orka!!!

  15. Jag har redan satt upp ljusstakar och stjärnor. Kom upp i veckan, älskar det. Känner noll julstress, förstår inte alls att det ses som stress?

    Skönt att vi får tycka vad vi vill om jul och andra högtider, fira det på ett sätt som vi vill och önskar. Eller inte fira alls.

    Jag är en heltidsarbetande kvinna som vill njuta lite av att vara ledig och inte bara feja runt. Så här plockas julen lustfyllt fram i omgångar med start nu🥰
    Peace✌️

  16. Säljs det granar i er stad redan?? Inga här i Göteborg än vad jag sett iallafall, eller menar du att folk har satt upp plastgranar? Tämligen tidigt ja men tur man får göra som man vill 🙂
    Butikerna kan dock skärpa sig och inte börja med juldekorationer i slutet på september som många gjorde i år.
    Vi brukar ta in granen ca två veckor innan jul, men vi är hemma så lite så vill ha tid att njuta en liten gnutta av den, och sen åker den ut lite innan tjugondag knut, mysigt att tända granen på morgonen ett bra tag efter. tycker jag.

    Jag gillar precis som du begreppet novent och har tagit fram mina kanalhus (kan man ju ha året runt) och moraviastjärnan och satt över matsalsbordet (kan man också ha året om), och köpt första amaryllisarna.
    Utomhusslingor är det definitivt dags för, tycker jag folk kan sätta upp redan 1 nov, så det blir lite ljusare och trevligare denna mörka tid, det ser jag inte som juligt alls.
    Stjärnor och stakar inne brukar åka upp nån vecka innan advent. Ser det inte alls som någon hets utan urmysigt att uppiggande.
    Tomtar och sånt juligt vill jag dock inte har förrän det närmar sig jul.

    Glöggen väntar jag däremot med tills Lucia ungefär, samma med lusse/pepparkaksbak.

  17. Jag tänker så här, tiden fram till jul är så kort och jag vill hinna njuta så mycket som möjligt. Julen är bäst innan och på själva julafton sen ledsnar jag rätt fort. Började läsa årets första julroman här om dagen, såg första julfilmen igår och satte upp slingor utomhus. Sen får advent/julsaker flytta in lite pö om pö. Ingen hets utan bara för att det är så mysigt 😍 Granen för dock vänta till mitten på dec eller däromkring. Ha en fin nästa vecka 🤩

  18. I år hade jag gärna tagit fram julen tidigt men det tycker inte maken så det får vänta. Men lagom till första advent ska det komma upp lite ljusstakar.

  19. Sätter upp ljusslingor nu till helgen och ljusstakar och stjärnor till första advent, inte före.
    Granen huggs i skogen med tillhörande korvgrillning, tradition i vår familj att göra detta på lucia så vi verkligen hinner njuta av den. Tycker tiden innan jul är den allra mysigaste. Brukar plocka bort allt strax innan nyår.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg