MIGRÄN & IMMUN MOT BOTOX

.

Alltså fy för att ha migrän, har klarat mig skapligt bra det senaste halvåret med bara ett fåtal attacker men nu var det visst dags igen. Illamående och den speciella huvudvärken imorse som jag alltid vet leder till en attack. Men idag var det  en mer ”normal” migrän och inte alls som de värsta jag haft. Har varit med om fyra migränattacker i mitt liv då jag verkligen trott att det måste vara hjärnblödning. Fyra gånger då  precis inget hjälpt och den vanliga migränmedicinen är totalt verkningslös. Då jag behövt ligga på golvet i ett kolsvart, knäpptyst  rum och trycka pannan hårt i mattan i timmar för att stå ut. Plus kräkts tills magen är ut och in. Men de fyra gångerna har jag alltid druckit vin kvällen innan och två av fyra gånger varit i fjällen faktiskt. Kan höjden och en tunnare luften också ha med migrän att göra kanske, hmm.. Vin har det ju definitivt! Jag får ju Zomig Nasal-sprayen på recept sen flera år men undrar om de kanske bidragit till mitt numera rätt kassa doftsinne istället. Alla som jag pratar med tror det är pga Covid men jag är rätt övertygad om att nog är sprayen! (tyvärr också den som hjälper bäst på min migrän)

Jaja, nu känns det  bättre iaf och den känslan är den skönaste. Och om två veckor är de äntligent dags för botox igen, hallelulja. Har absolut noll effekt just nu. Vet ni förresten att man kan bli immun mot botox?? Men heemska tanke haha ((Det är bla därför man måste låta det gå minst tre månader mellan varje botoxbehandling tydligen. Jag har ju använt botox i mer än 10 år så jag är ju nog i den där immunriskgruppen)

.

Ha nu en mysig kväll!

KRAM

.

.

17 kommentarer till “MIGRÄN & IMMUN MOT BOTOX

  1. Brukar aldrig kommentera. Låter som det jag har; nyligen fått diagnos efter flera års helvete. Ovanlig form av migrän, liknande Hortons huvudvärk, som ofta drabbar kvinnor- paroxymal hemikrani. Dvs om du har nästäppa, rinnande öga också förutom mördarhuvudvärken då. Vagusnerven som krånglar.

  2. Fy, det låter verkligen helt fruktansvärt! Bra att du mår bättre och hoppa att botoxen hjälper sen när det är dags.

  3. Jag hade jätteproblem med migrän förr men fick den receptbelagda medicinen SelokenZoc för högt blodtryck för en tid sedan. Migränen är borta, SelocenZoc används tydligen som migränmedicin också🙏 Värt att testa, jag har inte haft några biverkningar och du behöver ju bara ta när du har symptom.
    Lycka till, vet hur hemskt det är med värk🥰

  4. Jag fick diagnosen kronisk migrän för 7 år sedan. Får sedan dess Botox var 12:e vecka och det har verkligen vänt mitt liv. Blir lite rädd när du skriver att man kan bli immun…
    Jag tar också en förebyggande medicin (spruta) varje månad som heter Aimovig. Botox och Aimovig i kombination har gjort att jag numera kan och orkar arbeta heltid och ha ett fungerande socialt liv. Jag får fortfarande migränattacker men de är mycket lindrigare. Tidigare har jag blivit medvetslös av vissa attacker och fått åka ambulans till akuten för att få hjälp.
    Röda viner måste jag vara väldigt restriktiv med och kan absolut inte dricka viner som innehåller druvan Shiraz/Syrah. Efter ett glas av detta har jag verkligen varit i helvetet och vänt.
    Zomig nasal tycker jag också är jättebra vid lindrigare attacker. Är det en värre attack och jag mår väldigt illa så är en spruta Imigran det allra bästa.
    Lycka till och jag hoppas verkligen att nästa Botoxbehandling blir bra!

  5. Ja fy farao, efter att jag typ aldrig i hela mitt liv haft huvudvärk förut har nu dom senaste två åren fått en enorm huvudvärk, precis den du beskriver. Det började med att jag trodde att jag blev bakis efter typ två glas vin och blev liggandes hela dagen efter, ibland två dagar. Så jag drack inte en droppe på jag vet inte hur länge och då blev huvudvärken mindre men ja den fanns. KLIMAKTERIET kom som ett brev på posten, huvudvärk från fan och hans moster, illamående och lite småkrämpor om vart annat, hahahaha….. Idag har jag helt slutat dricka alkohol, orkar liksom inte med den där huvudvärken, det kan liksom komma om jag bara tar en öl….. HEMSKT så jag orkar liksom inte prova dricka mer om än bara ett glas för jag är livrädd för skallebank. Har inte testat botox och inget medicamental heller utan försöker bara stå ut när atackerna kommer.

  6. Did you know that almost everyone drinks too little? we are chronically dehydrated. one symptom is migraine. You should drink 3-4 liters of water a day (non-carbonated) with half a teaspoon of Himalayan salt. Tea, coffee and other drinks remove water from the body. look for the doctor Fereydoon Batmanghelidj

  7. Ja, måste gå minst 12 veckor mellan botox behandling annars blir du immun och får ingen effekt… om man får behandling för migrän så är din läkare jätte noga med intervallet och problemet uppstår inte!

  8. Jag har fått Metaprolol som förebyggande mot migränen. Det är egentligen mot högt blodtryck .
    Det hjälper mej .

  9. Läste här (https://vinoteket.se/magasin/huvudvark-av-rott-vin)
    om ett ämne i rött vin som kan ge huvudvärk. Själv har jag inte druckit alkohol på drygt 20 år. Blev plötsligt dålig direkt efter litet intag. En läkare sa att det var fel på min metabolism. Kan inte bryta ner ämnen som en frisk person. Jag fick nöja mig med festandet som ung student! Då tål man ju allt!🤣🤣🥳

  10. Testa Saroten. 10-20 mg. Fungerar bra mot migrän och man sover som en stock. Två flugor i en smäll 🙂

  11. Hej Petra! Tack för din alltid så inspirerande blogg. Jag har en personlig fråga som jag har tänkt på. Jag ser ju att alla ”offentliga” personer får påhopp ibland och att det skvallras hit och dit. Jag tänker att det kanske ändå är lättare på ett sätt att ta kommentarer som kommer från typ troll som man inte vet vilka de är, även om man aldrig ska behöva ta elaka kommentarer såklart. Men när man är någon som delar mycket av sitt liv, händer det att det pratas även ”i stan” typ ytliga bekanta och folk som liksom bor i området? Jag är själv så sugen på att dela mer av mitt liv på sociala medier, men vet inte om jag skulle orka att det ”pratades” i stan liksom. Detta är ju dumt, för man ska ju inte påverkas av andra, men hur tänker du där? Du har ju hållit på så länge, men jag tänker att det måste ju finnas avundsjuka och elaka kommentarer även i det privata nästan. Hur hanterar man det? Eller vad är dina tips på att helt enkelt inte bry sig om det snackas?

    Stor kram till dig, fortsätt precis så som du gör! <3

  12. hej!
    Jag har kraftiga migränanfall ca 3 gånger i månaden som håller i i ett par dagar. ska snart göra utredning för att få medicinsk botox. Jag har googlat som en tok för att hitta info om dom infektionerna ”förändrar” ansiktet om du förstår vad jag menar. har inget emot ett litet lyft men det kan ju också bli förskräckligt om dom inte tänker estetiskt också :p förändrade det ditt utseende?

    1. Jag har fått medicinsk botox i två år snart och var också orolig för hur utseendet skulle förändras. Märker knappt någon skillnad alls, förutom lite stramare panna bara. Är dock inte helt fel nu när jag börjar komma in i rynkåldern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg