.
Idag har vi varit i Deauville hela dagen! Hängt på stranden, haft after-beach på Barrieres uteservering och strosat i byn. En helt ljuvlig dag men mer om det imorgon! Måste dock visa min lille prins i sin nya pyjamas (shoppade den och massa annat fint till honom på Petit Bateaus sommarrea) En onepice som är en lite pyjamassuperhjälte dräkt med mask och mantel och han älskar den:)
.
.
.
Liten sprang ut och slängde sig hängmattan under bigarååträden (och så blev de två en perrrfekt match tillsammans:)
.
.
.
I min mammas urmysiga franska rustika kök här på gården! Älskar att laga mat här. Kopparskastruller på bjälkarna i taket och riktigt djup restaurangspis
.
Sen så började det kurra i våra magar och det var dags för middag! PÅ menyn denna måndag hade jag bestämt att det skulle vara Risotto med räkor och grillad sparris. Hade åter igen köpt de där galet goda crevettesen ni vet. Ikväll gjorde jag dessutom egen fond på skalen! SÅ värt ju. Har aldrig gjort det förut men kommer definitivt fortsätta med det, smaken blir en helt annan och inte är det särskilt svårt heller direkt.
.
R Ä K B U L J O N G
(Detta blir 1 1/2 liter buljong)
.
Du behöver: skal från räkor 1 kg, gul lök 1 st, 1/2 fänkålshuvud, 3 st vitlöksklyftor, morot 1 st, vitt vin 3 dl, olja 1 msk, tomatpuré 2 msk, vatten 2 l
.
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader och rosta räkskalen på en plåt i ca 20 min. Dela grönsakerna i grova bitar. Ta fram en rymlig kastrull och värm upp med oljan i. Lägg i grönsakerna och fräs dem. Tillsätt tomatpuré och höj värmen. Lägg i räkskalen och fortsätt att fräsa runt ett par minuter, häll sedan på vitt vin. Fyll på i kastrullen med vatten och koka upp och låt koka i 30 minuter. Använd en finmaskig sil (så att du inte får med massa räkben och annat) och sila fonden ner i en annan kastrull. Nu är det dags att reducera buljongen tills typ hälften av vätskan (1 1/2 l) återstår
.
.
.
Detta blev alltså den godaste Risotton som H någonsin smakat och jag håller med!!!
.
.
.
Riktigt feelgoodmat med en krämig risotto inte sant??:)
.
.
R Ä K R I S O T T O
.
4 portioner
.
Du behöver: 1 1/2 l räkbuljong, 3 1/2 dl arborioris, 2 finhackade schalottenlökar, 1 finhackad vitlök, 2 tsk rivet citronskal, 2 msk färskpressad citronsaft, 350 g kokta räkor, 1 1/2 msk hackad dill, 2 msk hackad bladpersilja, 3 msk smör, 2 1/2 dl nyriven parmesan, salt och svartpeppar.
.