HELGFRALLOR

.

Idag bjöd jag familjen på nybakat varmt bröd till lördagsfrullen! Alltid lika uppskattat av alla här hemma, bara att vakna till doften av nybakat är ju mmm. Gjorde klassiska nattjästa frallor som är det enklaste att baka och blir s å goda..

.

.

Det enda med natt/kalljästa degar är att man måste vara ute i tid, alltså kvällen innan,  med  att fixa degen! Men den ska inte stå och knådas i maskin länge eller innehålla massa ingredienser utan går jättesnabbt att få ihop och sköter sig själv.

.

.

När man tar upp degen på morgonen ska du inte knåda heller utan hantera den varsamt. Bara dra ut  den på mjölat bord..

.

.

Och sne göra trekanter med mjölat redskap. Degen ska vara lös och ja lite slabbig:)

..

.

NATTJÄSTA FRALLOR

Ca 12 frallor

Du behöver:

0.5 liter vatten

25 g jäst

2 tsk salt

1 msk olivolja

11 dl Vetmjöl special

.

.

Gör så här: Lös jästen i vattnet och tillsätt salt. Ha därefter i olivolja och vetemjöl och rör tills du får en lös deg. Täck sen bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.

På morgonen stjälper du upp degen på en mjölad yta och delar den i lagom stora trekantiga bitar. Grädda sen i 225 grader tills frallorna fått färg ca 20 min.

.

Tack förresten för era råd och tips och erfarenheter av högt blodtryck! Nej jag fick inte så mycket hjälp på vårdcentralen just då med min funderingar och att fråga er är ju mycket bättre än att försöka googla. SÅ glad att ni finns och lämnar era kommentarer, ni hjälper säkert många fler än mig som kanske funderar över samma sak <3

.

Nej nu blir det en Mälarprommis i solskenet här, så fin dag jul!

Ha en härlig lördag alla!

.

KRAM

.

.

 

5 kommentarer till “HELGFRALLOR

  1. Bakar nästan varje helg färskt bröd, och kalljästa är ju smidigt😊 Ring så spelar vi på radion och gofrulle💕
    Ha en fin helg

  2. Måste tacka dig Petra för att du tog upp det här med blodtryck! Jag är så otroligt okunnig på det medicinska området så sjuksköterskornas svar var verkligen behövlig och välkommen input. 🌸

  3. gällande blodtryck… jag fick högt blodtryck när jag var runt 40. Jag fick då gå ofta och kolla trycket i tre veckor. Jag fick medicin då. När jag passerade 50 så fick jag lov att byta medicin då jag behövde starkare. Mitt blodtryck är genetiskt enl min läkare då jag motionerar, måttligt intag av alkohol och äter sunt. Nu med två tabletter så ligger mitt på 137/86 vilket både jag och min läkare är nöjd med. Jag råder dig att kontakta vårdcentralen för att följa upp trycket på rätt sätt. Ibland är det bara en tillfällig höjning. Supergott med nattjästa frallor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg