BARA FUSK & I LOVE IT

.

.

.

img_2671
.
.
img_2674


.
.

På dörren till min garderob hänger min sprillans nya fuskis! Har velat ha en fuskpäls i just den här färgen länge och nu när Modesto tog in denna goding från Twist & Tango så slog jag till (Visas i samarbete med Modesto). Så varm och gosig och snygg..

.

.

.

.

.

Todeloooo snäckor!

.

.

.

Brrrrr! N u är hösten här på riktigt för himlans vad kallt det är ute!! Hade vantar på för första gången när jag var ute på prommis och helt plötsligt stod jag utan en åkpåse till Moje. Måste nu skaffa en pronto (och en vinteroverall!) för det är ju för kallt med bara yllefilt och stickad ylleoverall… Man har ju liksom glömt bort hösten och blåsten när vi fick en så himla mild och solig september!

.

.

Hur som helst så har jag alltså som ni ser en ny varm och go höstjacka. Invigde den i helgen när jag var på party och till fuskpälsen hade jag även lite nytt fuskblingbling… (ja jag hade ju en top, byxor och klackar också. Har dock inget pics på det:)

.

.

.

.

img_2675

.
.
img_2680-2

img_2682-2


.
.

Blev helt kär när jag snubblade på dessa underbara smycken från Caroline Svedbom i en affär här i Småstaden! (Newport inne på Punkt) Fanns i flera olika fina färger på stenarna men till slut fastnade jag för grå.

.

.

.

img_2689

.

.

..
img_2706
.
.

Blir ni kanske också sugna på pälsjackan så finns den här!

.

.

.

.

Ikväll är jag helt galet sugen på fisk till middag men tyvärr så röstades jag ner av resten av la familia för det är bara jag som är fisktokig här hemma! (såå tråkigt för det är ju så himla gott. Lax är det enda som funkar och bara ibland:S) Kanske någon som har något bra tips på hur man får man och barn att fastna för just fisk?!?

.

.

Så det får bli spagetti Bolognese denna onsdag – som så ofta (inget fel på det heller iofs:)

.

.

.

Ha nu en fin lill-lördagskväll!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

.

32 kommentarer till “BARA FUSK & I LOVE IT

  1. Barnvänlig fisk som jag hittat på till mina barnbarn:
    Sätt ugnen på 200+. 1. Lägg 4 laxfiléer i en passande form krydda med salt + peppar 2. Blanda en 2 dl naturell creme fraiche med 2 msk Sweetchilisås och bred ut detta på laxen. Sätt in mitt i ugnen i c:a 15 – 20 minuter. Servera kokt broccoli + slantade kokta morötter till + ev. kokt, pressadpotatis eller kokt ris. Man kan strö riven ost ovanpå innan ugnen. (Mina barnbarn gillar inte det, blir ”skinn” av osten säger de hi hi)

  2. Superfin jacka, ser riktigt varm och gosig ut! Här hemma har vi tre…eller nja iaf två barn som älskar fisk, den tredje äter fisk när det är fiskgratäng, så det är ett tips!

  3. Jag försökte med med fisk till middag här hemma. Men nej, killarna ville ha äggmacka istället 🙂 Så så fick det bli. Mindre disk ifs
    Kram

  4. Känner igen fiskproblemet! Mitt bästa knep är att göra fräscha och smarriga fishtacos, eller fiskburgare. Marulk är en god (men lite dyr) fisk som kan fungera bra. Den är ju lite mer köttig i konsistens och smakar inte så ”fiskigt”😄. Lycka till// Sarah

  5. Testa findus torskrygg. Man får den inbakad i ett litet paket som det bara är att slänga in i ugnen. Den blir liksom ångad med kryddsmör och galet restauranggod! Perfekt om man som jag inte riktigt får till annan fisk än lax(block).

  6. Åh vad kul med ett ”dagens-inlägg”, har saknat inlägg med kläder! Keep on going 🙂

  7. Fisklasagne brukade vi göra när barnen var lite mindre – jättegott! Du byter bara ut köttfärsen mot kokt flakad fisk, i tomatsåsen (och övriga ingredienser efter smak och tycke), mot slutet så den inte blir för seg. Ibland toppade vi också med räkor efter vi tagit ut lasagnen ur ugnen.

  8. Lax är så himlans gott och något ni måste testa är Viltlaxen, googla på det. Så gott!

  9. Vi brukar göra fiskpaket i ugn. En torskrygg var på varsitt folieark. Sen får alla fylla med det man tycker om. Citron, dill, smör, grädde, tomat, lök, vin, potatis, vitlök, chili, olika kryddor mm. Då blir alla paket i olika smak och precis som man vill ha det. Kul grej att göra tillsammans och det blir jättegott!

  10. Vi äter fisk flera ggr i veckan och som tur är älskar våra barn det också. Färsk lagsida m färska el frysta örter, vitlök, salt, peppar och lite olivolja. Lägger detta i foliepaket i ugnen. Till det har jag en kall sås med samma ingredienser som är på fisken samt majonnäs och cremefraiche. Serveras med pressad potatis, sallad och citronklyftor att pressa över fisken.
    En annan favorit är marulk som jag brukar lägga i folie på grillen. Brukar lägga olika goda grönsaker, små skivade potatisar, vitlök och örter. Gott m parmaskinka på för sältans skull.

  11. Fisk som är så gott! Något som barnen gillar mest är faktiskt riktigt enkel fisk, gösfileér stekta i smör. stekta panerade abborr fileér. Lax i ugn med creme bonjour vitlök-örter och salt på.
    Men får du tag i gösfileér gör så här: Byxa fileérna, hacka pistagenötter fint och blanda med philadelphia ost, bred ut på fileerna och rulla ihop och ställ på stående i en ungsform, smält smör och häll över. In i ugnen! Tillsammans med ett blomkålsmos var du kokat blomkålen i grädde, spill bort grädden, och mixa blomkålen med riven parmesan ost och rör ner knaprig bacon som du smulat i bitar. Himmelskt gott!

  12. T.A.C.K för alla suveräna fisktips – nu ska jag testa flera av dessa och håller tummarna att jag ska omvända mina kära fish-haters:)

  13. Jag gillar inte fisk (förutom Lax som kan vara gott). Gravad lax och alla former av rökt fisk och skaldjur älskar jag dock.
    Men ett fiskrecept som låter helt galet, men är fantastiskt gott, om man gillar kalles kaviar och svart kaviar vill säga, är detta:

    Fiskgratain a´la Kalle
    4 port

    Ett paket (ca 600 gr) valfri plattfisk (eller färska filéer är ju ännu bättre!)
    Två burkar svampstuvning (eller hemmagjord)
    3 dl grädde
    2 dl creme fraish
    1 burk svart kaviar
    Kalles Kaviar (orginal)
    salt o peppar
    Smör till formen
    Hackad dill
    2 msk Vitt vin (eller matlagningsvin)
    Riven västerbottenost till garnering
    Servera med pressad potatis eller ris

    Smörj en stor ugnsform och bröa om du vill. Sätt ugnen på 225-250 grader.
    Gnid in rikligt med Kalles Kaviar på båda sidorna om varje fiskfilé och placera ut dem omlott så botten täcks. Peppra (saltet ska vara till serveringen). Skvätt över vinet över fiskarna och täck alla filéer med svampstuvningen och den svarta kaviaren.
    Vispa grädden lätt och rör ner creme fraish i vispet. Bred allt i ett tjockt lager över fisken och toppa med den rivna osten och lite hackad dill.

    Grädda i mitten av ugnen tills fisken känns klar (ca 20-25 min) och det blivit fin färg (kan behöva täcka med lite folie på slutet).
    Servera med den pressade potatisen och en fräsch grönsallad.

    Detta är en rätt man antingen älskar eller hatar. Finns inget mittemellan, men värt att chansa för:)
    Om man vill kan man även ha lite räkor i också, vilket lyfter rätten ytterligare

    Susanne

  14. Det var en fin fuskpälsjacka! Alltid bättre med fusk, men jag tänker att man även kan avstå från denna typ av material eftersom de reproducerar päls som något snyggt/trendigt och som man ”ska” ha. Många blir ju inspirerade även av fuskpäls mans er på stan och går sen och köper äkta, för att det är snyggt med päls. Många tror ju att fusk är äkta just för att det går att göra så fina idag.

  15. Helt underbar jacka – ”Den ska jag klicka hem”, tänkte jag. Och så ser jag priset! Och materialet är 100 procent akryl?!
    Jag är verkligen FÖR fuskpäls och den är som sagt väldigt snygg, men 3 000 kronor för ett material som inte ens andas eller är skönt mot huden? Konstigt, Twist & Tango!
    OBS! Ingen kritik mot dig, Petra – du köper så klart precis vad du vill! Menade bara till butiken…

  16. Hej snyggo 🙂
    Jag har fyra kids mellan 7-14 och de gillar inte heller fisk så värst mycket. Jag brukar dubbelpanera torskfilébitar som jag köper frysta och sen servera med potatismos. Det brukar funka, lycka till!

  17. Rekommenderar fisk i folie, små paket där man kan stoppa i vad som helst egentligen. Eller i såna där folieformar om man vill ha på lite grädde så det inte blir så kladdigt.
    Superfin fuskpäls, och du passar ju i allt du tar på dig! Gillar din hårfärg också 🙂
    Trevlig helg!
    /Lisa

    1. Jag skulle säga att den är normal till stor i strl (det är en rymlig modell)

  18. Hej Petra,
    Mina barn är 3 och 7 år här kommer deras favoritrecept…ursprungligen från bloggen matglada barn. Enkelt att laga, serveras med kokt potatis.

    400 g halvtinad torsk- eller sejfilé
    ½ tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1 msk flytande margarin
    2 msk vetemjöl
    2½ dl grädde
    3 msk chilisås
    2 msk hackad dill
    ½ dl riven ost

    1. Sätt ugnen på 200 C.
    2. Dela fisken i portionsbitar, salta och peppra.
    3. Smörj en ugnsform och pudra den med mjöl. Lägg i fiskbitarna.
    4. Blanda matlagningsgrädde, chilisås och dill och häll det över fisken. Strö på riven ost och tillaga i mitten av ugnen tills osten smält och fisken precis är genomkokt, ca 15-20 minuter.
    Trevlig helg!
    Hälsningar,
    Lorena fr Västerås

  19. Testa att panera torsk i Panko (doppa fisken först i mjöl och ägg + salt & peppar) och stek i panna. det gillar mina barn!

  20. Wow! Blir så glad att du har fuskpäls! Snyggt och så snällt mot djuren. Äkta päls är bara fruktansvärd tortyr för djur som blir galna i bur, får varken stimulans eller vård vid skada, matas med sina kompisars döda kroppar, analaelchockar, flåsda levande osv. Ett hemskt mode som torterar djur för vadå något så fåfängt och onödigt som mode. Det finns ju så snygga alternativ som din fina jacka. /Från någon som aldrig kommer bära päls igen

  21. Är säker på att barnen (och alla andra) skulle gilla torsk med thaismak, googla på det och ICA har ett supergott recept på det. Jag och alla jag bjudit det på älskar den! En härlig fiskrätt med orientaliska smaker. Koka upp en god thaisås av lök, vitlök, sweet chilisås, vitt vin och provencalekryddor och lägg sedan i bitar av torsk. Servera torsken och såsen tillsammans med ris eller potatis. Det är mycket smak i den.

  22. Min ena dotter avskyr fisk och jag har provat många olika varianter men en har hon gillat! Dessutom superlätt att göra! Det är lax med hackade jordnötter:
    Hacka saltade och rostade jordnötter och lägg på laxfile i en ugnsform
    Ställ in i ugnen (150 grader i ca 20-30 min)
    Servera med potatismos och en grönsallad (till de vuxna då mina barn ej gillar sallad 😊)
    Hoppas du hittar någon fiskrätt som din familj gillar för fisk är ju så himla gott och nyttigt!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg