LÄCKRA GRÄDDBOLLAR

 

Det här är ju en av mina absolut favvobakverk faktiskt – gräddbollar! Eller Kokosbollar. Eller Skumraketer. Eller Mumsmums (fast de där som heter Mums-Mums på riktigt och kommer från Cloetta är inte med i matchen om ni frågar mig) De ska vara lätta, fluffiga, söta och ha en krispig choklad runt, strösslad kokos OCH en krispig rånbotten. Man kan äta hur många som helst och det får man ju, för de består ju i princip mest bara luft eller hur;)

.

.

Idag bakade min mellanälskling massa av Gräddbollar till oss och visst blev de snygga? Rätt kul söndagsfix var det visst också och så klart ska ni  få receptet..

.

GRÄDDBULLAR

.

Du behöver

2 1/2 dl strösocker
1 dl florsocker
1 äggvita
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kokande vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
300 g  Marabou choklad
20 st smörgåsrån

Topping

Riven kokos

Gör så här

Börja med att röra ihop strösocker, florsocker, äggvitan och vaniljsockret. Koka upp vattnet och häll i gelatinpulvret. Rör om tills gelatinpulvret löst sig. Häll sedan ner gelatinet i sockerblandningen. Vispa allt i en köksassistent i ca 20 minuter. Under tiden som smeten vispas trycker du ut cirklar i smörgåsrånen (använd en rund pepperkaksform tex). När smeten är klar så klicka i den i en spritspåse med en tyll. Spritsa ut smeten på bottnarna till fina toppar. Ställ in topparna i kylskåpet i ca 30 minuter så att de hinner stelna och fastna på sin botten. Under tiden smälter du chokladen över vattenbad på svag värme. Doppa sen topparna i chokladen, strössla över kokos och ställ dem på ett galler för att torka.

.

.

Idag har vi haft en sån riktig mysig Sundaydinner med hela familjen och alla fyra barnen! Önskar att vi gjorde det varje söndag, att alla samlades och jag lagar något så där familjmysigt som en paj eller gratäng eller ragu ni vet (Idag blev det Currykyckling med ris för det älskar Trulle och Lolo sen de var små<3) Men det är ju inte helt lätt att få till det numera med allt och med en 7-åring, 15-åring, 20-åring och 23-åring men liite oftare ska det bli (försöker få till iaf en söndag i månaden!)

.

Hoppas ni har en riktig skön söndag ni med<3

.

KRAM

.

.

6 kommentarer till “LÄCKRA GRÄDDBOLLAR

    1. Åh jag tänkte precis fråga detsamma! Har aldrig (🙈) lagat currykyckling o barnen skulle jubla om jag gjorde det🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg