JULEN 2023

.

Vuxenbordet!

.

Goood fortsättning finingar!

,

Här sitter jag nu hemma igen med magen i fyra hörn (säger man så?) i soffan efter att firat en mysig juldag hemma hos masen & papsen med mina bröder och deras familjer. Mamma hade lagat s å mycket gott, flera smarriga vegetariskaätter med arabiska toner och så klassisk svensk julmat till det. Passade så bra ihop och blev så fräscht!

.

Ja herregud vad man äter dessa dagar! Pjuuh. Men det hör ju liksom till, julen är ju lika med en massa massa mat och att man umgås  runt den och samlas och har trevligt. Här hemma hade vi ju så klart också klassiskt julbord igår för nästan 20 personer som vi var och vi gjorde faktiskt som så många år att vi bad om lite hjälp. Eevbenen, Jansson och efterrätten levererades och så fixade vi resten själva. Mysigt med lite knytis och det blir lite prat runt det och lite nya smaker det underlättar ju rätt mycket när man är många som firar ihop!

.

.

Juldukningen i år fick blir runt en riktigt maffig bukett från Skultuna Bruk! Blev så snygg i den där vridna vasen ( som är från ROOM101 precis som de rutiga nya fina servetterna och porslinsgranarna. Änglarstakar och små ljushållare är från Skultuna. Duk Himla. Tallrikar Royal Copenhagen, bestick Georg Jensen och de snyggaste ölglasen jag vet är från Orrefors)

.

.

Här satt alltså alla vi vuxna sen och hade jättetrevligt på julaftonskvällen och åt och sjöng danska snapsvisor medans de yngre kusinerna fick sitta vid..

.

.

Barnbordet! I nyfixade blivande kontoret dukade jag mysigt för barnen och de älskade att ha ett eget bord och sjöng egna visor och skålade (De var s å söta därinne)

.

 

(Julservis från Kähler, bestick Georg Jensen, randig duk gammal från Jotex och glas Serax)

.

.

Och jag såg ut så här, tog ett snabbt pics i farten! Hade inte en tanke på att bli med på bild, det var liksom full fokus på gästerna:) (Men blus och glittrig kjol är från Neo Noir Modelin)

.

 

En kopp latte vid julgranen i lugnet efter julfrukosten och tomtebesök och innan tjocka släktens entré och julfesten drog igång!

.

Har ni också haft en fin jul och är ni ni också rätt slut idag?!?

Ojojoj, jag är så seg så klockorna stannar och så har jag ont i fötterna som om jag hade dansat en hel natt (men bara travat runt i höga klackar inne, hade säkert fåt 30000 steg på om jag hade haft stegräknare haha;) Yes det tar på krafterna med jul! Men nu är den över för denna gång och nu ska det bara njutas 100% i mellandagarna. Inget är inbokat och inget som står på någon to-do-list och inget måste göras och det är en maassa fluffig härlig nynsnö ute! Imorgon blir det ut till en backe med Mauritsoch pulkaåkning och en massa kriipig frisk vinterluft. MYS!

.

Ha nu en fin juldagskväll godingar!

.

KRAM

.

.

.

 

13 kommentarer till “JULEN 2023

 1. Så vackert och mysigt!
  God Fortsättning till dig 🙂
  Hoppas du berättar hur du känner med ansiktsbehandlingen som du gjorde 🙂

 2. Fin dukning. Har aldrig dukat barnbord, föredrar att fira julen bredvid mina barn. Aldrig som barn själv heller suttit vid barnbord,myset med barnen är ju hela grejen med julen, iaf för min familj .

  1. Mina barn älskade att de fick ett eget dukat julbord med sina kusiner på julafton. De skrattade och pratade med varandra och hade så kul.
   Är det flera barn som funkar bra tillsammans så tror jag att de till och med har roligare utan vuxna. De får prata fritt och skoja.

  2. Hahaha 😝 om det trots allt inte är ett dåligt skämt så kan jag undra och fantisera om hur nån som skriver så (”iaf för min familj- som om motsatsen vore att barn far illa och inte känner gemenskap) har det? Nöjd och glad kexchoklad?

 3. Hej och God fortsättning!
  Vi dukar också alltid barnbord MEN i samma rum iallafall, väldigt nära vuxenbiljett så att vi sjunger och pratar tillsammans med barnen hela julafton. För visst är det så att man vill fira julen med barnen, det är ju så mycket för deras skull man gör och fixar.
  Men, men… man tänker ju olika 🤷🏻‍♀️

 4. Perfekt med barnbord! Älskade det som liten att få sitta (helst lite avskilt) från de vuxna. Kändes lyxigt. Fattar inte alls vad en del övriga här menar skulle vara negativt med det?!

  1. De som går in på en blogg och kritiserar ”barnbord” är nog personer som letar fel och påpekar det för andra. Verkar vara roliga människor att ha i sin närhet. 😂

 5. Vi hade alltid barnbord under min barndom. Det var det allra bästa, där kunde man prata och skratta med sina kusiner utan att en enda vuxen la sig i samtalet.

  Julafton är ju så mycket mer än bara matbordet? Vi hade ju hela den tiden av dagen som vi inte åt tillsammans med alla andra. Då var det perfekt att sitta där och snacka om sånt som var viktigt i livet. Att slippa lyssna på de vuxnas evighetslånga malande 🙂

 6. Vi hade också barnbild när jag var liten och det var mysigt. Vi har gjort samma för barnen och deras kusiner och det uppskattas alltid. Jag tror inte att de som skrev att de aldrig dukar barnboks menade något illa, bara att de inte gör det. Bara en liten reflektion om hur vi alla gör lite olika och det är bra med. Jag tolkade ingen som anklagande men det kanske bara jag?!
  God fortsättning på julen Petra

 7. Hej och god fortsättning!
  Får jag fråga var garderoben i nya kontoret kommer ifrån? JEller är den kanske platsbyggd? ag skulle vilja ha något liknande själv.
  Med vänlig hälsning,
  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg