ALLA SKA MED!

.

.

.

Volvo-XC90-2015-photo-i074-800-2
.
.
.

Ovan – vår nya svarta skönhet med en maassa säten!

.

.

.

.

Gooood morgning snäckor!

.

..

.

Åh nu kan jag ääntligen stryka en rad på min långa must-do-list-innan-mini-kommer för häromdagen beställde vi en ny bil (den är iofs inte klar förrän om några månader men ändå:) Vi har ju kollat lite olika bilmodeller som jag skrivit om men utbudet har ju varit minst sagt begränsat eftersom vi (snart) behöver hela 6 ordentliga säten. Ingen av oss var sugen på en jättebussvariant utan vi ville ha en smidig vanlig familjebil med lite extra space helt enkelt. Den bil vi nu har beställt sneglade vi på redan från början (min brors familj har en likadan) och den är allt vi önskar; rymlig, trygg, snygg och med superkvalité. Men vi var ju tvugna att sondera bilterrängen ordentligt ändå så att vi visste exakt vad det fanns att välja på för vår stora familj (med vovve!) Men nu har vi alltså både bestämt och beställt – oh my såå skönt att d e t är klart åtminstone:)

.

.

.

Skärmavbild 2016-01-27 kl. 08.19.43

.
.
.

Någon som ser vilken bil det är?;)

.

.

.

Ha nu en fab lill-lördag så ses vi snaaart igen!

.

.

.

KRAM
.

.

.

.

.

52 kommentarer till “ALLA SKA MED!

 1. Vad kul, vi har också beställt en! Den är så snygg känns väldigt trygg och säker Volvo XC90!

 2. Åh det är ju vår bil 🙂 Den är verkligen hur bra som helst. Ni kommer bli kanonnöjda! Vi gick från en Porsche cayenne till denna i höstas och inte ångrat en sekund, fast jag tyckte innan att det lät lite tråkigt att gå från Porsche till Volvo, men helt ärligt dom känns precis lika att köra och Volvon har bra mycket bättre utrymme! Är som sagt kanonnöjd! Vi har exakt det utförandet som är på bilden, snyggt är det! Bra köp, ni kommer få gott om plats med vagnar och alla barn och hund 🙂

 3. Nja, stor och klumpig och inget bra miljöval direkt. Varför ska alla ha dessa suvar som bor i stan och inte vehöver en hög bil som ska kunna ta sig fram i tuff terräng med mycket snö osv. Men handlar nog om status, mindre flashigt med en minibuss…

  1. Tror inte den är klumpigare eller mkt större än en minibuss.. Sen beror det ju vilken motor de väljer, Xc90 har en hybrid som verkar bra mkt miljövänligare än många bilar som rullar på våra vägar! Jag gillar bilar och hade jag råd så kanske jag också hade valt denna. Mkt suvvar på Östermalm så där kan det nog handla om status ibland, men det behöver ju inte vara den anledningen för alla som har en suv… 😉

 4. Nya XC 90´n! Rätt lik förra Audi q7:an, tycker jag. Vi hade en sådan tills i höstas, men jag undrar hur ni kommer få plats med både barnvagn och hundbur?? Vi hade hundbur och ingen barnvagn, och då var det liksom fullt i audin 😉 Ser inte ut som att den där är mycket större, om den öht är det? Men håller med om att det inte är så kul med riktigt stora minibussar! Vi har också fyra barn och har avverkat ett antal stora bilar, men vovven skaffade vi efter barnvagnstiden, så vi klarade oss undan de större minibussarna. Lycke till med ert val och visst är det bara lite trögt att vänta några månader när man bestämt sig! 😉 Men skönt att veta att det är klart i alla fall och struket från listan 🙂
  Kram/Maria

   1. Men vart packar ni när allt är inne? =O Som när ni ska till Gotland, eller då kanske ni tar 2 bilar 🙂
    Mvh Åsa

   2. Ja, såklart ni har 🙂 Vagnarna idag är ju förstås smidigare än när mina barn var små på 90:talet…. 😉 Å er vovve är ju så klart inte lika stor som vår Berner sennen var 😉
    Kram

 5. Hi! We have Mercedes Benc GL, that best car what i ever had 😀 I have two kids and big rottweiler so we need big car. You can have GL with 7 seats! Same car like Maria Montazami but i have black :D: Kram Maiju,from Finland

  1. Öhhhm kinesisk. Och om du varit o kolla vilka som jobbar från designers till utvecklare till monterare så e ”svensk” en minoritet så get over yourselves!

    1. Volvo var svenskt nu kinesiskt och d e tack vare de som volvo är en bil att skryta om på bloggar förut var den ba en jävligt säker jävlig ful järnbox. I’m not hating går sj och väntar på min volvo som jag beställt får 2 mån sen. Men bilen är ej svensk no more. D e som att iphone e amerikansk men tillverkad i kina. Volvo e kinesisk tillverkad i Sverige. Du behöver inte vara kränkt för det

 6. Den som sitter bak har ingen krockkudde bak och man kan inte dra för lasten så allt som ligger bredvid den som sitter längst bak kan flyga helt fritt i bilen. Ingen särskild bra lösning kan jag tycka. VW Sharan är den enda bilen som har ok bagage bak så att alla åker säkert. Det är inte så stort men djupt så en barnvagn går i utan problem.

 7. Volvo xc90. Såå bra val!! Vi är supernöjda👍🏽 nu bråkar barnen istället om vem som ska sitta längst bak😀. Vi hade förut BMW x6, och denna är både snyggare och skönare att köra!

 8. En xc90. Bra val, mycket pengar. Men jag förstår att ni inte vill ha en minibuss 🙂
  V10 beställer vi en v90, som är leverans på i höst.
  Tack för en bra blogg !

 9. Fin bil, men Mary svensk?? , kan nog diskuteras. Lycka till, hoppas att ni blir nöjda.
  Kram Anita

    1. Jo Volvo är SVENSKT men sålt till Kina. Kanske du som bott under en sten?? Ikea kan säljas till USA men är fortfarande svenskt. Och Saab?! Vad har det med saken att göra, nä företaget finns inte längre men det rullar fortfarande Saabar på våra vägar. Så skratta du…

     1. Amen to that! Dessutom byggs den ju i Torslanda… å vad jag vet så ligger det i Sverige! Alltså… svensk bil:)

     2. Alltså du Sara (heter samma som jag men det är nog det enda gemensamma) varför så otrevlig, bitter och viktigt att försöka ha ”rätt” när det gäller denna lilla ganska obetydliga sak? Slappna av snälla…

     3. ”Men lilla gumman”!? Har du studerat härskarteknik oxå. Eller kom den på köpet när du blev bitter?

    2. Vad är det för fel på den där negativa Sara?????
     Blir lite patetiskt att vräka ur sig så mycket ”skit” när man inte behärskar språket till fullo.
     Tycker synd om dig som tydligen inte alls mår särskilt bra.
     Trevlig fredag!
     Med vänlig hälsning Monica

  1. Jo! Volvo är Svenskt 🙂 Här ska ni få lite info från ’mig under stenen’ 😉 Volvo cars köptes upp av Geely 2010. Svenska Volvo Cars AB står för 49% av företaget medan Geely står för 51%. Företaget utvecklar fortfarande bilarna med hjälp av svenska experter för den nordiska marknaden.

 10. Volvo XC90 tillverkas numera i Sverige Torslandafabriken som har anställt flera hundra nya personer. Bra att gynna svenskt tillverkning tycker jag!

  1. Ja, visst är det fantastiskt att svensk produktion är så billig att kineserna väljer att producera bilar här. Världen vänder. Volvo är kinesiskt. Var man producerar är enbart en kostnadsfråga. Jag föredrar tyska bilar, men var tyskarna väljer att producera är inget jag bryr mig om. Det är tysk kvalitet som gäller vid produktionen ändå. Så i Volvos fall är det alltså kinesisk kvalitet som gäller.

 11. Bra val!!! Vad glad jag blir!!! Jag jobbar på Volvo och inom krocksäkerhet! Ni har valt en av de säkraste bilarna som finns i dagsläget!! Tummen upp!!! Otroligt skön att köra!!!

 12. Grattis till bilen. Vi funderar också på att beställa den. Nyfiken strut…vilken färg valde ni, klädsel färg? Ha en mysig afton!

 13. Monika och Mardeleine och Sara varför hånar man någon som kanske inte mår bra som ni själva påstår är det OK ? Mycket begåvat av er som behärskar språket ! Vuxenmobbning grrr…

  1. Jag besvarade bara en otrevlig kommentar. Jag var över huvud taget inte otrevlig men fick en nedlåtande spydig kommentar tillbaka vilket jag reagerade på. Jag har inte kommenterat några ev. språkbroblem utan som sagt reagerat på attityden. Kallar du det mobbning?

  2. Amen kära nån, missbruka inte ordet mobbing. Det är ingen som mobbat någon här, däremot ifrågasatt Saras otrevliga och bittra attityd och ton. Bara för att man inte tycker det är ok att någon beter sig så och därför säger ifrån betyder inte det att man mobbar någon! Det är en väldigt stor skillnad Karin.

 14. Jag är uppväxt i en syskonskara på 4 stycken och vi hade xc90 under 10 år. Helt klart en av de bästa bilarna vi haft enligt pappsen. Vi fick gott om plats, plus hunden fick eget säte (med bälte på sig såklart). Åkte dessutom till Österrike med den och hade inga problem att få plats med allt, plus en mormor. Och vill man kan man ju faktiskt ha en takbox så ingen packning riskerar åka runt vid en kraftig inbromsning…Superbra val anser jag!

 15. Bästa bilen av de alla, skall själv byta men dock till en XC60:
  Men hur fungerar ljus skinnklädsel med ungar o hund? Nyfiken då jag tvekar eftersom jag tror det kan bli solkigt. Eller hur tänker ni?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg