FEM GODA VÅFFLOR

,

Våffeldagen idag och yes det har blivit en hel del våfflor man har ätit ”genom åren” !

Gick igenom lite gamla våffeldagar här på bloggen, s å roligt att kolla tillbaka och se vad man hade för teman och vad man gjorde. Det har varit mycket klassiska våfflors klart  och även belgiska varianter, vi tycker om både men på olika sätt. De frasigaste och kanske mumsigaste  är nog de svenska tunna med vichyvatten i smeten och som får svalna lite ståendes eller på galler för att behålla krispigheten. Belgiska är ju maffigare och moffigare och snyggare och lite festligare men vet ni, jag brukar ofta få Belgien-waffles-skalle när jag gräddar dem! Någon mer som får huvudvärk av belgiskt våffeljärn/oset??

Hursomhelst, idag känner jag mig äntligen frisk och pigg igen så det får bli vanliga med lättvispad grädde och färska bär och hallon och blåbärssylt till familjen kväll. S å yum! Nedan har ni recept på fem olika varianter på våfflor jag lagat – bara att kolla om ni hittar något som passar denna Våffeldag!

.

.

Sugen på gröna Matchavåfflor smaksatta med grönt thé? Recept finns här

.

,

Varför göra bara en sort när man tex kan laga både belgiska OCH  klassiska våfflor..

 

.

.

Recept på Belgian Waffles finns här.

.

.

Recept på barnens favorit Churrosvåfflor  finns här

.

.

Lyxiga ljuvliga potatisvåfflor med löjrom , recept på dem (och belgiska) finns här

.

.

Recept på vanliga frasvåfflor nedan

.

FRASIGASTE VÅFFLORNA

8 våfflor

.

Du behöver:

125 g smör

2,5 dl kolsyrat vatten

2,5 dl standardmjölk

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

en nypa salt

Gör så här:

Börja med att smälta smöret och sedan låta det svalna lite.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och en nypa salt i en bunke. Vispa ner mjölken tills du har en klumpfri smet. Tillsätt därefter det kolsyrade vattnet och vispa slätt. Sist vispar du ner det smälta smöret. Låt smeten vila i ca 15 minuter. Värm upp ditt våffeljärn och grädda sedan våfflorna i ordentligt smörat järn tills de är gyllene. Låt våfflorna vila på galler eller lutade ståendes Servera de färdiga våfflorna med tex färska bär, nutella, glass och grädde.

.

Kommer ni mumsa några våfflor idag vänner?

.

Nu ska jag åka och hämta ett par paket här och sen svänga förbi några butiker  för att ”göra lite jobb åt påskharen så att säga”men ha en fin måndag alla<3

.

KRAM

.

.

5 kommentarer till “FEM GODA VÅFFLOR

  1. Tack för recept! Men jag läser nog på baksidan av ett paket våffelmix 😉🤣…
    Idag tänkte jag beställa ny mascara. Men hjälp, 450 kronor😱! Har jag sovit törnrosasömn här? (Lancome Hypnose, brun). Nu måste jag ”vänja mig” ett tag innan jag beställer. Och slå ut kostnaden på tre månader. 150/månad… inte så mycket… hm, varför tvekar jag?!🤗

    1. Jag köper aldrig mascara till fullpris. Alltid är det någon nätsida som har 20 % rabatt 🙂

  2. Så lekkert! Du har et nydelig kjøkken – kan jeg spørre om det er ekte marmor benkeplate? Skal pusse opp kjøkkenet, og har så lyst på marmor, men alle sier det er så lite praktisk. Hvordan fungerer det hos deg og har du noen tips til vedlikehold?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg