KYCKLINGFILÉ MED GORGONZOLA & PASTA

REKLAM/ANNONSLÄNKAR CERVERA

.

Hej hej den 29:e februari!

Idag är alltså skottårsdagen som ju inte finns eller bara finns vart fjärde år och idag är det alltså tillåtet för er tjejer som vill  fria!! (lite charmig tanke då men rätt omodern tanke nowdays:)

Jag behöver ju inte fria till någon eftersom jag är gift med the one and only – H<3  Och idag tänkte jag tipsa om en rätt som var den allra första rätten han bjöd mig på! Vi äter denna smarriga pastarätt ganska ofta och varje gång berättar jag för barnen historien (som de tröttnat på för länge sen) om att jag trodde det var H´s mamma som hade lagat denna och att H bara låtsades eller ja lurades att han var kocken. Vi dateade bara då och vi var aalltid hos mig när vi sågs (suspekt ja) H var inte så sugen på att jag skulle komma hem till honom en enda gång under f y r a månaders dateande… Men ni fattar, man började ju ana ugglor som får kläder. Och när han äntligen bjöd över mig så var det hem till hans mamma? (som alltså var ”bortrest”?) och det var såå romantiskt och pyssligt och fint och rosor, tända ljus och rödrutig duk och i ugnen (i svärmors kök alltså) stod en helt perfekt Kyckling Gorgonzola och puttrad som visade sig vara jättegod. Lite för god typ. Mammagod (nu hade inte heller H ens försökt laga mat hemma hos mig ) Nåväl, det visade sig sen att min blivande och yngre älskling skämdes lite över sin lilla  helt vanliga ungkarlstvåa på stan med inneboende kompis på soffan. Han tyckte jag hade så fint i mitt hus (där jag bodde frånskild med två småbarn) och ville inte att jag skulle tycka hans boende var, ja inte det. Plutten<3

 

.

Så idag får torsdagreceptet bli:

 

KYCKLINGFILÉ MED GORGONZOLA & PASTA

4 portioner

Du behöver:

10 halva kycklingfiléer ca 750 gram

3 msk smör

salt, nymald svartpeppar

5 dl grädde

140 gram riktigt god smakrik gorgonzola

1 pkt tärnad bacon 150 gram

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Bryn bacon i en stekpanna. Förbered med att koka upp vatten till pasta. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan. Tillsätt smör och värm upp stekpannan. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna. Lägg kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter. Tillsätt grädden samt strö över bacon. Smula över gorgonzolan. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 25 minuter tills grädden kokar och osten har fått färg. Koka pastan. Servera kycklingen med pastan och riven parmesan!

 

.

 

Mitt vardagsporslin är ju Pillivuyts Plissé och jag älskar den. Såg nu att Cervera har 30% på allt från franska underbara Pillivuyt så passa om ni funderar på att köpa nytt kvalitetsporslin.

.

Önskar er alla fin torsdagskväll nu!

.

KRAM

.

.

5 kommentarer till “KYCKLINGFILÉ MED GORGONZOLA & PASTA

  1. Men så gulligt! Vi har baconlindad kycklingfilé fylld med gorgonzola, med rödvinssås på tagliatelle som en av de första rätterna vi åt ute när vi dateade så den gör vi ibland pga nostalgi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg