LJUVLIGA KOLASNITTAR

.

Igår bakade ju jag och Moje och det blev Kolasnittar! Har aldrig bakat dessa tokenkla snabba och klassiska kakor förut. Tog väl kanske ne kvart att göra inkl tid i ugnen – alltså dessa är fortare gjorda än typ chokladbollar. Perfekt bakning för barn och såå goda de blev – lite så där sega men ändå frasiga mmm (försvinnande smarriga för hela plåten försvann i ett nafs) Så vill du ha ett bra recept på kakor att bjuda på till tex årets första utefika så kommer det här:

.

LJUVLIGA KOLASNITTAR

Du behöver:

100 g  smör
1 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
2 msk  mörk sirap
2 1/2 dl  vetemjöl 
1 tsk  bakpulver
.
.
.
Gör så här:
.
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar  och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.
.
.
Idag är det förresten en sån där dag som är som gjord för att allt ska gå åt skogen, bläää. Vaknade att jag försovit mig (Henke åkt iväg i jobb) och hade den där vidriga migrän-på-gång-känslan som har toppats med någon typ av ryggont uppe på migränen och jag brukar aldrig ha ont i ryggen. Plus att det är månadens värst vecka i övrigt… Men men, vi fick skynda oss genom parken  ner till skolan (och Moje påminde mig i sista stund vinnande vi stack att det var gympadag så rafsa ihop gympapåsen – tur att han alltid har stenkoll när mamma är såå virrig) Sen lyckades jag tex slå av foten på fina Royal Copenhagen fatet på bilden ovan i diskmaskinen  och så har jag strul med min Safari på datorn och kommer inte in på vissa sidor!?  Jättekonstigt. Vissa sidor strular helt (typ som Instagram), vissa  är som vanligt och vissa syns inga bilder på. Någon som kanske vet vad som felar då??
.
En ”typisk måndag” här helt enkelt.. Hoppas ni har en lite mjukare och skönare start på veckan!
.
.
KRAM
.
.
.

5 kommentarer till “LJUVLIGA KOLASNITTAR

  1. Kanske fatet kan lagas med Casco epoxylim? Finns många varianter…Hoppas tisdagen blir bättre än måndagen! 🍀

  2. Det är precis samma för mig! Just din blogg kommer jag nästan aldrig in på, på min stationära mac. Jag kommer in på alla andra bloggar på elsas entourage varje gång, men din baraibland, och den kan aldrig öppna kommentarerna. Så jag läser bara din blogg på mobilen. Instagram strular också, kommer in på vissa konton men inte andra?? Vissa webshops, tror det är bla Boozt visas inga bilder så jag kan inte handla från dom =P. Tror kanske datorn behöver rensas, men förklarar ändå inte varför vissa websidor funkar och andra inte.

  3. Hej! Byt Safari mot Chrome. Jag tycker att Chrome funkar bättre. Förr använde jag Safari men nuförtiden uteslutande Chrome.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg