MIMOSA

.

Ut med elljusstakarna och det allra sista spåren av jul och in med härlig solgul Mimosa idag! Men hur HAPPY blir man inte av färgen gul och dessa söta fluffiga små blåblommor/kvistar? Kan vara min bästa snittisblomma i januari tror jag och en enda ljuvlig stor kvist räcker ju åt en hel stor vas. Vilken är din favvissnittblomma så här på vintern efter jul?? Har sett att en hel del lägger upp faantastiska Vallmobuketter på Insta men såna har jag inte hittat här i vår lilla stad (Får nog åka till Skultuna och bruket och kolla) Tyvärr brukar ju vallmon ledsna efter bara ett par dagar. Krispiga vanliga tulpaner finns det ju iaf gott om i typ alla butiker.. Man vill ju inte se en till amaryllis på så där 11 månader iaf:)

.

.

L j u v l i g t! Tror det minsann får bli en Mimosadrink också denna lördag inom 1,2,3… Men första skjutsa ett peppat barn till kalas!

.

Önskar er en finfin fortsättning på lördagen!

.

KRAM

.

.

9 kommentarer till “MIMOSA

  1. Vad fint! Men så får jag dåligt samvete för miljön och plockar lite blåbärsris istället för visst måste mimosan transporteras till Sverige?

  2. Så konstigt! Jag tänkte just på mimosa och så gick jag in här och så skriver du om det. Jag såg mimosa som krukväxt idag. Köpte inte men det blir nog en tur tillbaka för det är ju en fantastiskt effektfull växt.

  3. Favvo snittblommorna såhär års är helt klart vita Anemoner med den svarta frökärnan, samt Ranunkel vita eller riktigt ljusrosa. Såå fina!
    Mimosan är också härlig och piggar upp, både blomman och drinken 😉

  4. Ja, men visst är det underbart med lite färg nu när det fortfarande är lite mörkt ute.. vi hade snö tills igår, men nu har allt regnat bort så det är grått o trist.. men jag köpte hem mig en bukett med ranukler och vita anemoner förra helgen .. så härlig bukett med pastelliga godis färger.

    Önskar dig en mysig lördagskväll🤍

  5. The Mimosa plant is what we call Wattle in Australia. My parents grew one in their front yard.
    Some people are sensitive to it and get hay fever.It’s so beautiful in bloom ❤️

  6. Ranunkler och anemoner är något tåligare än vallmo men påminner ju lite om varandra så se om du kan få tag i det om du vill ha ”det” utseendet på blommorna. Jag älskar också mimosa, den är så söt och fin och så luktar den fantastiskt gott också. Finns det redan att få tag i så ska jag skaffa mig en kvist:-)

  7. Hejsan, fint med mimosa. Skulle du kunna vara så snäll och berätta varifrån ditt fina bord på bilden kommer ifrån?😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg