TIRAMISUTÅRTA

IINEHÅLLER ANNONSLÄNKAR CERVERA/NORDIC NEST

 

Tiramisutårta på perfekt tårtfat (jag använde mindre favvospringform denna som är lite mindre och har det här tårtfatet som passar perfekt till. Gillar att göra lite mindre/högre  tårtor!)

.

Hallååå från sjukstugan!

.

Har ju inget jättespännande att rapportera här från sjukstugan idag, lite samma läge som igår fast visst ÄNNU kallare ute brrr, lägre än – 20 är inte ofta vi får här i Mälaradalen. Skönt att bara vara inne i värmen faktiskt och se på filmer och serier! Så har vi som typ alla adra kört Tiktoktrenden med att kasta upp kokande vatten som blir till ismoln (om ni råkat missat se Instastory) Lite sånt man får roa sig med när det blir riktigt kallt ute:)

.

 

Men jag måste ju bara tipsa om den här söta Tiramisutårtan som blev såååå god. Fick receptet av svärmor och gjorde samma själv! Busenkelt att fixa med färdiga tårtbottnar man köper på tex Ica och smakar underbart. Som Tiramisu men inte lika blött och skarpt (som jag kan tycka blir lite för mycket med italiensk äkta Tiramisu. SiN måste testa den ni med!

.

TIRAMISUTÅRTA

Du behöver:

3 st färdiga sockerkaksbottnar
4 äggulor
200 g strösocker
500 g mascarponeost
3 gelatinblad
1 dl espresso (eller starkt kaffe)
3 msk konjak
5 dl vispgrädde
kakao

Gör så här:

Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet, tillsätt mascarponeost och vispa till sockret är helt löst
Lägg gelatinbladen i blöt 5 min i kalt vatten. Brygg 1 dl espressokaffe
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i nybryggd het espresso(kaffe) och rör om tills de smält. Tillsätt konjaken.
Vispa grädden och blanda den väl med Mascarponesmeten.
Placera en tårtbotten i springformen, fukta dem men hälften av kaffeblandningen. Bred mascarponesmet ovanpå
Lägg på den andra tårtbottnen som fuktas av kaffeblandningen, och bred på mascarponeblandning och gör lika med ett sista och tredje lager. Se till att få sista mascarponelagret slätt och fint.
Ställ formen i kylen eller i frysen ett par timmar.
Sikta över kakao innan servering (gärna på sidorna också)

.

.

För att få snyggt randig tårta så klipper du bara lagom långa lika breda pappersbitar (lite styvare papper är bra, hur jag gjorde i reel finns också på Insta) och så pudrar du över kakao. Var försiktig bara när du lyfter bort pappersremsorna sen.

.

 

Jag pudrade kakao på sidorna av tårtan också, lätt att göra när den fortfarande är fryst.

.

Nej nu ska krassliga jag hoppa in i duschen här och försöka göra mig lite lördagsfräshare innan en ny pyjamas åker på igen.. Ha en fortsatt härlig lördag girls!

.

KRAM

.

.

7 kommentarer till “TIRAMISUTÅRTA

  1. The cake looks amazing,
    It’s a hospital here at home as well, I have a middle ear infection.❤️

  2. Vilken fin liten tårta! Måste jag prova att göra framöver.
    Men jag kommer inte vidare i länken till tårtfatet 🤔
    Tack för all inspiration du ger, man ser fram emot varje nytt inlägg du gör😀

  3. Hej,
    Måste testa tårtan, älskar Tiramisu 🙂 Jag har en form som är 20 cm och skulle verkligen vilja ha ett tårtfat som är lite mindre och passar. Länken som du har fungerar inte. Vart är tårtfatet köpt?
    Ha en toppenfin helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg