FREDAGSTRÄNING!

.

Idag tog jag med mig min cocosboll och åkte en sväng till gymmet! Vi har sagt att vi ska gå all in nu med träningen och peppa varandra ordentligt. Så himla kul att göra sånt med sin dotter! Ska försöka få över Bea till vårt gym också nu när hon fyllt 15 år så är familjen samlad liksom. H är ju den som tränat absolut mest på gym och han är också så himla kul att träna med. Ger jättebra råd och tips, allra mest när det gäller axlar, rygg och armar! Herregud när vi träffades och han gick på gymmet nästan varje dag, ojojoj vilken jätte han var. Jättestor och jättesnäll<3

Ja träning är verkligen det bästa och jag älskar att gå på gymmet och lyfta tungt, man får ju verkligen världens kick efteråt. (Effektiv humörhöjare vid pmds också, så det är ett tips!) Och nu har jag fått en extra nytändning med träningen när det visade sig efter 24-timmars mätningen av blodtrycket att mitt är normalt. Skönt! Det är bara pulsen som är hög och det är väl kanske lite märkligt när jag är i hyfsad form, hmm. Har fått medicin för det nu så hoppas vi att hjärtat lugnar ner sig lite:)

Japp träning på fredagar är det bästa – nu ska jag sticka iväg och helghandla lite här men vi ses snaart igen!

.

Happy Friday darlings!

.

,.

19 kommentarer till “FREDAGSTRÄNING!

 1. Säger som Sara, hjärtat blir lite känsligt i klimakteriet. Det har med sänkta östrogen nivåer att göra. Att ta hormon behandling, bioidentiskt östrogen (och då behövs även progesteron) skyddar hjärtat. Tänk vad lite de kan om klimakterie symtom på vårdcentralen!

 2. Fast Petra vill ju på alla vis förneka att hon kommit in i klimakteriet (min känsla). Inget fel i sig med att vilja vara ”evigt ung”, men ålderdomen är ju tyvärr inget som vi kan påverka vare sig vi vill eller inte.

  1. Min känsla är att hon är fullt medveten om att hon kan vara på väg in i klimakteriet, hon har ju till och med varit till specialistmottagningar. Däremot är min känsla att hon är klok nog att förstå att besvär man haft i 15-20 år inte beror på att man kommit i klimakteriet nu. Numera ska alla symptom en kvinna har förklaras med att det är klimakteriet, vilket tyvärr gör att vi missar andra diagnoser.

   1. Håller så med Maja. Sara skriver att det är ett jättevanligt klimakteriesymptom och inte farligt. Sara ställer Petras diagnos för att hon är över femtio och därmed är det inte farligt. Vad vet du om det? Förhoppningsvis får Petra mer tillförlitligare besked i vården och jag hoppas förstås att det inte är farligt. Men en hög puls ska man inte nonchalera.

   2. Hon är inte på väg in i klimakteriet. Hon är i klimakteriet! Finns inget annat när man är 50+! Menopaus däremot kan inträffa ända fram tills man är 60, alltså sista blödningen. Hormonnivåerna börjar sjunka successivt, och kan påverka sömnen mååånga år innan mam väl upplever att man är i klimakteriet. Det är ingen förolämpning att nämna klimakteriet. Det är en naturlig del av en kvinnas liv. Det är skönt och befriande att det äntligen pratas mer om det. Att det skapas mer kunskap och förståelse. Det betyder inte att man kan både se och fortsatt känna sig ung, snygg och stark!

    1. Det betyder inte att man inte kan se ung och snygg ut menade jag såklart!🤪 vill också tillägga att man ska givetvis kolla upp olika symtom man har om man inte mår bra!

    2. Nej, alla är inte i klimakteriet när man är 50. Men många är eller är på väg in i. Jag tycker också att det är jättebra att det pratas om klimakteriet, men det är så oerhört(!) synd att vartenda besvär bortförklaras med att det bestämt är klimakteriet. Det är det inte! Även om det exempelvis huvudvärk är vanligt så finns det tusentals andra orsaker till att man har huvudvärk. Även om man är mitt i klimakteriet behöver inte huvudvärken bero på klimakteriet. Jag fattar verkligen inte att det är så svårt att förstå!

 3. Wow vilka starka armar, så snyggt 😘. Du får väldigt gärna dela med dig av dina övningar. Vill ha ett par sådana armar själv. Tack för en varierad och mycket trevlig blogg.

 4. Maja – Relaterar till ett tidigare inlägg där hon frånsäger sig alla symtom på att hon skulle vara i klimakteriet. Och DET tycker jag är märkligt när man uppnått en ålder på 50 +. Precis som Elin nämner upplever jag att hon känner sig förolämpad vid minsta”påhopp” om att det skulle kunna röra sig om klimakterieåkommor och vill minnas att hon markerade TYDLIGT att; NEJ, jag är absolut INTE i klimakteriet. Jag är 50 år men har lååååångt kvar till klimakteriet. Jo tjena.

  1. Text från Apoteket och testmottagning
   KLIMAKTERIET

   Vilka är de vanligaste symtomen på förklimakteriet?
   Symtomen på förklimakteriet kan variera mellan olika kvinnor, men det finns några vanliga tecken att vara medveten om, såsom:
   oregelbundna menstruationer – har jag ej
   värmevallningar – har ej
   nattsvettningar – har ej
   sömnstörningar – jadå och har haft i 10 år
   humörsvängningar – jodå kopplat till pms och haft säkert 15 år!
   minnesproblem – har ej
   torra slemhinnor – har ej! Tack och lov
   ökad trötthet – japp eftersom jag sover dåligt sen evigheter
   minskad sexuell lust – ja, man är ju liksom inte samma katt som för 20 år sen men lusten finns där fortfarande!

   Förklimaketriet kan inträffa från 30 års åldern och kan vara mellan ett par år till ett decennium ca

   Menopaus är när en kvinna har sin sista mens. Det är oftast vid denna tidpunkt som värmevallningar och svettningar kan bli besvärliga. Många upplever också fler symtom i samband med och efter den sista mensen. Menopausen fastställs officiellt när menstruationen har uteblivit i minst 12 månader.
   Medianåldern för menopaus i Sverige är 52 år.

   Min gynekolog, som ju har bäst koll på min smula och min livmoder har berättat att jag har många ägg och att jag kommer vara ca 55 år när jag kommer in i klimakteriet. Jag känner min ägglossning och den kommer fortfarande på dagen och så även mensen. Hur det ser ut men östrogen, progesteron och testosteronnivåerna har jag inte koll på men de kanske du har koll på? Som verkar veta hur det ligger till. Jag kan absolut vara i förklimakteriet med tanke på min ålder men jag har alltså inga klimakteriebesvär som är typiska. Som någon skrev så kan trötthet, huvudvärk och hög puls bero på många orsaker.

   Jag har fått kommentarer om att jag är i klimakteriet i snart 10 år, det började när jag var 42 år alltså innan jag blev gravid med Moje. Ofta samma personer som brukar skriva dessa hälsningar och ”tips”. Då har jag fått förneka det eftersom jag ju inte varit där, blev ju tom oplanerat gravid bara 2 veckor efter att min spiral togs ut när jag var 45 år. Jag v e t (jag är inte dum i huvudet) att jag inte kommer undan klimakteriet och att jag så klart hamnar där jag med precis som alla andra kvinnor. Vad jag inte förstår är varför du är så hånfull. Eller varför jag i över tio års tid har fått läsa i kommentarsfältet att jag ä r i klimakteriet. Är det av välmening menar du? Jag har liksom aldrig frågat er om jag är i klimakteriet.

   1. Undrar bara, tror du att du skulle kunna bli gravid fortfarande? Det är extremt ovanligt för någon i din ålder.

   2. Guuud, fattar du är less Petra…”man är ju inte samma katt som för 20 år sen” hahhaha älskade den kommentaren 😀
    Kram!

 5. Menade inget illa. Ville bara lugna och skriva att det är vanligt. Tänker också att om man är 51 snart så är man nog i klimakteriet eller i förklimakteriet och man kan få hjärtklappning i båda stadierna. Är själv i förklimakteriet men också både snygg och stark 😊

 6. Roligt att träna med sina barn, eller hur! Mina döttrar och jag yogar och spelar golf ihop. Det är kvalitetstid. I år vill de börja med längdskidor och hänga med mig i spåren. Så mysigt och härligt att få tid ihop.

 7. Varför känns det som diskussioner om klimakteriebesvär tar fram kvinnors sämsta sida? Jag vet inte hur många missunnsamma kommentarer jag får när jag säger att jag inte har eller haft några besvär. Mensen försvann för knappt tio år sedan och medan den pågick så var den väldigt sparsam och gav mig inga besvär alls.
  Varför kan folk inte var glada för andras skull? Det känns som en del verkligen vill trycka till Petra för att hon håller sig i form, leta fel på henne och hennes liv. Varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg