ALLA FÄRGKODER OCH MÄRKEN OCH KOLLEKTIONER

.

,

,

.

Heeeej Fredag!

.

.

.

Hoppas ni mår bra denna underbara soliga sommardag! Jag bara älskar det här vädret som vi har fått, humöret blir automatiskt på högsta nivå:) Här i Småstaden är det allt mao bara fint och idag har jag ägnat mig åt att rensa lite ogräs här hemma, slappat i solstolen och läst och bara myst på gården medans Bea busat runt med sin lilla vän. Sämre kan man verkligen ha det liksom:) Ja just det, så har jag ju bokat hotel till en liten helgtrip imorgon också…

.

.

Tänkte att jag idag, ä n t l i g e n, skulle få till det och göra det där inlägget som jag vet att många önskat eller frågat efter nämligen ETT inlägg med ALLA färgkoder som vi använde vid renoveringen. Och även lägga detta inlägg under EN kategori som heter Våra färgkoder i menyn. Så det ska vara lätt för era som undrar att hitta. Borde gjort detta tidigare så hade ni ju sluppit fråga och leta men nu kommer det, bättre sent än aldrig:)

.

.

So – here we go!

.

.

.

STORA SOVRUMMET

.

.

.

h

.

.

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRA MATT färgkod:  wTR 51.97 wY1 1.17 wZ1 72.66 (och detta recept gäller en 10 l burk) Snickerier: Nordsjö ren vit halvblank snickerifärg. Denna färg är ganska mörk och ganska kall greige och väldigt rovigande

.

.

.

ALLRUM

.

.

a-2

.

,
,

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRA MATT färgkod: wR1 7.6 w1 200 wY1 29 wZ1 41.6 (detta recept gäller en 10 l burk) + (!) wR 1 3.8 wW1 100 wY1 14,5 wZ1 20.8 (detta gäller en 5 l burk) Här är färgkoden minst sagt lite speciell för att receptet ändrades medans vi blandade. Men färgen är helt underbar perfekt greige och jag blev otroligt nöjd med denna lyxiga ton och det är faktiskt värt att försöka få till den om ni är sugna på en likadan. Bild på burken och receptet finns här och det kan ni ju använda och visa i Nordsjöfärgaffären om det blir för krångligt.

.

.

.

BEAS RUM

.

.

.B

.

.

Väggar: Tapet Cole & son Punchinello från kollektionen Whimsical Snickerier: Nordsjö ren vit halvblank snickerifärg.

.

.

.

LOLO´S RUM

.

.

.

.lo

lo2

.

.

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRA MATT vanlig vit. Tapet: Christian Lacroix Nouvelle Paris Snickerier: Nordsjö ren vit halvblank snickerifärg. Skåp: Nordsjö snickerifärg i färgen Bright Paris

.

.

.

TRAPP & HALL

.

.

.

vt

.
.

Väggar i trapp: samma färg som i  allrummet. Tapet i hall: William Morris Seaweed Silver från kollektionen Archive III. Golv övervåning + trapp: Golvfärg: vit golvfärg från Beckers.

.

.

.

VARDAGSRUMMEN + MATSALEN

(dvs alla tre rummen i fil)

.

.

.

.IMG_4621-3

.

ms

.

.

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRAMATT färgkod: wTR 4.9 wTY 15.5 wZ1 12.75 (och detta recept gäller en 5 l burk) En otroligt sober ganska ljus grå färg som drar lite lite åt grönt

.

.

.

KÖK

.

.

k

.
.

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRAMATT i ren vit Kvänumskåp + luckor: målade och lackade i Kvänums kulör Dimgrå. Golv: rutigt vinylgolv från Tarkett Luckfärgen är verkligen precis så där skönt och elegant dimmigt lagomgrå och inte för hård. Påminner mycket i kulören om vardagsrumsfärgen 

.

.

.

TRULLES RUM

.,

,

,

t

.

.

Väggar: Nordsjö Ambiance XTRAMATT färgkod: wR1 2 19 wY1 12 19 wZ1 14,69 (recept gäller 2,5 liters burk) Snickerier och skåp: Nordsjö ren vit halvblank snickerifärg Ett rum åt norr som krävde en lite varmare skön grå färg för att inte bli kallt . På bilden ser färgen missvisande nästan grön ut men det tycker jag inte att den är.

.

.

.

Pjuh, tror jag fick med alla koder nu! När det gäller att måla och kulörer så är det ju så inviduellt och olika vilka toner som passar vem och var… Jag var själv väldigt noggrann och petig denna gång när vi renoverade och provade många många kulörer från olika märken och säkert 100 provburkar och tänkte mycket på vilka känsla jag ville ha i rummet och vad som skulle kunna matcha med vad och allt allt skulle flyta ihop på ett vackert sätt men inte vara precis same-same. Viktigt också att tänka på väderstrecken och hur rummen ligger för det gör en enorm skillnad. Eftersom vardagsrummet här hemma ex vetter åt söder så är färgen jag valde dit egentligen ganska kall men blir ändå lite varm på väggarna där och köket hade nog blivit väldigt dystert med en för kall grå eftersom det rummet är åt norr. Och undvik att ta en grå färg som inte har någon annan färg i sig alls, det blir lätt lite kyligt blå-lila på plats och då får du inte den där sobra softa djupa känslan (om du nu vill ha den)

..

,

,

KRAM

.

.

.

.

29 kommentarer till “ALLA FÄRGKODER OCH MÄRKEN OCH KOLLEKTIONER

 1. Tack för att du så generöst delar med dig av färgkoder mm.

  Målade om vårt sovrum för några veckor sedan i samma kulör som ert och vi är så nöjda. Vi rev ner den gamla tapeten så vi har inga fula övermålade tapetskarvar vilket förhöjer och gör att slutresultatet blev så fint. Vi har en lite annan inredningsstil än er men det är så fint och som du beskriver blev resultatet ”sobert”. Vi tokgillar också att färgen är så matt.

  Tack för en fin blogg.

  Trevlig helg.

  1. Äsch, lite text föll bort…

   Sovrummet känns svalt och rogivande nu tack vare kulören och finishen.

 2. Så himla himla fint allt blev och så himla snällt av dig att ta dig tid och dela med dig av alla koder- tack!
  Ha en härlig helg!

 3. Tack för att du är så snäll och generöst delar med dig. Bra jobbat! Jag är intresserad av kaklet (stänkskyddet) ni har i köket. Vad är det för märke, mått? Kan du och ffa orkar du delge sig även detta? Tack för en fantastiskt fin inspirationsblogg. Kram Caroline

 4. Synes du er fantastisk 🙂 Jeg bor i Oslo og har fulgt deg i mange år. Takk for herlig inspirasjon, pluss takk for at du deler. Stor klem fra Kristin

 5. Skulle jättegärna veta var sängbordet med guldknopparna är från? Verkligen helt fantastiskt fint!

 6. Måste fråga angående färgen i allrummet. Förstod faktiskt inte vad du mena med 10 liter och 5 liter. Kan någon förklara detta för mig?=)

  1. Att hon behövde 15 liter och fick då en 10 liters och en 5 liters. Blir lite olika recept då.

   1. Har jag förstått det rätt att om man bara behöver tex 5 liter så är det receptet för bara 5liters man använder eller måste 10 och 5 l blandas för att nå det slutliga resultatet?

    1. Alltså det här receptet är lite speciellt men jag t r o r att först hade vi i det översta i en 10 l burk och sen la vi i det andra receptet i samma burk fast det är halverat (alltså anpassat för en 5 l burk) Jag tror det var så vi gjorde men visa gärna bilden med etiketten för ett Nordsjöproffs så ser de hur det ska läsas.
     KrM

 7. Hej Petra!
  Superfint:-) Jag är så nyfiken på var man kan få tag på tavlan
  som hänger i trappan? Den är så häftig. Eller om någon annan som läser som vet:-)
  Ha en fin kväll.

 8. Hej!
  Så himla fint:-) Vart kommer tavlan ifrån i trappan, så häftig?
  Undrar också lite om de fina mässingknopparna..
  Mvh Johanna

 9. Stämmer verkligen koden till allrum och trappan? Lämnade in den men fick en rosa färg, likaså min vännina… Har du någon bild på etiketten någonstans på bloggen?
  Mvh Sofia

  1. Här har du etikettenhttp://houseofphilia.elsasentourage.se/2015/05/04/den-perrrrfekta-fargen/ ! Men viktigt! Det är ju ett specialrecept och mitt tips är att be din Nordsjöfärghandel att bryta en provburk först så att du får den färg som du vill ha:)

 10. Hej!

  Jag blev så sugen på allrumsfärgen att jag grottade in mig i Nordsjö färgsystem. Och receptet är ganska enkelt att få rätt. Man plussar (+) helt enkelt de två recepten med varandra och vips blir det rätt kulör! Har målat vardagsrummet med den och den är fantastiskt fint greige!
  Receptet blir som följer i en 10 liters hink i med brytbas Base White;
  wR1 11.4 wW1 300 wY1 43,5 wZ1 62.4

  Lycka till!

 11. Hej! Väldigt fint och harmoniskt du har fått till det med färgerna.
  Jag har precis köpt samma tapet från William Morris som du har. ( Seaweed)
  Min fundering nu är vilken färg man kan ha bredvid den här tapeten om man nu har den som fondvägg. Du som prövat så många färger kanske har ett förslag? Ska ha den i sovrummet som nästan är norrländska så en varmare färg kanske är ett säkert kort. Det är svårt då tapeten har en hel del färger i sig. I blommorna är det en vit/ljus grå färg med lite lite röd underton. Ska man ta upp den färgen kanske en ljus krämig greige färg kan passa? Vet du någon eller har du något annat förslag.
  Tack för fin inspiration!

  / Caroline

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg