VÅRNAGLARNA

.

Mina nyfixade och så där härligt vårigt rosa gelénaglar (made by me faktskt!) (och om någon undrar över klockan så är det en gammal Tag Heuer Link jag fick i födelsedagspresent för många år sedan och armbandet är ett Love Bracelet Cartier som också var en födelsedagspresent)

.

Hellooo!

.

Denna lill-lördag i den första vårterminsveckan hann jag ju inte mer än sätta mig med jobbet jag hade planerat innan telefonen ringde från skolan och det var dags att hämta sjukt litet stackars barn (inte samma barn som opererades igår som tur var) och sen kom nästa ynkliga älskade barn hem från jobbet med sprängande huvudvärk och ligger och sover här bredvid mig i soffan. Ja ojoj vilket trasigt litet gäng jag har<3

Själv är jag dock pigg som bara den denna onsdag och medans mitt krassliga barn tittade på en Harry Potter så satt jag bredvid och fixade jag mina naglar i soffan. Jag hatar ju egentligen att göra eget nagelfix, aaah det går under samma känsla som jag har för att sy. Det är för svårt och för pilligt och blir liksom helt skevt när man ska måla högra handen. Svårt att får jämt och fint och man måste vara så himla noggrann och det torkar aldrig. Har verkligen noll talang för det. Men nu har jag en ny sån uvlampa med flera fina nya gelélack och tillbehör efter jag gjorde ett jobb för N4Y (Detta är alltså ej reklam för jag har inte fått betalt för att göra det här inlägget) och som faktiskt funkar riktigt riktigt bra och är så smidig att använda. Jag har ju alltid annars salongfixade naglar men det behövs kanske bara att jag går dit var tredje gång nu för att göra en förstärkning, lacket kan jag ju fixa själv och byta när jag vill!

.

.

Rätt bra för en amatör va:)(Två naglar har jag lyckats ha av på högerhanden men jag gillar verkligen inte att ha tippar så det får vara liite kortare) Minns att Lolo hade en sån uvledlampa för gelélack när hon var liten men den fick vi kasta bort nästan direkt för de var ju rent skadliga på den tiden! Minns ni dem? Det blev alldeles jättehett på naglarna och gjorde tväront och sen så blev det rött runt och sår och infektioner i nagelbanden. Tror tom de gamla förbjudes (brände ju galet mycket i naglarna även på salongerna back in the days, usch)

.

.

Så här gör man när man gör gellack i uvlampa:

Börja med att rengöra nageln för att nagellacket ska fästa bättre.

Applicera ett tunt lager base coat (låt härda i 30 sekunder i lampan).

Applicera ett tunt lager nagellack (låt härda i 30 sekunder lampan).

Applicera ett till lager nagellack för att se till att naglarna fått en jämn yta (låt härda i 30 sekunder i lampan).

Måla ett tunt lager top coat (låt härda i 30 sekunder i lampan)

Polera nageln med en cleanser för att maxa glansen.

(kopierad text från ELLE)

 

Nu måste jag kila ner i gruvan (dvs tvättstugan) och hänga lite lakan men ha en fortsatt fin onsdag men kom gärna med något smarrigt middagstips om ni har något! Står verkligen heelt still idag, tänk att det ska vara så svårt ibland att hitta på middagar. Känns som man äter samma-samma mest hela tiden, fastnar i några favvorätter som går på repeat)

.

KRAM

.

.

 

 

 

7 kommentarer till “VÅRNAGLARNA

  1. Övning ger färdighet 🙂 bra jobbat! Ju fler ggr du gör det ju säkrare blir det och jisses vad du sparar pengar hahha 😀
    Jag är utbildad nagelteknolog, men har inte jobbat med det på vääääldigt mångar år dock.

    Jag skulle rekommendera dig att ta bort gelen som du gör på salongen och fortsätta med bara gellack som du gör själv, eller på salong. Det blir ett nättare/naturligare utseende. Jag använder Depends gellack nu och det är hur bra som helst!
    Naglarna blir starkare under för de får växa ifred och glansen är fantastisk 🙂 men jag håller mina korta då det är så snyggt med tex brunt, el vinrött men även bara ljust rosa somriga naglar.

  2. I love spinach with Butter, garlic onoins, Salt and Pepper; potatoes (and schnitzel) .
    Or tortillas with different ingredians is also good for kids: Cheese, avocado, chicken, leduce, corn, ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg