SKÖN START PÅ SÖNDAGEN

.

.

.IMG_1872-2
.
.IMG_1852-3.

.

,IMG_1855-3

..

.

IMG_1864-3-3

..

.IMG_1858-2

.

.

Lolo myser och ser på The Carrie Diaries (ni vet SATS-Carrie fast när hon gick på High School)  i allrummet på ovanvåningen denna söndagsmorgon. Men nu sitter hon inte längre kvar där i soffan utan är iväg med sin bestie och åker skridskor och jag ska strax ta med mig Bea och åka iväg och kolla på ett ställe ute på landet där hon ska ha sitt kalas om några veckor. Hoppas bara hon blir nöjd med det och mitt tänk efter hennes önskemål! (man vet riktigt aldrig med den lilla damen:) På picsen ovan ser ni förresten var vi ska öppna upp till vindsvåningen lite senare i vår (det måste bli tillräckligt varmt ute så de kan vara öppet mellan vind och våning två utan att vi fryser ihjäl) Det kommer nämligen bli en öppen vindstrapp där vid Svenskt Tennplanchen och farmors gamla marmorpiedestal så att våning 2 och 3 liksom smälter ihop naturligt. Tror nog att det kan blir riktigt luftigt och bra och så låter vi göra ett fint räcke i klassisk 30-talsstil till det och målar allt kritvitt.

.

.

.

Önskar er alla bloggisar en finfin söndag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

33 thoughts on “SKÖN START PÅ SÖNDAGEN

 1. Tror det blir jätte fint. Har alltid fascinerats av stora vackra vindsutrymmen i gamla hus, var häftigt att få vara på vinden som barn i farmors barndomshem! Känns ju inte alls konstigt med en trappa där! Är ju inte kul att frysa heller, så det är ju smart att vänta in mildare värder så kan man planera under tiden dessutom! Kul att få följa en så stor omvandling!!

  1. Haha, nej vi har inte beställt riiktigt än! Men vi har klämt och känt och nu står det mellan våra topptvå – Stokke Trailz eller Bugaboo Buffalo. Återkommer när vi bestämt och beställt:)

   1. Åh vad roligt. Jag är också gravid så jag följer er resa med spänning. Jag gillar verkligen bugaboo Buffalo. Känns inte som att det finns någon mer suverän vagn även om man tänker att man vill ha något mer “nytt” märke. Måste också säga att det är himla roligt när du svarar på alla våra frågor… Ha en mysig söndag kväll. 😃

 2. Likadan snygg pedistal som hos Helena som bloggar för Sköna Hem bloggen Drömhus . Såg den hos henne för ett tag sedan fin:))0

 3. Älskar färgen på dina väggar, jag vet att du skrivit om det förut men har glömt:( var det “greige” den hette…
  KRAM

 4. Superkul att se hur det blir sedan! Det blir garanterat hur bra som helst som alltid med dina projekt =) Jag vill minnas att Pernilla Wahlgrens dotter hade ett coolt vindsrum i deras gamla hus. Ett litet tips om du letar inspiration.

  Var har du köpt lampan( i taket)?

  Kram

 5. Åh ni har så galet fint överallt, jag har försökt få tag på svensktenn affischen, snälla vet du var jag kan få tag i den.

 6. Det måste vara oerhört tröttsamt att svara på frågor om varifrån varenda detalj i ens hem kommer ifrån. Har ni läsare ingen egen fantasi utan måste kopiera allt ifrån varendaste vrå och färgkod från bloggarna? Det kanske bara är jag, men jag är så oerhört trött på att alla har likadan inredning hemma. Varenda blogg har just nu marmorkök med luckor i gråa nyanser med tillhörande mässingsknoppar, samma skåp från Superfront, samma mattor från Carpetvista, samma ljusstakar, tekoppar, glas och koppar från Svenskt Tenn eller Tom Dixon, samma lampor från Flos, samma y- eller thonet-stolar och samma frågor från läsarna.

  Förlåt Petra, det är egentligen inte meningen att klaga på dig, jag gillar att läsa din blogg och andra inredningsbloggar jättemycket men det här är ett mönster som jag ser i princip överallt och irriterar mig på, varför vill alla ha likadant hemma? Jag kanske borde läsa en anti-trendblogg istället, tipsa mig gärna.

  1. Hihi, jag håller med dig. Många saker som folk frågar efter är med lite intelligens enkelt att googla fram.
   Jag tror inte att alla som frågar planerar att köpa samma sak utan att de bara är nyfikna på hur mycket pengar Petra lagt ut.

 7. Jag måste bara fråga dig varifrån den genomskinliga runda “kristallskålen” är ifrån? Jag har skymtat den på en del bilder, tex nu vid jul när du hade karameller i, men aldrig förstått vilket märke det är:)

  Tacksam för svar

  Ha en fin kväll, KRAM

 8. Herre vad folk gnäller. Det var det trivsammaste och mest sofistikerade hem jag har sett. I love it! Fönstrena knäcker!

  Ett tips! För alla som älskar fina grejer men inte har råd att köpa dem. Man kan samla poäng och få jättefina märkessaker helt gratis. Jag är såld på hela idén och samlar som en tokfia just nu till en Eva Solo karaff. Här kan man läsa mer om det. http://tinyurl.com/o622tyu

 9. Hejsan!
  Aldrig skrivit innan men din blogg är en riktig glädjespridare!
  Blev alldeles begeistrad i din fina tavla eller planch på ett träd. Otroligt rolig upphängning med träram bara upptill och nertill. Vore så himla gulligt om du vill ta dig tid att svara vart den kommer ifrån.
  Ha en fin dag!

Comments are closed.