STUDENTINSPIRATION

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR CERVERA

,

Snaaart är det dags för er som ska fira era studenter!

Och så här såg det ju ut förra året när Lolo tog sin student och klassen hade sin champagnefrukost hos oss i trädgården. Jag hade ju lite vanan inne eftersom Trulles klass också hade haft sin studentfrulle sin klass hos tre år tidigare. Då var det dock pandemi och och man fick sitta med visst avstånd etc (ja herregud ni minns ju hur det var, eller har kanske förträngt;)

 

.

Student 2023! Alla kunde sitta ihop och det blev toppenväder men vi hade hyrt ett stort tält och dukat i uti-fall-att (man vet ju aldrig med vädret liksom, inget man vill chansa med när man har 30 kalasiga studenter:). Här var det alltså fixat för klassfrukost på morgoneno ch vi hade lagt papparsdukar ovanpå tygdukarna och fick de plastglas och papperstallrikar (sen när vi firade Lolo så var det porslin och riktiga glas:)

.

.

Trulles student 2020! Samma stil men med runda bord (klart finast men de var ju typiskt nog slut när Lolo hade student..) Kyligt väder och som sagt pandemi men jag hann iaf fota ordentligt innan gästerna kom:)

.

Mina bästa tips är att köpa massa med frukt och dekorera med – billigt sätt att få det maffigt på buffébordet! Varför inte hänga en sån Kaj Bojesenapa med studnetmössa på bordet också, skapar direkt studentkänsla. Sen såna vanliga blå-gula band som finns överallt, kan man dekorera överallt med. Hålla ballonger, vira runt pelare, knyta runt servetter, ljusstakar och glas etc. Samma sak med med småflaggor, tryck ner dem lite överallt. Så blå-gul-vita-buketter på alla bord. Så blir det ju extra festligt med ett rejält tält om man är många, som en hel klass tex (våra hyrde vi på Rent a Tent)

.

 

Trulle och Lolo som studenter! (och en kompis)

.

Tips på studentprsenter kommer här! Massa av riktigt bra priser just nu så passa på! En klassisk mässingsflaggstång från Skultuna här (jag använder min på alla våra födelsedagar!) Träapa med studentmössa här, snygg rostfri kastrull från Le Creuset (25% off) här, lyxig Royal Copenhagenkopp (25 % off) med bokstav här, stilrena Iittala vinglas (40% off) här, tidlösa tallrikar i serien Swedish Grace (40% off!) här, ball ny Orreforslykta som finns i flera färger här, festlig NYC ishink med tång här.

..

Här hittar massa fler fina studentpresenter till fina priser.

.

Så avis på er som har en student att fixa i år, det är ju så mysigt och kul! En sån himla härlig tid i ungdommarnas liv (även om det är en hel del att fixa med och få iordning också:)

.

,

KRAM

.

.

7 kommentarer till “STUDENTINSPIRATION

 1. jag tycker att det har gått överstyr med dessa studentmottagningar och studentkostnader öht. Såg på nyheterna tror jag det var att en skola i Sverige har försökt trappa ner på allt kring studenten vilket jag tycker är bra. Jag har själv haft två studentmottagningar och jag sticker inte under stol med att det var pompa och ståt och mycket folk.. men så här efteråt så reflekterar jag över att det är värre än ett bröllop för många och tävling om vem som har mest bjudna och all mat och dryck och alla presenter… Det går överstyr. Det kan vara roligt och trevligt ändå utan all flärd. Herregud..vissa är ju inte ens godkända men har mottagningar för många 1000 lappar och då är inte allt före inräknat som resor, mössor, flak mm mm. Det måste ju vara allt för att sen lägga ut på sociala media hur allt var perfekt hos just OSS…. och det är vi vuxna som har det behovet.

 2. Jag tycker det var jobbigt när min mamma hade ordnat studentmottagning och bjud in vänner, grannar och släkt. Ville bara lägga mig på sängen och andas ut i lugn och ro 🙂

  1. Förstår dig Madeleine ❤️ Undrar ibland om det är mer för mammorna än barnen faktiskt.

 3. Du är verkligen fantastisk på att fixa och trixa och få vilken högtid som helst att bli det där ”lilla extra”.
  Vilken dröm att få fira sin student hemma hos er, tack för allt du delar till oss 😘😉

 4. Så fint du har gjort det för dina barn.

  Åh jag minns min studentdag som igår, (1997) mina föräldrar fixade och trixade i månader innan. Minns hur vi körde till skräddaren för att prova min balklänning, min mamma fick en hel del gråa hår för att jag inte var nöjd med klänningen dagen innan baldagen när vi hämtade den . Men sedan när jag kom hem från frisören så älskade jag klänningen 😅.. vädret var underbart hela veckan.. pappa följde hela klassen ner till stan.. han hade filmkameran i högsta hugg i 30 gradig värme😂.. där vi mötte upp alla andra studenter, sedan fick han springa iväg o köpa vatten till hela klassen, bästa pappsi.. efter 7 varv runt Magnus Stenbocksststyn (student tradition) bar det av hem i en supersnygg bil där hela släkten och vänner väntade. Och min present stod på uppfarten, en BMW.💞 Sååååå underbar dag och jag kommer aldrig glömma den här tiden och kommer vara evigt tacksam till mina föräldrar som gjort allt och lite till för mig o min syster, vi har fått så många härliga minnen💖 Jag hoppas mina barn kommer känna samma tacksamhet💕💗💕

 5. Hej,
  Vart kommer pappersduken ifrån som du har använt på borden till din dotters student?
  Håller på att leta livet av mig efter en pappersduk som är snygg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg