PMDS

.

Fram till igår var livet tippelitopp! Det pysslades, bakades lussebullar och ja julmystes för fullt. Idag är däremot läget heelt annorlunda…

Alla, eller typ 95% av alla, är ju mer eller mindre tokegoistiska och väldigt osköna varelser.

Och jag är dålig

Och jag är ful

Och jag är asgammal (Moje sa igår att jag måste vara äldre än Ulf Kristersson,så tom han ligger på minus nu. Moje alltså) och livet är definitivt på andra halvleken (det är så efter 45, men det vet ju alla) Ser bara superunga superfräscha vackra människor överallt, usch!

Nästan precis allt är fult här hemma och borde kastas ut asap.

Det mesta smakar äckligt  förutom salt flottig snabbmat och krispig choklad typ Kinapuffar. Och när jag ätit just det mår jag superilla.

Alla mina kläder är jättefula och sitter åt

Julen är ju en superstress, jag hinner iiiinte.

 

Och ca 6 dagar kvar ungefär  innan den här känslan vänder säger P.C-appen, kommer vara glad igen tills jul iaf. Alltid NÅGOT

.Så inte alls välkommen men ändå på återbesök –  pmds. Och finnar, migrän och galna hormoner

 

Tack å hej från mig

(Och nope det blev visst inget vaniljsaffransbullerecept idag som jag tänkt tyvärr, oorkade inte. Förlåt)

..

.

29 kommentarer till “PMDS

 1. Å vill bara säga att du är så snygg o bra❤️❤️❤️ hoppas du får en ok kväll trots allt! Kram 🥰

 2. Ja men alla dessa förbaskade hormoner, räcker det inte att man ska föda barn och ha mensvärk o allt det där.. nä men klart då slänger vi in lite PMS och PMDS.. ja jo, annars är det helt perfekt och alldeles underbart att vara kvinna.. förutom allt skit vi måste hantera.
  Du är snygg, grym och alldeles perfekt, det kommer du också tycka om några dagar ♥️

  Ps: Moje, lille sötisen.. 😍 han önskar sig inga julklappar i år ?🤣

 3. Det är en jobbig ålder att befinna sig i. Men det finns hjälp att få. Gick du till den dyra kvinnokliniken i Stockholm du skrev om?

  1. Jag undrar verkligen vad det finns för hjälp att få. Jag har gått till klinik och det jag fick var två olika antidepressiva att testa men båda fuckade upp livet i övrigt så det är inte ett alternativ. Vad finns för hjälp, jag tycker ofta jag läser att det finns men aldrig något konkret om vad hjälpen består i.

   (Inte personligt riktat mot dig Elin 😊)

   1. Hej Maja, jag gjorde också som du, fick antidepressiva utskrivet även fast jag inte är deprimerad. Sedan kontaktade jag Medicheck och läkare för kvinnorelaterade ”sjukdomar”. Förklimakteriet konstaterades och jag fick progesteron utskrivet och livet vände! Slutade med de antidepressiva och äter dessa cykliskt, alltså två veckor i månaden och jag mår såååå mycket bättre! Gå med i ”Stark genom klimakteriet” på facebook och följ dem på instagram. Finns mycket kunskap ute i landet. Lycka till.

    1. Tack för att t du svarar! Men PMDS och klimakteriet är inte samma sak 🙂

     Jag har som sagt varit på en klinik och det finns absolut ingenting som tyder på att jag ens är i förklimakteriet än. Jag har haft samma besvär med pmds sedan jag var 20, ingenting har förändrats och inga symtom är annorlunda. Det jag söker efter är hjälp för pmds, men det verkar helt ärligt hopplöst.

    2. Lotta, får jag fråga om du fick syntetiskt eller bioidentiskt progesteron utskrivet av medicheck? Skulle gärna vilja få bioidentiskt utskrivet nämligen,

 4. fy vad jobbigt för dig. men tack ändå för att du delar med dig. Hoppas du snart mår bättre och tack för ditt härliga konto.(erkänner jag är super dålig på att kommentera ) önskar dig och din familj en riktigt God jul med massa mys tillsammans och god mat att njuta av. kram!

 5. Usch, att man ska behöva må så här…💕Jag hoppas verkligen att det vänder snabbt!
  Massa kramar och kärlek till dig!❤️

 6. Hej🤍 Hemskt med veckan innan, känner igen mycket av symptomen; Men du är fantastisk, stilig, så vacker, superfin familj och jag svär på att väldigt många hade velat se ut precis som du och haft ditt liv🥰 Tänker ofta när jag ser dina bilder, oj tänk och varit så vacker✨
  Men orättvist att vi tjejer skall behöva ha dem svackorna med hormonerna. Men snart vänder det!
  Kram

 7. Jag började med SSRI för min PMS. Absolut kritisk till en början men det hjälpte väldigt mycket. åt det i tre år. Ja det var bra, bra och lagom dos, smidigt och med bra resultat men vissa biverkningar. Har nu slutat sedan en par månader tillbaka men tror jag kommer behöva äta igen. Orkar inte med mig själv just under PMS-veckan. Hemskt är det. Vill verkligen lyfta fördelarna med ssri också.

 8. Igenkänning!!!
  Jag är ful, kläderna är fula, maten är trist, bullar, choklad, smågodis lockar mer men man mår illa som bonus!
  Det är fel på alla, lättirriterad, extreeemt känslig för allt.
  Hemmet behöver ABSOLUT göras om. Det är så pass tydligt att min man försiktigt frågade en gång om jag hade pms iom att det var fel på allt hemma hahha…helt stört att vi ska behöva ha det såhär.
  Men klimakteriet no no..fii fan, det önskar jag ingen. Då blir det lite för jämnan med den känslan.
  Å mensen kommer och går som den känner för det.

  Men vet du!
  Du är skitsnygg. Har ett hem to die for OCH…det kommer gå över även denna gång <3

 9. Men fina du vad hemskt jobbigt att må så dåligt<3 Hoppas att det snart går över<3
  Verkar ju finnas fler som lider av samma PMDS som exploderar över den irriterande reklamen(fniss)
  Stor kram och god bättring

 10. Ja jäklar alltså för de där hormoner som spelar spret. blir galen på dem eller mer förr innan jag hittade de som passar mig allra bäst just nu

  Min bästa pepp grej de jobbiga dagarna är att bara sätta lurarna i öronen och gå ut ensam och gå.

  Må bäst

  https://kamillaskamera.com/

 11. Min kiropraktor tipsade om omega 6! Finns mig veterligen endast i kombo med omega 3 men tydligen är man ofta låg på 6 och det gör otrolig skillnad! Sen såklart B6 och magnesium. Serotoninet som får sig en smäll…

  1. Är du säker på att det är omega 6 kiropraktorn menade? Omega 6 har vi oftast ett överskott på och det är omega 3 vi behöver tillföra. Eftersom omega 6 finns i så mycket vi äter. Omega 6 överskott skapar inflammationer och bidrar till en stor mängd sjukdomar.

   Säger som en annan här, kolla in gruppen ”stark genom klimakteriet” på Facebook. Svår pms är en del av förklimakteriet och så många som blivit hjälpta av bioidentiska hormoner.

 12. Jag har haft samma, både med migrän, extrema humörsvängningar och tungt sinne. Det blev alldeles svart 🙁 För mig blev det en enorm skillnad bara genom att äta nyttigare och näringsrikt och plocka bort socker och gluten. Eller typ tagit bort 90%. Kostens kraft, det är mitt tips. Hoppas det löser sig för dig också! Kram till alla som kämpar.

 13. Jag kör runstreak (aka daglig terapijogg) sedan ett halvår, bra mat med ytterst lite sött och styrketränar. Mycket härligare sinnelag generellt, ingen PMS längre! Kanske tacksamhetsövningar? Allt det där som är dåligt är ju eg saker att vara tacksam över (fint hus, frisk familj, helt OK liv?) Jag kommer på mig själv med gnäll o tänker då ”ja, jag bor ju inte i Gaza iaf”. Perspektiv är bra.

 14. Jobbigt att må så dåligt 1 vecka varje månad. Jag är själv i klimakteriet och fick östrogen, en tablett som gav mig livet tillbaka(bokstavligen). Men innan dess hade jag problem med pms i några år(förklimakteriet kan ge sådana symptom). Då fick jag en antidepressiv tablett som heter Premalex. Den tar man 2 veckor varje månad from ägglossningen fram till mensen startar. Sen ett uppehåll till nästa ägglossning osv. Då slipper man äta antidepp hela tiden. Kan vara ett alternativ att testa.

 15. Jag har sedan flera år tillbaka fått PMDS 7 dagar före första menstruationsdagen. Nu har det utökats till 9 dagar före. Jag har också fått antidepressiva utskrivet men gav upp dessa då jag ändrade personlighet till att bli likgiltig.
  Nu har jag i stället börjat med receptfritt naturläkemedel WOHO. Det hjälper! När symtomen dyker upp, tar jag två tabletter dagligen, tills hela perioden är över. Pröva 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg