MOJE FEM ÅR!

Okategoriserade

.

Så idag fyller han alltså hela fem år – vår älskade modiga, envisa, knasiga, humoristiska, tuffa lillebror!!!

T A C K för att du blev till och kom och överraskade oss totalt och gjorde allt ännu lite roligare! Det bästa i livet är DU<3

.

.

PUSS & KRAM

MAMI

.

.

.

PIRATKALAS

Okategoriserade

 

.

Arrrrrr! Idag har det varit full fart här hemma på Stallis för vi har ju haft piratkalas! Japp Maurits ville ha ett sådant nu när han fyller fem (imorgon) och eftersom jag älskar att fixa roliga kalas (och pga av sladdis, plötsligt får göra det igen) så var det så kul! Fast ganska trött blir man haha, finns väl inte mycket som gör en så slut efteråt! (Köra Tjejvasan helt otränad – peace of cake i jämförelse med ett barnkalas ju:)

..

..

.

Hur mycket gillar man fina supersöt kalasdetaljer? Dessa gick under namnet ”Pirate Party”, googla för att hitta (jag beställde från olika ställen för att få ”helt kit”)

.

.

.

Nästan hela familia var Pirater!

.

.

.

Alltså H var b ä s t som pirat – barnen älskade honom! Han dansade, han fixade, han flexade, han var gaaalen. En blandning av Gaytenoren/Lionel Richie/Obelix/Keith Richard. Helt underbar:)

 

 

.

Sen fick åtta små godingar gå på skattjakt i skogen! Snälla storasyster Bea hade fixat skattkarta och snitslad bana med röda ballonger upp på berget och i skattkistan (pinatan) fanns så klart massa chokladpengar!

.

.

.

Födelsebarnet/kapeten Sabeltand var så nöjd efter kalas, uppvaktning och jättefina presenter<3

.

.

Och nu hade jag planerat att ta en dusch, ett glas rött och krypa upp i soffan och se ett par avsnitt Snabba Cash och ha det mysigt men kom precis på att jag inte slagit in en enda present till imorgon! Eller dukat/fixat ballonger osv  – måste fixas pronto explosivo…

.

.

Ha en mysig kväll nu så ses vi imorgon igen!

.

.

KRAM

.

..

VALBORGENS

RECEPT

.

1:a maj idag mina vänner – tjohoooo – och åt ni något smarrigt igår kanske!? Det gjorde vi och faktiskt så blev det vegetariskt helt utan någon tanke på det. Lite härligt att det blir så mer och mer hos oss faktiskt! Att vi väljer just det, finns ju så många oändligt smarriga rätter och recept numera. Hela nätet är fullt! Och SÅ KLART ska ni även få recept på det vi åt Valborg 2021…

.

.

.

Ibland (eller rätt ofta) är ju det där enkla det bästa!!! Pasta med hemgjord pesto med mandel och Burrata. Mumsfillibabba..

.

.

.

Kokt vit svensk sparris med Mousselinisås och forellrom..

.

.

.

SÅ vårig meny!

.

.

.

Hade bakat en Rarberberkladdkaka tidigare på dagen och alla tyckte den var magisk. Älskar allt med rabarber btw och det är ju också bara så mycket VÅR

.

.

.

Var ju tvungen att knipsa av en bild på de här två matchiga Valborgsgullisarna! Så söta och jätteduktiga och absolut ingen oro när dessa tjejer sticker iväg ut en Valborgskväll<3

..

.

.

.

Här kommer recepten!

.

 

MACCARONETTI MED PESTO & BURRATA

.

Du behöver: 400 g körsbärstomater, på kvist, olivolja, salt, peppar, 400 g maccaronetti, 1,5 dl rostade mandlar, 2 klyftor vitlök, 2 krukor basilika, 2 dl olivolja, 100 g parmesanost, riven, 2 burrata, 0,5 citron, skal.

Gör så här: Börja med att rosta tomaterna. Lägg tomaterna i en ugnssäker form, ringla lite olivolja över dem och salta och peppra. Rosta i 200 grader i ca 20 minuter. 
Grovhacka 0,5 dl rostad mandel. 
Mixa vitlök, basilika (spara några blad till garnering) samt olivolja i en mixer. Kör till en grov röra.Tillsätt 1 dl mandlar och mixa lite till. Lägg i den rivna parmeggianon och rör om med en sked. 
Smaka av med salt och peppar. 
Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet när du häller av pastan. 
Vänd runt peston i den nykokta al dente pastan. Tillsätt ev lite pastavatten för mer krämighet. 
Fördela pestopastan i djupa tallrikar. Toppa med burrata du river isär med händerna, rostad tomat, hackad mandel och basilikablad. Riv lite citronzest över och servera direkt.

.

VIT SPARRIS MED MOUSSELINESÅS & ROM

 

Du behöver: 8 vita sparrisar, salt, citron, smör. Mousselinesås: 3 äggulor, 400 g smör, 1 dl grädde, 0,5 citron, rivet skal, tabasco, salt Servering: krasse, friterad schalottenlök, forellrom

.

Gör så här: Skala sparrisen försiktigt och skär bort botten. Sätt på en kastrull med vatten till sparrisen. Tillsätt rikligt med salt, några droppar citron och en klick smör. Koka sparrisen 3-5 minuter beroende på storlek. Använd en lite kniv eller sticka för att se om den är klar. Häll försiktigt av vattnet och lägg sparrisen i en ren handduk och rulla ihop. Låt sparrisen ånga av sig i handduken medan du förbereder allt annat. Mousselinesås Separera äggulorna och lägg dem i en rundbottnad kastrull eller bunke. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något. Vispa upp grädden och ställ åt sidan. Vispa äggulorna tills de är luftiga och tillsätt smöret lite i taget. När såsen börjar tjockna så ställ den åt sidan i vattenbad. Tillsätt rivet citronskal, en skvätt citron, tabasco och smaka av med salt. Såsen kan gärna ha en hög sälta och syra. Strax innan servering klickar du i grädden och vänder försiktigt ner den i såsen till en fluffig välbalanserad mousselinsås. Servering Lägg sparrisen på en tallrik eller ett stort fat. Häll mousselinesås på mitten av sparrisen. Strö över fint skuren krasse och friterad scharlottenlök samt klicka på forellrom.

.

.

RABARBERKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

.

Du behöver: 100 g smör, 100 g vit choklad, 2 dl strösocker, 1 krm salt, 2 ägg, 1/2 tsk hela kardemummakärnor, 2 dl vetemjöl, 200 g rabarber, 1/2 msk potatismjöl

.

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten. Häll den i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker innan servering.

.

’.

Hoppas ni har en fin 1:a maj. förresten! Jag och. la familj har varit på 70-årskalas med slottider haha (ja jisses denna pandemiii) och det var suuupermysigt men ja lite tidspressat:). Mina svärisar har ju flyttat till det läckraste gröna huset på Kyrkbacken och det är bara så fint där! Min svärfar, som har danskt påbrå, firades och det bjöds på massa smarriga smørrebrø och så en öl & lille en till, s å gott och trevligt men nu står magen i fyra hörn typ:)

.

.

Nu – förbereda inför 5-årskalaset som ju är imorgon! Någon här hemma är gaaalet pepp

.

Fortsätt njut dagen alla!

.

KRAM

.

.

IDA WARG – MIN RÄDDNING

Okategoriserade

INNEHÅLLER REKLAM/ANNONSLÄNKAR FÖR NORDICFEEL

.

När jag var ung så hände det ju attt man förfasat utbrast att ”man var blekast i kommuuun” när man inte ha solat solarier på en vecka eller två! Det var illa då hahaha för brun var alltid frääschast. INTE bra alls att pressa så där mycket. solarium som man gjorde då men man lär sig ju och jag är extremt försiktig med solen numera, all min bränna är ju fusk med bus. Får ibland kommentarer om att jag ser brun och fräscht ut men som på bilden ovan ser jag ju ut e g e n t l i g e n. Efter rejäl skrubb från top till tå och innan brun utan som då:)

.

.

.

Att lyckas med en snygg naturlig bränna på burk är ju numera en piece of cake. Inte som på 90-talet (herreguuud) och det finns många bra produkter på marknaden. Alla är dock inte jättebra men jag har mina favoriter som 1 Är enkla att använda 2. Ger snyggt naturligt resultat 3. INTE torkar ut huden (som typ 90% gör) 4 Håller ett tag 5. Inte stinker. 6 Gärna med bra pris

.

Ida Warg bus har jag använt i flera år och återkommer ALLTID till. SÅ GALET prisvärd! Den översta bus-moussen är enkel att stryka på med bus-vante och blir jämn och fin och färgen syns direkt och blir gradvis djupare 12 timmar och håller i en vecka (Går dock inte att lägga sig i sängen med då den färgar av sig – duscha först. Du kan duscha efter 3 timmar) Finns i olika kulörer men jag har medium dark eller extra dark beroende på.Ger djup bränna åt det röda hållet.

 

.

Sen har Self Sanning sprayen som är den bästa att ha i ansiktet! Och på händer och fötter (använder bara spray på händer och fötter – superenkelt at få naturligt snyggt då. Går även att spraya på hela kroppen så klart ) Doftar dock inte supernice kanske (dock inte som bus utan något annat) men det får man ta haha! Torkar inte ut huden utan min hud känns fräsch med denna. Får lyster av busen tom! VÄLDIGT jämt resultat och snabb färg. Sååå bra

.

Här hittar all suverän bus från Ida Warg och just nu med 20% rabatt så MISSA INTE.

.

.

,.

Brun på direkten! Känner mig ca 100 ggr finare med lite schysst färg:)

..

.

.

Sen gör ju Ida Warg även grymma proffsiga hårprodukter! Också väldigt prisvärda! (även dessa nu med 20% rabatt!) Gör håret lent, mjukt, ofrissigt oc h blankt. LOVE IT Som mitt silverschampoo+balsam som finns här.  Inpackningen gör håret galet blankt och fint (se bara picsen nedan) utan att tynga ner och finns här.

Stort gilla på utseendet på förpackningarna också, så snyggt i badrummet (All hårvård från braiga Ida Warg med 20% OFF finns här)

.

.

.

Så nu känner jag min brun och fräsch i håret och Valborgsfin!

.

.

Hoppas ni får en riktigt fin Valborg alla! Här i Småstaden är det finfint soligt Valborgsväder och vi kör liten minibrasa på gården med marshmallowsgrillning, skön musisk på Sonos och massa god mat (återkommer om det:)

.

.

KRAM

.

.

.

PIONER & DÅLIGA TÄNDER

Okategoriserade

INNEHÅLLER REKLAM FÖR MODELIN

.

Årets första pioner – check!!! Yes jag blev bara så happy när jag snubblade på stora fångar favvoblommannere på. torget, trots att de var ja min sagt knoppiga haha. Men jag har snittat noga och ställt i ljummet vatten i fönstret så jag hoppas på att de slår ut fort! Gärna till imorgon då det ju är VALBORG och h u r snabbt har inte tiden gått denna vår??? Men underbart så klart att det är välkommen sköna maj osv trots att det inte blir något avancerat Valborgfirande i år. Vi ska på kalas på lördag och ha kalas på söndag så det känns som det liksom räcker med firande:)

..

.

.

Vad har jag gjort mer idag då? Jo jag har bla varit hos käftis! Men OJ SÅ SKOJ…. Verkligen! Gnisslar visst tänder på nätterna och har därmed typ slitit ner dem och fått sneda tänder osv osv?? Ja håhå så kul , inga hål fortfarande men nedslitna tänder.. Måste ju så klart fixas pronto och alternativ blev då 1 Tandställning i en mindre evighet för kostnad 52 000 kr… 2 Laga och lappa + betskena 20 000 kr.. 3 Laga lite mindre + betskena 13 000 kr…. Finns det någon som gillar tandläkare btw? Måste ju vara det mest otacksamma jobbet någonsin eller hur, det och parkeringsvakter;) ( SÅ trista utgifter!)

.

..

.

Gillar ni också min söta stickade top med strassknappar? Finns här!

.

.

Nu ska jag planera morgondagens middag här för gottgott ska vi så klart äta! Men frågan är bara vad? Några braiga förslag på smarrig vårig meny???

.

.

KRAM

.

.