KYCKLINGLÅRFILÉ MED SMASHED GURKSALLAD

.

Detta åt vi till lunch denna lördag och det var som vanligt sååå gott! En favorit här hemma sen något halvår (receptet kommer från en middagskasse Uppdatering! MIDDAGSFRIDS middagskasse) som hela familjen tokgillar och som ni nog måste prova ni med minsann:)

.

.

Asiatiska ljuvliga smaker och en perfekt kombo av frasig stekt kyckling, mjuk lent lite sött cocosris och så starksyrlig krispig gurksallad mmm. Tröttnar aldrig på detta (Går snabbt att laga med! (Receptet var i sån ”snabbkasse”)

.

.

Har ni lagat cocosris någon gång? Som en thailändsk risgrynsgröt och världens bästa side till asiatisk mat – bara vatten + cocosmjölk + salt + jasminris som man kokar tillsammans. Älskar.

..

.

KYCKLINGLÅRFILÉ MED SMASHED GURKSALLAD OCH  COCOSRIS

4 personer

.

Du behöver:

300 g jasminris

2,5 dl cocosmjölk

3, 5 dl vatten

 450 g kycklinglårfilé

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 msk neutral olja

1 gurka

1 msk japansk soja

1 tsk sambal oelek

1 msk sesamolja

1 lime

125 g rädisor

1 knippe koriander

.

Gör så här: Skölj riset och koka upp det i cocosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Sätt på ett lock och sänk värmen till låg och låt sjuda i ca 12 minuter (eller angiven tid på frp)  Krydda kycklingen med salt och nymalen svartpeppar. Hetta upp en panna med neutral olja och stek kycklingen på medelhög värme på båda sidor i ca 5 min/sida. Lägg gurkan i en ren kökshandduk på köksbänken. Slå hårt med en brödkavel så gurkan spricker. Skär sen gurkan i ojämna bitar och lägg i en skål. Tillsätt en blandning av japansk soja, sambal oelek, sesamolja och saften från en lime (och ev lite salt smaka av). Kvarta rädisor och grovhacka koriander och blanda med gurkan i skålen. Servera och njuut!

 

.

Varför är smashad gurka så mycket godare är vanlig skuren??:)

.

Nu – långprommis runt stan!

.

Ha en härlig lördag alla!

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “KYCKLINGLÅRFILÉ MED SMASHED GURKSALLAD

  1. Du är bäst på matinspiration Petra! Tack för alla recept genom åren! Här hemma äter vi än idag regelbundet ”H:s kycklinggryta med spenat, soltorkad tomat och chiliflakes”. Det här receptet låter ju också underbart gott! Det måste jag absolut prova!

  2. Hej! Så roligt att du gillade vår matkasse och lagar om receptet – du får gärna omnämna oss när du dela våra recept, våra kockar lägger mycket omtanke vid receptskapandet 🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg