TISDAG = SEMLOR & MÄTNING

.

Tisdag och årets första semlor! Från bageriet Bread & Sweets på Öster Mälarastrand här i stan så klart, de gör de godaste med massa crunchig mandelmassa (bageritips – ligger väldigt nära Hotel Steam som säkert de flesta av er hört talas om) De blev klassiska och så munkvarianten men den vanliga var ju godast. Mumsfillibabba. Tänk att Sverige har kommit på något så himla smarrigt! Och varje år kommer det nya olika varianter; gröt och smoothie och glass och dumplings osv men är det egentligen någon av dessa som är bättre än originalet??

.

.

Var hos läkaren idag och tog prover och fick en blodtrycksmätare så nu ska vi se hur det ser ut under ett dygn. Den klämmer åt var 20:e minut så jag gissar att det inte blir så mycket sömn inatt för moi! Inte för att jag brukar sova som en prinsessa annars direkt heller men det är väl bara att ”dygna” och bunkra upp med bra filmer och sen ta igen den sömnen imorgon istället.

.

.

Gofika till mina älsklingar efter skola och jobb<3

.

Ha nu en fin fortsättning på tisdagen vänner!

.

KRAM

.

.

13 kommentarer till “TISDAG = SEMLOR & MÄTNING

 1. Semlorna ser smarriga ut, men ”passar ju sådär” med en blodtrycksmätare…I all välmening – du kanske skulle tänka på vad du äter just nu om du har problem med blodtrycket

  1. Men nu få du väl ge dig 😅
   Varför skriver du så?!
   Hon ska leva som hon gör!
   Ta tag i dig själv för f-n

   1. Nu var det en kommentar i all välmening…(maten och då framförallt feta mejerivaror o salt påverkar blodtrycket). Fräscht utryck att jag ska ta tag i mig själv för f-n…Jisses…

    1. Din kommentar var inte särskilt trevligt formulerad. Inte din andra kommentar heller.

     Om det fanns särskilda matrestriktioner inför blodtryckstestet hade läkaren berättat det. Generellt ska man inte ändra på något i sitt sätt att leva under tiden man gör en utredning eftersom man då kan få felaktigt resultat.

    2. Nej Anna, det var en pekpinne, som du delade ut. Såna där kommentarer kan faktiskt orsaka ätstörningar. Tänk vad du vill, men skriv inte sånt till en annan människa.

  2. Jag anser att ingen behöver lägga sig i hur någon annan äter. Jag vill bara berätta att jag sänkte mitt blodtryck till en hälsosam nivå genom att endast byta matvanor ( behöver alltså inget läkemedel) så visst kan kosten ha betydelse för blodtrycket.

 2. Försök att sova som vanligt Petra. Att dygna är nog inte så bra för blodtrycket och ger då inte ett rättvist resultat. Jag märkte inte av mätningarna under natten när jag testades. Och med tanke på hur hälsosam du ser ut tycker jag att du kan unna dig både en och ett par goda semlor. Det är ju knappast så att bakverket ger utslag på mätaren. Jä****t korkad kommentar. Lycka till och hoppas du kommer ner i ett undertryck som är närmare 80 än 90.

 3. Jag har från och till haft högt blodtryck. Också haft 24-timmarsmätare och som någon skriver försök sova som vanligt. Det är ju viktigt att den mäter även när du är avslappnad och sover även om sömnen blir ryckig. Jag vaknade hela tiden när den mätte på natten men det visade sig att jag inte hade högt blodtryck. Många år senare började jag äta en väldigt låg dos.
  Och den där kommentaren om semlan inser du ju själv hur idiotisk den är. Skulle du mätt ditt blodsocker kunde jag förstått den. Något som däremot är väldigt bra på lång sikt är att röra på sig mycket. Även promenader, blodtrycket stiger ju en aning vid ansträngning, annars vore det konstigt, men sänker det rejält i längden. Likaså blodsockret sjunker av motion, även promenader.
  Lycka till Petra och sov gott😉

 4. Å gud vad gott! Min läkare sa till mig som har högt blodtryck när vi diskuterade vin… som jag gärna vill ha på helgen och till god mat. Lite vin kan ibland bara vara bra för att gå ner i varv och då menade hon inte att använda det som medicin och inte varje dag men nåt glas under helgen, att jag skall fortsätta leva… motionera och ÄTA SEMLA 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg