THE RABARBERPAJ

 

 

.

Mums – sommarens allra första rabarberpaj snodde jag ihop idag!

Brukar göra kakor med rabarber men idag fick det alltså bli en knäckig smulpaj och den blev verkligen jättegod. Så där söt-syrlig-kola-knäckig med kardemummasmak…

.

.

Jag är ju superfan av rabarber och har alltid varit! Är ju v verkligen förtjust i sånt som är lite syrligt. Rabarberpaj, rabarberkräm och rabarberdrink – så mycket gott det finns att göra med just rabarber! Sen jag köpte mitt första hus så har jag sett till att ha ett rabarberland, det hör liksom till. Rabarber kommer alltid först och man blir ju så glad av de där röda stängerna och stora gröna bladen! Bara att gå ut och knipsa ett par så kommer nya. Nope inget är så viktigt i min köksträdgård som just denna godsak

.

.

THE RABARBERSMULPAJ

.

Du behöver:

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

170 g smör

0,5 dl strösocker

0,5 dl sirap

0,5 dl grädde

1 tsk kardemummakärnor mortlade

ca 300 g rabarber

Gör så här:

Blanda mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker.

Mät upp 100 g smör, socker, sirap, grädde och kardemumma i en kastrull.Låt blandningen koka 5 min.

Ta kastrullen från värmen och rör ner ca 1/3 av mjölblandningen.

Sätt ugnen på 150°. Tillsätt 70 g smör i resten av mjölblandningen och smula ihop med fingrarna. Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter.

Skär rabarbern i 2 cm bitar och fördela i fint mönster ovanpå. Häll knäcktoppingen över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 40 min.

.

Mysigt och gott med lite av mammas nybakade rabarberpaj under parasollet när man kommer hem från skolan<3

.

Hoppas ni har en fin onsdag godingar!

.

KRAM

.

.

 

4 kommentarer till “THE RABARBERPAJ

  1. Du är ju bara en stjärna i köket. Allt du gör blir så vackert och perfekt. Försökt odla rabarber i flera år, men tyvärr trivs den inte hos mig. Jag får titta på alla andras vackra skapelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg