SOFTA DAGAR & ETT NYTT HUS

.

Ja Gotlandsdagarna fortsätter i slow-motion-tempo här på ön! Man går ju alltid ner så mycket i varv här ute vid havet – långt från civilisationen och fått och måsten. Tänkte på idag att det är väldigt många svenskar som aldrig upplevt Gotland! En del av vårt land som är så otroligt speciell och magisk, ja prova att åka hit säger jag bara. Så enkelt och snabbt att få en helt ny känsla och det bara några timmar från Stockholm tex (en timme till Nynäshamn och så 3,5 på färjan)

.Vi fortsätter att hänga med min lillebrors familj och mina föräldrar och pratar en hel del om nya Sommarro – huset som ska byggas på en tomt helt nära i vår! Det är våra familjer som ska dela detta (alltså mina bröders och min) och det blir ett mindre putsat hus på ca 170 kvm inkl loft (Skrev lite om detta hus på story den 1:a april och en del trodde det var ett skämt men det är alltså sant)

 

 

Ett fotomontage på blivande huset! (med ursprung i ett hus som redan finns här på ön) Blir något liknande. Älskar det här – putsen, taket och fönsterdörrar (blir många fönsterdörrar med hängda skjutdörrar i teak på sidorna) Visst är det vackert?

.

Planlösningen Sommarro

.

 

Nu ska vi åka i snöstormen (vad händ med vädret!) till Visby och äta mumsig italiensk pizza (Mille lire vid torget i Visby är super) med vi ses snaart igen!

.

Ha en härlig torsdag alla!

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “SOFTA DAGAR & ETT NYTT HUS

 1. Vad spännande! Blir kul att följa bygget. Ser riktigt snyggt ut! Hur tänker ni kring sovrum till er alla om ni är där samtidigt? Vårt lilla torp på 70 kvm har ett sovrum till varje familj. Nu är vi bara två familjer (totalt tre tonåringar)så det fungerar ok, men vi kommer bygga ut så småningom.

  1. Spännande! Dela med svägerskorna. Kommer alla att få ha åsikter om inredningen. Vem har första tjing på stockholmsveckan o s v vojne vojne

 2. Vilket fantastiskt projekt!
  Ja, det finns många pärlor i Sverige. En timme med flyg från Stockholm ligger tex Norrbotten, där en enorm expansion pågår just nu. Det är växtvärk och byggande överallt. Dessutom fantastisk natur och anläggningar som lockar all slags internationell high-end turism. Väl värt ett besök det också!

 3. Som sagt det finns många fina pärlor i Sverige.. Vi har sommarhus vid en stor sjö i Dalarna. Det är vår pärla. Behöver inga utlandsresor när vi har detta paradis

 4. Älskar Gotland och har varit där flera ggr. Längtar tillbaka 🙂 Åh vad mysigt med hus och det ska bli så kul att få (hoppas jag) följa.

 5. Vad roligt att göra husprojekt med sina syskon.
  Gotland är magiskt och är där varje år för att tanka energi.

  Dessvärre gillar varken jag eller barnen pizzorna på Mille Lire. De har fått mycket uppmärksamhet men inte varit bra på bra länge tycker vi. Men vilken himla tur att smaken är som baken

  https://kamillaskamera.com/

 6. Nej va fel det blev.
  Jag menade inte att detta hus kommer på TV. Utan bara så kul att följa. Ursäkta om jag klantade till det 😐

  1. Lite konstigt att kommentera på en blogg via ett svt program? 🤔 kanske ska välja ditt privata inlogg ist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg