KRÄFTFEST & RECEPT

.

.

.

coola bönor (1 av 1)-31 coola bönor (1 av 1)-33

coola bönor (1 av 1)-41
.
.

Igår hade vi gäster och bjöd på kräftor! Färska och soupergoda som jag fann på Ica. Är det Augusti så är det tänkte jag och kräftor är ju bara så gott och festligt! Så måste man ha rätta tillbehören som kryddost (som var typ det otäckaste jag visste som liten:) iskall snaps och öl och västerbottenpaj. Igår gjorde jag mini-västerbottenpajer med löjrom och så gjorde jag smördegsknytten med kantareller.

.

.

coola bönor (1 av 1)-34coola bönor (1 av 1)-37


.
.

Jag och kräft-tillbehoren! Verkligen enkla att göra och jätteuppskattade av våra gäster och recepten får ni nedan:

.

.

SMÖRDEGSSKNYTEN MED FÄRSKA KANTARELLER

.

.

.

För 4 personer

400 g färska kantareller

Salt

Svartpeppar

1/2 gul lök

1 platta smördeg

50 g ädelost

1 äggula för pensling

någon msk vatten

 
 

Gör så här:

Sätt ugnen på 220º. Dela större kantareller i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök och svampen tills all vätska ångat bort. Smaka av med salt och peppar.

Låt smördegsplattan tina lite. Lägg smördegsplattan på en skärbräda, kavla ut en aning och skär rundlar.

Fördela svampfräset i smördegsplattorna och toppa med en liten klick ädelost. Vik upp smördegskanterna till ett knyte. Vispa upp ägg och vatten och pensla knytena. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter eller tills knytena får fin färg.

.

.

.

VÄSTERBOTTENPAJER MED LÖJROM

.

.

.

100 g smör el. margarin

2 1/2 dl vetemjöl

1 krm salt

svartpeppar

ca 2 msk vatten

300 g riven västerbottenost

6 äggulor

0,5 dl vispgrädde

creme fraiche

250 g löjrom

lite dill för garnering

 .

.

.

Gör så här:

Blanda smör, mjöl och salt. Tillsätt lite vatten, som gör degen spröd. Låt degen vila i kylskåp ½ tim. innan den trycks ut i små portionsformar. Tryck försiktigt fast ugnsfolie längs kanterna. Grädda i 200 grader i ca 10 min, tills pajskalet är torrt. Ta bort folien.

Blanda äggulorna med osten. Vispa grädden lätt och häll i ostblandningen. Smaka av med svartpeppar. Fyll formarna med ostfyllningen och grädda i ugnen på 175 grader tills fyllningen satt sej och fått fin färg, ca 20 min.
Låt pajerna svalna och lägg på en klick crème fraiche. Toppa med en sked löjrom och garnera med dill.

 

.

.

.

 

coola bönor (1 av 1)-39

.
.

På mig igår hade jag en ny trikåklänning från By Malene Birger. Den ser ganska snäll ut framifrån men bak i ryggen så är det genomskinlig spets. Denna klänning kan man ju verkligen ha både till vardags (med ett par tjockare strumpisar i höst) och fest (och jag hittade den hos Isacouture.se)

.

.

.,

Japp, det  var dagens recept – nu ut i solen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

20 kommentarer till “KRÄFTFEST & RECEPT

  1. Grymt snygg klänning! Gillar när det är en ”överraskning” bak! Nu ska vi ner på stranden oss kasta oss i vågorna.
    Kram

  2. Jösses vad snygg du är!! Måste fråga vart det vackra halsbandet kommer ifrån?

  3. Så gott allt ser ut och klänningen är verkligen supersnygg!
    Var har du köpt de fina kräftservetterna?

  4. Jättefin klänning! Alltid lika roligt att kika in på din sida o se vad du har på G :))

  5. Jättefin klänning! Alltid lika roligt att kika in och se vad du har på G :))

  6. Oj, vad fin du är ! Makeupen är såå snygg, har du några make-tips. Blev överförtjust i halsbandet, var kommer det i från?

  7. the dress! the dress is beautiful! where did you get it? 🙂
    I’ve been ”reading” your blog for some time, but this dress make me comment for the first time 🙂
    Cheers.

  8. You look really good, nice dress. But to be honest – you looked better before your treatments. Now almost every picture shows your somehow suprised eyebrows, not looking natural. I don’t know what heppend, but two years ago this way not the case. But yes, really great figure!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg