.
Sommaren kom ju tydligen och vände (alltså vi har haft hagel stora som som kikärtor!) men då får man ju mysa inne på junikvällarna ist! Denna måndag kände jag att jag ville laga något så där kryddigt, varmt, fräscht och härligt – en libanesisk rätt. Lagar nästan aldrig libanesiskt pga det ofta ju äts som meze och innebär massa olika rätter. Går ju att äta gott libanesisk ute men här i Småstaden har vi ingen riktigt fräsch sådan tyvärr (vad jag vet iaf – ni kanske har något tips om ni också är Västeråsare!) Minns att man gick till en riktigt bra i Sthlm en gång i tiden när man hängde där (typ år 00-taö) hette den Beirut café? Finns den kvar? Då var det jättehäftigt med libanesisk mat iaf:)
.
Hur som helst – det fick bli saftiga grillade Shish Kafta, Tabbouleh och så krämig Toum denna måndag!
.
.
Tabbouleh! Bland det godaste jag. vet i salladsväg. Galet fräsch och somrig, kan äta hur mycket som helst.
.
TABBOULEH
4 portioner
Du behöver:
1 stort knippe bladpersilja (jag köper finfin på arabisk livs i jätteknippe)
3 st stora tomater
1 rödlök
1 dl okokt bulgur
1 dl finhackad färsk mynta (från samma arabiska livs)
3 citroner
Ca 0,5 dl olivolja
salt
Gör så här.
Finhacka lök, örter och tomater och blanda med bulgur (ska ej kokas). Tillsätt olivolja och pressa över citron och salta efter tycke. Låt stå minst 5 min innan servering. MUMS.
.
.
GRILLADE LIBANESISKA LAMMFÄRSSPETT
SHISH KAFTA
4 portioner
Du behöver:
LIBANESISK VITLÖKSKRÄM
TOUM
Du behöver:
Gör så här:
Hällt äggvitan, rapsoljan och salt i en hög mixerkanna. Sänk ner mixerstaven i kannan, håll den stadigt i botten av bunken och mixa till en slät och tjock konsistens. Blanda ner den pressade citronen och vitlöken.
.
.
Såååå gott och fräsch sommargod grillmat
Är nu så mätt så magen står åt alla håll haha. Ni måste prova detta!
Ha nu en fin kväll godingar<3
.
KRAM
.
.
.
Ibland så blir jag bara så jätteglad över dina inlägg, det kan handla om inredning, resor, skönhet, vardag, fest eller som nu – vackra bilder (alltid i och för sig) och ett recept som vattnas i munnen 🙂 Tack <3
Å vad jag håller med! Så glad Petra för att du håller fast vid bloggkonceptet när de flesta går över till Instagram. Du har en outtröttlig energi att underhålla med inspiration på olika plan, alltid med fingertoppskänsla och sinne för detaljer. Tack!
Herregud så gott!! Det ska jag testa! Tack för tips och alltid så härliga inlägg!!
Detta vill jag pröva också, ser fantastiskt gott ut. Håller med dig om tabbouleh. Har jag faktiskt gjort innan och det är som du säger så fräscht. Tack för receptet och inspiration!
Aldrig ätit detta. Tycker mest om husmanskost och kinesisk mat. Jättebesviken på vädret. ynka 17 grader. Vill ha minst 22 på sommaren.
I would like some right now for my lunch.
It looks delicious 😋
Undrar lite om receptet på TABBOULEH. I ingredienslistan står det kokt bulgur men i receptbeskrivningen står att bulguren inte ska kokas. Hur ska det vara, någon som vet?
Den ska inte kokas. Den sväller när den blandas med grönsaker och citronsaft.
Tack 🙏