. . . . .
.
.
.
,
,
Provade ett nytt äppelkakerecept med rom idag!:) Den blev huur mumsig som helst, jag loovar…
.
.
.
.
.
.
.
.
Bonsoir snyggingar!
.
.
.
.
.
Har ni det bra!? Hoppas det:) Här sitter iaf jag med den äldre hälften av la familia i tvsoffan framför Idol och tisdagsmyser och det är typ kolsvart ute. Redan. Ojojoj, hänger inte alls med och att det redan har blivit september är ju ett mysterium (och det betyder att en viss Honey fyller år denna vecka och jag måsta skaffa fram en liten finfin present a.s.a.p!!:S Varföör är det alltid så svårt att hitta kul och roliga överaskningar till killar när det är såå himla enkelt att shoppa till oss damer:)
.
.
Hur som helst, nu hade jag tänkt att jag skulle bjuda på ännu ett smarrigt recept på en mycket lyckad fransk äppelkaka jag gjorde idag (och som jag gjorde en egen liten special med)
.
.
.
..
.
.
Till äppelkaka behöver man så klart äpplen och som jag redan nämnt (tusen tack söta för alla tips btw) så har vi inte någon bristvara av den varan i år direkt. Alltså det är gaalet (ser ni all fallfrukt? Jag tog ju liksom upp varenda lilla skrutt igår)
.
.
.
.
.
.
,
I äppelpallartagen (och dagens var ny höstlila top (eller det är en dress som jag stoppat ner i jeansen) 2 Day, sjal By Malene Birger gamla favvojeans och gamla Hunter på fötterna)
.
.
.
.
.
Det märks på många sätt och överallt att det är valår i år! Som bloggare får jag ju lite gåvor och mysiga överaskningar då och då och häromdagen kom ett bud från Centerpartiet med ekologiska varor till en äppelkaka. Tack för det Centerpartiet:) (och ekologiskt gillar vi inte sant Försöker själv alltid välja det alternativet om det finns för det både smakar och känns mycket bättre)
.
.
.
.
.
.
.
Kakbak på g och det franska äppelkaksreceptet fann jag i den härliga bakboken Franska Bakverk av Mia Öhrn. Vissa böcker är ju bara såå bra och förutom schyssta recept och fina bilder finns det massa läckra små illustrationer i denna. Ett franskt kakboktips och recptet kommer nedan:
,
.
.
Tarte aux Pommes Marie-Hélène avec un peu Philia
.
.
.
Du behöver:
.
4 stora äpplen
.
125 g smör
.
2 dl vetemjöl
.
1 tsk bakpulver
.
1 krm salt
.
4 ägg
.
1 1/2 dl strösocker
.
1/2 tsk vaniljpulver
.
3 msk rom
.
1 msk kanel
.
1 msk rörsocker
.
Flagad mandel
.
.
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj en form med löstagbar kant. 3. Skala äpplena, kärna ur den och skär dem i tunna skivor. Vänd dem sen i kanel och rörsocker. 4. Smält smöret. 5 Bland mjöl,bakpulver och salt. 6 Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljpulver. Vispa ner mjölblandningen, det smälta smöret. 7. Häll smeten i formen och tryck ner äppelskivorna och häll över lite flagad mandel. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna lite och servera ljummen tillsammad med vispad vaniljsås och njut! (Obs! Jag gjorde dubbelsats eftersom min springform är så pass stor:)
.
.
.
.
. .
.
På med förklädet och så på med lite bra musik! Skön musik är ett måste för mig, ja jag är nog beroende av det tror jag. Tänk bara vilken stämning man kan komma i bara av att höra en en viss låt! En bra låt på morgonen i bilen på hög volym kan ju göra en hel dag:) (och en dålig nästan sabba en hel dag haha. Jag har faktiskt själv väldigt svårt för hårdrockballader som ex Wind of Change, brrr när den låten spelas så hojtar jag alltid ”Stääääng aaaav radion”. Usch. Fransk musik går dock alltid hem hos mig och gärna lite äldre som denna sköning! Åh vad jag s a k n a r Frankrike just nu när det blev så mycket France på en och samma gång)
.
.
.
.
.
Konditorns (min) lön – en bit alldeles nygräddad äppelkaka med vaniljgrädde och en sprillans ny Elle:)
.
.
.
.
Ha nu en mysig fortsättning på kvällen så ses vi imorgon igen!
.
.
.
.
KRAM
.
.
.
.