MÅ-BRA-PILLER

INNEHÅLLER ANNONSLÄNK NORDICFEEL

.

Jag skrev om min PMDS på instastory för några veckor sedan, och hur dåligt jag mår dessa dagar, och fick verkligen massor av sms frånkvinnor som mår eller som har mått exakt likadant! Som berättade lite om deras egna situation och hur de försöker att hjälpa sig själva (med eller utan assistans från vårdcentralen) Dessa hälsningar gjorde mig både varm och berörd över av att så många kvinnor vill peppa och ge råd om detta ämne. Men jag fick även en rejäl irritation och frustation över att de ska behöva må så här. Vi har 2024 och maasssor med damer mår fortfarande uruselt (alltså verkligen sk*t) veckorna innan mens varje månad året runt vilket är ungefär halva tiden  om man man dessutom har besvärlig mens. Vissa får absolut hjälp av sjukvården med sin PMS/PMDS men många många får försöka lista ut själva vad just de behöver och sen googla sig fram till lösning.

För mig själv  är det som att dra ner en rullgardin varje månad  och jag har provat så mycket – dieter, hormoner, SSRI – en del funkar inte alls och en del preparat funkar fint mot  min pmds men ger andra biverkningar som försämrar livskvalitén på annat sätt. Jag menar vilka kvinnor vill leva utan sexlust och möjlighet till orgasmer tex? Man får liksom välja mellan ”pest eller kolera”. Varför kan man inte få ALLT som kvinna, precis som alla de män som glider fram på en hormonell räkmacka. Naturens lag ja det är det men eextremt orättvisst (jodå de får leva med oss hormonella galningar istället, alltid någon rättvisa!  Skulle ju aldrig vilja byta min snälla partner mot ett pmds-neggo;)

.

Hursomhelst, fick många råd om att prova olika  kosttillskott som flera tycker fungerar. Finns ju massa olika märken och varianter men nu kör jag  på Holistic Femme Balans. Ska bli spännande att se om det blir skillnad vid nästa PMDS-period om några veckor men på riktigt känner jag mig mer uppåt och har mer energi redan. Ja det är tillräckligt för att jag börjat tänka på det! Som en extra boost eller vad man ska kalla det. Dessutom innehåller detta kosttillskott magnesium och banne mig om jag inte sover bättre också (har tagit annat magnesium förut som mest bara gjorde att magen pajade)

.

Vill ni att jags skriver mer om sånt här? Kanske ska dela med mig av alla de råd jag fick, om ni vill.

.

Ha nu en fin och mysig söndagskväll raringar (här blir det strax söndagsfilm) Så glad att det är just du som kikar in<3

 

KRAM

.

.

 

5 kommentarer till “MÅ-BRA-PILLER

  1. Hej!
    Ja det är ett viktigt ämne att ta upp tycker jag. Tar gärna emot tips och råd. Jag är 48 år och äter minipiller och har tack och lov inga såna besvär. Börjar dock att svettas mer under vissa nätter och det stör sömnen och humöret. Jag har också upplevt viss problem med magen av en sort av magnesium tillskott.
    Ska testa dessa du äter 😃👍.
    Trevlig kväll!

    Malin

  2. Valdigt viktigt amne for oss kvinnor! Jag skulle aven vilja veta vart den langa jeansklanningen kommer ifran?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg