TCA – EN SYRABEHANDLING

REKLAM FÖR  DREAM Västermalms Privatklinik

.

Åh igår tog jag mig ner på stan, i iskylan för det var gaalet kallt brrr, för att besöka kliniken Dream  och Västermalms Privatklinik och Dr Nadia. Vi hade nämligen bokat in en syrabehandling, min allra först ”medelsyra” nämligen TCA på som är mycket starkare än tex vanlig PRX (som är svagare TCA som jag gjort flera gånger) men inte riktigt lika tuff som Deep Peel (Fenol) Var riiktigt spänd innan kan jag lova, hur mycket skulle den starkare syran kännas när den kom på huden?

.

.

Jag innan med en vinterhud med en del aktiv akne (sabla hormoner) gamla uschliga  akneärr och pigmentfläckar (och så en oschysst lysrörsbelysning på det..) Önskar mig en jämn fin fräsch hud utan akne och ärr.

.

.

Dr Nadia är specialist på hudproblem och gör många estetiska proffsiga behandlingar på kliniken  och arbetar med olika sorters syra anpassat efter kundens önskemål och behov!

.

.

Nadia gav mig 5 omgångar med 30% TCA och de. första  kändes inte mycket alls men sen började det svida till lite vid de sista strykningarna..

.

.

Det är när detta inträffar som kallas Frosting” och det är den som ska uppträda för att syran ska jobba riktigt ordentligt . Huden blir alldeles vit, stel och ja frostig.

.

.

Det jag håller i underbehandlingen i är sk stressbollar – bra att krama när man gör tuffare behandlingar! TCA-syran har en utslätande och föryngrande effekt (bra om man tex vill låta bli nålar och operationer) och själv behandlingen det ca 15 min.

.

.

Och just nu ser jag ut så här – huden är stram och lite glansig och lite  röd och jag blir alldeles rynkig när jag ler och grimaserar. Och det kommer bli värre innan det blir bra! Man får räkna med ca 7 dagar konvalecens när två lagar hud ska bort så nu blir det hemmamys för min del (gör inte s å mycket när det var minus 19 imorse!).

 

Ska bli såå spännande att se resultatet sen och jag så klart visa er också.

.

Här kan du läsa mer om alla olika estetiska behandlingar Dr Nadia gör på kliniken DREAM och Västermalms Privatklinik i Västerås och boka tid. 

.

KRAM

.

.

 

5 kommentarer till “TCA – EN SYRABEHANDLING

 1. Gud vad spännande det borde man prova, ser fram emot att se resultatet.

  Antar även att det kommer bli ett jävla levandes här inne om huuuuur ytlig man är och annat jidder! 😉 Att vilja se bra ut och ta hand om sig är ju absolut inget fel, det borde alla göra efter sina egna förutsättningar!

  ha en bra dag!

 2. Hej, har läst vidareutbildning till kosmetisk dermatologisk sjukskötersja i år och vet att ärr går tyvärr inte att ta bort men man kan få ärr mindre synliga. ❤️

 3. Ooooh aj, gör ont att bara titta på!! 🙂
  Hoppas du blir nöjd med resultatet och att det inte känns så hemskt idag.
  Å tack för att du delar med dig av dina behandlingar. Även om jag inte gör dem så är är det ändå roligt att läsa om.

 4. Har du inte provat Paulas choice bha 2% så gör det👍 och i kombination med azelaic acid 10% från samma märke så har det gjort underverk för min hy😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg